Politică

CONAC PESTE PUPĂZĂ

11289870_968458136560412_729820537_nRelevanța poveștilor cu aer oficial este depășită de cea a  biletului de pe ușa unui magazin „revin în 5 minute” fără vreun indiciu despre ora la care a fost pus acolo.  O acutizantă inexistență a  esențialului, parcă desprinsă din niște cursuri predate la vreo universitate subterană, marchează informația care mijește în spațiul public.

Lipsa vreunei înclinații spre a cauta o primă cauză și o finalitate a diverselor subiecte de „interes” pentru cititor, vitregit de o reală forță care să-l atragă spre o minimă decență, nu marchează neapărat comoditatea, care de altfel pare a răbufni ca primă cauză, ci tocmai finalitatea unui proces care a sărăcit atât bresla jurnalistică cât și pe cel care mai caută niscaiva informații.

Inodorii și insipizii biștari au pervertit conștiințele multor purtători și distribuitori de opinie – fie ei cunoscuți de la vlădică la opincă sau doar recunoscuți în „subteranele” mișcărilor contra-curent. Și nu aș dori să inoculez vreo șoaptă a „ totul e pierdut” cât poate să trag un semnal de alarmă că multe persoane pleacă la un drum porumbei și sfârșesc șerpi colcăind în căutare de hrană.

Tendința de tabloidizare, diversiunea, racolarea de personalități – nu sunt decât puține, dar eficiente, metode de a ocoli un posibil subiect care ar deschide diverse drumuri călcate insuficient. Subiecte care păreau până acum inabordabile dintr-o anumită decență sau poate rigoare profesională sunt terfelite în spațiul public (care tinde să capete o extra-dimensiune virtuală – ca tot vorbim de aberații) de mai toți invitații permanentizați și interschimbabili la pseudo-televiziunile existente.

Cu greu pare posibil ca o persoană care a trecut prin diverse etape în anumite instituții de învățământ, pe vremea când „încă se mai făcea școală” să ajungă în stadiul unei maimuțe comandate și re/educate în a propovădui mizeria. Mizerie care de altfel este propovăduită și de o parte din tineret – mândria fundațiilor care le-au acordat bursele . Cum să se mai descurce un IQ de rând?

Există cântec de sirenă pentru toate interesele. Văd, din păcate, oameni cu mai multe și mai însemnate calități ca ale subsemnatului cum recită robotic dictoane oficiale, cum vorbesc fără să gândească și susțin fără să înțeleagă. Oameni dotați intelectual plutesc într-o lume care abia așteaptă să-i re/programeze și să-i folosească după bunul plac. Ancora – pentru unii este credința – însă e o ancoră „neconformă” cu secolul actual – o piedică retrogradă în calea omului universal. Astfel societatea deschisă de astăzi știe să întoarcă totul după bunul plac. Totul este permis cât timp este în conformitate cu tendința, nou și musai antitradițional.

Și pentru că s-au obișnuit să-ți ia totul și să nu-ți lase decât firmituri –  au spart decența în 3 cuvinte astfel văduvind-o de orice însemnătate – Liberte! Egalite! Fraternite! . Nu am zis, am consemnat.

Autor: Paul- Cristian Dascalu

Sursa: Hanul lui Papuc

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu