C O N T R A P R O P A G A N D Ă

Cine mai are dreptul sa fie nationalist in tara asta?

romania-este-stat-unitar1-proiect-romania2“… De fapt, discutia pe care Dl. Tokes si ceilalti incearca sa o poarte [este], de fapt, o batalie in zona etichetarii. Cine are dreptul sa fie nationalist in tara asta? Si aceasta batalie este pe muchie de cutit. Pentru ca a fi pro-roman, a te preocupa de soarta minoritatii romane din zona Harghita-Covasna, a te preocupa de cultura romana, in general, in special cea interbelica, atrage etichete din partea unor ONG-uri controlate pe filiere mai mult sau mai putin transparente. Si cea mai grava eticheta este cea de “nationalist”, care este sinonima cu cea de “antieuropean”.

Din acest punct de vedere, institutiile statului sunt timorate, incapacitate… Noi avem deja dificultati in a studia spatiul national pe linie de doctorat. Pentru ca exista riscul ca oamenii care gandesc ca Dl. Tokes si care se afla in Ministerul Educatiei, in diferite comisii de doctorat, sa tranteasca respectiva teza, ca fiind antieuropeana, nefiind la curent cu literatura [curenta pe respectivul subiect]… In acelasi timp, ei [ungurii, “secuii”], desi li se spune, in propriul lor sondaj, ca nu au ce face in strada pe problema nationala, ei incita si sunt considerati europeni, e relativ ok chestiunea asta…

Vreau sa va spun ca aceasta emisiune sunteti o exceptie. Pentru ca spatiul romanesc este, aproape in integralitatea sa, ocupat de un discurs in cel mai bun caz… neutru pe problema romaneasca, ca sa nu spun anti-romanesc”.

sursa: youtube.com

Related Posts

One Response “Cine mai are dreptul sa fie nationalist in tara asta?”

  1. ioana p says:

    Le zice bine omul asta. Ma mir ca a aparut la antene discutia..

Let us talk about
Name and Mail are required
Join the discuss