Politică

Cristian Ghinea, consilierul băsist al premierului Cioloș: “Vreau să mă vadă mama că m-am pupat cu Monica Macovei!”

nCristian Ghinea a fost numit consilier al premierului Dacian Cioloş. Editorialist la „Dilema veche” cu tatuajul „Băse” pe suflet, membru în conducerea ONG-ului CRPE, finanţat de George Soros, Cristian Ghinea va rămîne în topul evenimentelor penibile cu această scenă în care o pupă cu foc pe Monica Macovei!

Înainte de a spune un cuvînt despre Cristian Ghinea, merită să revedeţi acel clip de susţinere pentru Monica Macovei la alegerile prezidenţiale de anul trecut, în care Cristian Ghinea spune: „Monica, dă-mi voie să te pup. Vreau să mă vadă mama că m-am pupat cu Monica Macovei”! Clipul poate fi vizionat la adresa https://www.youtube.com/watch?v=HkwVC67THqA. Dacă v-aţi oprit din rîs, să vedem cine este Cristian Ghinea şi care sînt motivele (dacă sînt) pentru care Dacian Cioloş l-a ales pentru a fi Consilier de stat pe afaceri europene la Cancelaria Guvernului.

Cristian Ghinea este editorialist la „Dilema veche” a lui Andrei Pleşu, fiind, evident, un băsist feroce. A terminat SNSPA, după care a făcut un master la London School of Economics. În legătură cu acesta, iată ce scrie pe pagina lui de Wikipedia: bursa care îi finanţase acest studiu prevedea întoarcerea sa în România şi implicarea pentru o perioadă minimă de timp în activităţi ale sectorului civic”! Cu alte cuvinte, cei care i-au finanţat bursa i-au pus şi condiţia să se implice în problemele societăţii civile, ceea ce Cristian Ghinea a şi făcut, activînd în Centrul Român de Politici Europene, de unde acum a fost extras pentru a deveni Consilier de stat în Cancelaria Guvernului.

Anterior, Cristian Ghinea activase în mai multe ONG-uri: Societatea Academică din România, APADOR-CH, Freedom House – România şi Centrul pentru Jurnalism Independent, toate finanţate de Fundaţia Soros! De la SAR, Alina Mungiu l-a dat afară odată cu Sorin Ioniţă. Iată pagina Centrului Român de Politici Europene (CRPE), unde se vede foarte clar că Fundaţia Soros este finanţator al acestui ONG:

centrul_european_de_politici

Poziţia publică a lui Cristian Ghinea a fost totdeauna ostilă PNL şi tocmai de aceea surprinde pe toată lumea faptul că, deşi Klaus Iohannis a devenit preşedintele României din postura de lider al PNL, se înregistrează de un an de zile încoace o mişcare continuă pentru aducerea la Putere a susţinătorilor lui Traian Băsescu şi ai PDL-ului acestuia. Cristian Ghinea acorda în aprilie 2007, la prima suspendare a lui Băsescu, un interviu pentru Hotnews, în care spunea: „Cred că PNL va deveni un partid minuscul după următoarele alegeri”!

Cristian Ghinea a fost dintotdeauna un fel de copil de suflet al Monicăi Macovei, aşa cum a fost şi Laura Ştefan. Iată-i împreună la un simpozion:

macovei,_laura_stefan

Din biografia lui Cristian Ghinea nu rezultă că ar avea vreo competenţă în legătură cu noua sa funcţie de consilier de stat pe afaceri europene şi se pare că singurul motiv pentru care a fost desemnat este campania incredibilă a lui Klaus Iohannis de aducere în sfera de Putere a oamenilor care au lucrat sub poala Monicăi Macovei, în special a celor care au activat în ONG-urile finanţate de-a lungul anilor de Fundaţia Soros!

În acest sens, reamintim că Sandra Pralong, reprezentanta personală a lui George Soros în România, este consilier prezidenţial al lui Klaus Iohannis, Laura Ştefan, de la „Expert Forum”, ONG finanţat de Fundaţia Soros, a fost prima nominalizare neoficială pentru funcţia de ministru al Justiţiei, Cristina Guseth, de la „Freedom House”, ONG finanţat de Fndaţia Soros, a fost desemnată pentru funcţia de ministru al Justiţiei şi retrasă în ultimul moment. Ca să nu mai spunem de Mihai Răzvan Ungureanu, adus mai întîi în funcţia de consilier prezidenţial şi numit apoi din nou şef al SIE. Însuşi premierul Dacian Cioloş face parte din „Friends of Europe”, organizaţie finanţată de acelaşi George Soros!

Cu alte cuvinte, numirea lui CRISTIAN GHINEA în funcţia de Consilier de stat pentru afaceri europene nu are legătură cu competenţele sale, ci doar cu apartenenţa lui la acest grup coordonat de Monica Macovei şi finanţat de George Soros! De altfel, cea mai notabilă prezenţă a sa în spaţiul public este acel clip de susţinere pentru Monica Macovei la Preşedinţia României, din care am făcut şi capturile acestea antologice.

macovei,_ghinea

După Gigolo-ul de la Ministerul Sănătăţii, jalnica Cristina Guseth de la Justiţie, Apud Petre Tobă de la Interne, premierul Dacian Cioloş poate să-l treacă şi pe Cristian Ghinea între vectorii de imagine ai Guvernului său. Sau, mă rog, al „Guvernului Meu”!

Autor: Ion Spânu

Sursa: Cotidianul