Politică

Credeți în coincidențe? Atentatele din Nisa și Munchen, filmate de același jurnalist a cărui soție este locotenent în rezervă al forțelor speciale israeliene

Se numește Richard Gutjahr, este jurnalist german independent, și s-a aflat în preajma ambelor atacuri la 8 zile distanță, ocazie cu care a prins pe camera momente fierbinți.

konferenz-berlin-gutjahr-bild-100-_h-360_v-img__16__9__xl_w-640_-6ecbffbf3dd98a5c8156e3adec8a912f72d7fccc

Pe 14 iulie, aflat în vancanta la Nisa, filma de la balconul hotelului său încercarea eroică a unui posesor de scuter de a opri camionul ce intrase în mulțime. Imaginile surprise de jurnalist au fost difuzate de mai multe canale de limba germană, în special de știrile de seară ARD, și au fost postate și pe internet, arată nicematin.com. Gutjahr declara pentru Spiegel că dorise să petreacă un week-end prelungit în Franța cu ocazia zilei sale naționale.

8 zile mai târziu, acesta revenise la Munchen, orașul său de reședință, și se afla-stranie coincidență- la mall-ul unde a avut loc atentatul. Pe contul său de Twitter, urmărit de 90.000 de persoane, Gutjahr a postat fotografii din timpul intervenției poliției, ocazie cu care a fost acuzat că dezvăluie strategia forțelor de ordine fiind nevoit să șteargă ulterior imaginile.

Gutjahr este căsătorit cu Einat Wilf, politician israelian autodeclarată sionistă și atee, fosta membră a forțelor speciale U200 (unitate responsabilă cu decriptările), conform Wikipedia.

Autor: Cristian Dogaru

Sursa: Active News

Abonează-te la newsletter