Politică

CONTROL TOTAL: Cartele prepay doar cu buletinul

prepayToți deținătorii de cartele telefonice preplătite vor fi obligați să se înregistreze cu un act de identitate în termen de șase luni de la intrarea în vigoare a legii adoptate de Guvern și transmisă miercuri Parlamentului, a anunțat ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, la finalul ședinței Guvernului. “În calitate de membru al CSAT, vreau să vă spun că astăzi am adoptat în Guvern proiectul de lege pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență nr. 111/2011 privind comunicațiile electronice. În ultima ședință a CSAT s-a luat decizia de a promova urgent un act normativ pentru prevenirea și contracararea riscurilor la adresa securității naționale. Ce prevede, în esență, acest act normativ: este vorba despre obligația deținătorilor de cartele prepay de a le înregistra, de a depune un act de identitate. Și, de asemenea, obligații pentru operatorii de telefonie mobilă”, a declarat ministrul Justiției.

“Dacă nu vor face acest lucru, operatorul de telefonie mobilă va sista furnizarea serviciului până când deţinătorul cartelei va înregistra cartela pe baza unui document de identitate. Furnizorii de servicii vor avea obligaţia de informa, de a notifica toţi deţinătorii de cartele prepay cu privire la această obligaţie. Practic, din momentul intrării în vigoare a legii, toţi cei care vor dori să achiziţioneze cartele prepay vor avea obligaţia de a depune un document de identitate. De asemenea, acest lucru va fi valabil şi pentru persoanele juridice, obligaţia de a depune documente de constituire a societăţii. (…) Proiectul de act normativ va merge imediat în Parlament pentru dezbatere”, a mai declarat ministrul Justiţiei.

Robert Cazanciuc a explicat, la solicitarea presei, că proiectul de act normativ are cinci articole şi este foarte uşor de înţeles pentru toată lumea. Sursa

Cei care dețin deja cartele prepay pentru telefoane mobile , vor fi obligați să se înregistreze cu datele din actul de identitate în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a acestei legi. Sunt absolut convins că o astfel de măsură era maximă urgență pentru siguranța națională ! Cetățenii trebuie monitorizați , interceptați și controlați cât mai mult de servicii , pentru ca totul să fie bine , libertate , democrație și drepturile omului. Sursa articolhttp://dantanasescu.ro/2014/04/09/cartele-prepay-doar-cu-buletinul.html Depuneti plangeri penale pentru santaj si talharie de date personale impotriva operatorilor de telefonie mobila daca acestia va vor conditiona accesul la telefonie mobila de buletinul de identitate.Vi se conditioneaza dreptul la comunicatii de divulgarea unor informatii cu caracter personal unor privati. Singurele autoritati in fata carora sunteti obligati sa prezentati bulteinul sunt Politia,judecatorul atunci cand sunteti citati si bancile atunci cand va faceti card (banca raspunde penal daca va divulga altora),cand va duceti la examen (se verifica doar daca sunteti persoana care da examen. Atunci cand va conditioneaza cumpararea de cartele cu buletinul vi se incalca prezumtia de nevinovatie intrucat sunteti considerati teroristi. Trebuie sa terminam  odata definitiv si irevcocabil cu aceste monstruozitati de avortoni decretei creati in zeama securista care continua sa ne bantuie. Astia sunt mutanti periculosi ca au mentalitati bolsevice combinate cu mentalitatile securistice de peste Ocean.

Sursa: Searchnewsglobal

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • In SUA deja exista aceasta regula: nu poti cumpara cartela pre-pay fara act de identitate.
    Ar urma sa “adopte” si alte reguli de peste ocean: apelurile si sms-urile primite sa fie platite (la fel ca in roaming), iar creditul cand expira sa dispara complet, fara a se acumula la urmatoarea incarcare. E mai profitabil asa, de ce nu ?!

  • Aceasta lege a fost respinsa de Parlament, de cinci ori. Ultima data a fost supusa votului gratie deputatului iesean Sorin Iacoban.

    Iata si explicatia faptului ca serviciile noastre au sarit ca arse, cerand iarasi adoptarea legii cu pricina:

    Curtea de Justitie a Uniunii Europene a invalidat, marti, directiva privind pastrarea datelor de trafic informational, cunoscuta si ca Directiva “Big Brother”.

    Aceasta impunea obligatia statelor de a colecta date privind comunicatiile electronice si de telefonie ale cetatenilor pentru o perioada de cel putin sase luni. CJUE a hotarat ca directiva reprezinta o imixtiune deosebit de grava in drepturile fundamentale la respectarea vietii private si la protectia datelor cu caracter personal.

    Autoritatile europene le cer autoritatilor romane sa abroge legea care transpune aceasta directiva. Actul normativ a fost adoptat in 2012 in ciuda opozitiei societatii civile si cu toate ca o lege similara fusese decalarat neconstitutionala.

    Anularea legii Big Brother va determina intoarcerea la metodele clasice de interceptare, bugetul alocat serviciilor secrete urmand probabil a fi majorat substantial in vederea achizitionarii si intretinerii tehnicii de interceptare a telefoanelor mobile.

    Obligativitatea anularii legii Big Brother a aruncat in aer serviciile secrete. Prin interpusi, acestea au reiterat cererea de promulgare a legii vanzarii de cartele PrePay doar cu buletinul, care a ajuns iarasi pe masa parlamentarilor romani.

    Mai multe aici: http://anti-interceptare.weebly.com/1/post/2014/04/legea-big-brother-anulata-ne-intoarcem-la-interceptarea-clasica-a-telefoanelor-mobile.html

  • Mie aceasta lege mi se pare neconstitutionala, pentru ca incalca prezumtia de nevinovatie…

  • Kontrol total…Politrucii Romaniei, nu pot asculta telefoanele si nu pot sti cine le sufla in ceafa…Care securitatea Romaniei..??? SRI-ul???
    E neconstitutionala…se incalca libertatea de exprimare si inviolabilitatea intimitatii individului…

  • Peste tot in lume, oamenii ies in strada cand ceva li se pare anormal…nu este si cazul Romaniei..romanii rabda la greu, totul si toate…pana cand ? Chiar sun curios cati mai au puterea sa digere aceasta pastila albastra…si sa sufere inabusit ,in umba lasitatii generale..!

  • Ok..si daca fac cadou unui prieten o cartela,prezint actul meu de identitate la cumparere iar respectivul vorbeste sau face vreo tampenie? Cu ce pot fi eu trasa la raspundere? Cu nimic.. Orice avocat, chiar si unul incepator, poate dovedi asta.