Politică

Cine este ”cel mai periculos inamic” al lui George Soros

Miliardarul George Soros a atacat China şi pe preşedintele Xi Jinping, pe care l-a catalogat drept ”cel mai periculos inamic” al societăţilor libere şi democratice, într-un discurs pe care l-a susţinut la Davos, relatează AFP.
”China nu este singurul regim autoritar din lume, dar este fără îndoială cel mai bogat, cel mai puternic şi cel mai dezvoltat în domeniul inteligenţei artificiale (AI)”, a declarat el la o cină pe care o organizează anual în marja Forumului Mondial Economic (WEF).


”Asta face din Xi Jinping cel mai periculos inamic al celor care cred în societăţi libere”, a declarat George Soros la această  întâlnire foarte râvnită, anual, în această staţiune de schi în Alpii elveţieni.
Echipele sale au difuzat rapid copii ale discursului său în chineză, pe e-mail, un discurs în care el îşi pune ”cea mai mare speranţă” în poporul chinez.

”Dacă aceste întreprinderi ar ajunge să domine piaţa 5G”, a cincea generaţie de tehnologii mobile (5G), indispensabile ascensiunii maşinilor autonome şi altor obiecte conectate, ”ele ar reprezenta un risc inacceptabil la adresa securităţii lumii”.

În faţa unui grup de jurnalişti, economişti şi alţi invitaţi, George Soros a îndemnat, de asemenea, Statele Unite să ”se dezlănţuie” împotriva grupurilor tehnologice chineze Huawei şi ZTE.

”Anul trecut, eu încă mai credem că China este necesar să fie integrată mai bine în instituţii ale guvernanţei mondiale, însă, între timp, comportamentul lui Xi m-a făcut să-mi schimb părerea”, a spus el.

Un adversar declarat al preşedintelui american Donald Trump, investitorul-filantrop a apreciat că Guvernul american a recunoscut că China este un ”adversar strategic”, dar a apreciat că aceasta este o constatare ”simplistă”.

În opinia sa, un răspuns politic eficient dat Chinei trebuie să fie ”mult mai sofisticat, detaliat şi pragmatic” şi trebuie, de asemenea, să comporte un răspuns ambiţiosului program de investiţii în străinătate al Beijingului al ”noilor drumuri ale mătăsii”.

George Soros i-a reproşat lui Donald Trump, care a angajat discuţii comerciale cu Beijingul, că vrea ”să facă concesii Chinei şi să strige victorie reiterând atacuri contra aliaţilor Statelor Unite”.

Miliardarul a îndemnat Washingtonul să-şi concentreze represaliile comerciale mai degrabă contra Chinei decât să-şi atace aliaţii, evocând un ”război rece care ar putea deveni cald” între cele două super-puteri.

De asemenea, George Soros a trimis o săgeată Moscovei.

”M-am concentrat asupra Chinei, însă societăţile libere au alţi inamici, în fruntea cărora se află Rusia lui Putin. Cel mai periculos scenariu ar fi ca aceşti inamici să conspire între ei şi să înveţe unii de la alţii pentru a-şi oprima şi mai mult popoarele”, a spus el.

Născut în Ungaria într-o familie evreiască ce a fugit de persecuţii naziste, acest investitor fiannciar în vârstă de 88 de ani, celebru în lumea financiară prin atacul său speculativ contra lirei sterline în 1992, a devenit un ţap ispăşitor al naţionaliştilor şi susţinătorilor teoriilor complotului, atât în Europa, cât şi în Statele Unite.

Sursa: cotidianul.ro

Despre autor

contributor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Dusmanul dusmanului este prieten.
    Cat despre Davos de anu alsta; o gluma proasta, plictiseala si batut campii cu seninatate. Nici oligarhii westului nu mai sunt ce erau :))

  • Sa intelegem ca, China a alimentat cu Bitcoin conturile protestatarilor de la Bucuresti, chinezii cloneaza cardurile, fura banii din conturi, defriseaza cu bestialitate padurile patriei, submineaza economia tarii, incaseaza facturile de la utilitati, hiperclorineaza apa, percep dobanzile astronomice la credite, consiliaza liderii politici, participa la manifestari antiguvernamentale, paradesc cetatenii. Daca consiliaza evreii, ataca germanii, Iranul. Daca consiliaza germanii, ataca evreii, americanii. Daca consiliaza rusii, ne ataca UE, NATO, EXTRATERESTRII. Daca candideaza Ciolos, scolit in Franta, se ataca firmele cu capital francez, incendiaza dupa modelul “Colectiv” fara victime. Pai, chinezii tintesc la colonizarea lunii, mai nou, se pregatesc sa intre intr-un an nou, mistret de pamant, la luna noua, treburi cotidiene, terestre si aero-spatiale, temporo-spatiale. China are Marele Zid Chinezesc, Israelul, Zidul Plangerii. Un zid este pe cale sa se construiasca la granita cu Mexic. Ungaria a ridicat ziduri din sarma ghimpata impotriva refugiatilor alungati din Africa si Orientul Mijlociu. Casele regale sunt in conflict din motive de extravaganta regala, fitze de sange-albastru. Cine sa mai inteleaga cine cu cine si care pe care?!De-un lucru sunt convina 100%: pe pamant, planeta Pamant se respecta in mod imperativ, Legea Pamantului. Puneti o samanta in pamant. Rodeste. Puneti o bucata de carne in pamant. Putrezeste, intocmai cum se intampla cu resturile alimentare depozitate in pliurile colonului – segment al tubului digestiv, mediu favorabil dezvoltarii starilor de toxicitate ale organismului, sursa majora a imbolnavirilor, motiv pt care se recomanda terapiile de detoxifiere, dietele bazate pe hidratare, alimente naturale, clismele prin intermediul carora se efectueaza spalaturile interne. Planeta este un organism viu care simte nevoia de o detoxifiere imperioasa, eliminarea unor programe distructive: militare, politice, economice, financiare, fiscale sociale, genetice… informatice. Daca faci vizite comerciale in China, repari ligamentele in Ankara, petreci in Dubai, iti dai demisia pe fb. Concesionezi Balata Brailei arabilor, apare pesta porcina. Gripa aviara, Ebola, Zika si-o armata de visrusi pt starpirea carora se impune vaccinarea obligatorie cu substante pt testarea carora nu detii laboratoare de acreditare proprietate. Daca indraznesti sa mai respiri risti sa fii declarat “penal”, instrumentat, executat, lichidat, exterminat, ras de pe fata Pamantului. Ce lume!

  • Varful Omu se afla pe teritoriul României. Sala proiectiilor holografice se afla tot pe teritoriul României, areal-parte integranta a civilizatiei pe planeta Pamant. Respectand Legea Pamantului, invatam sa traim in pace, armonie, iubire, oriunde ne-am afla, Cer si Pamant, tempo-spatial, limbajul multidimensional al Universului, nu inventam nimic nou, invatam doar sa traim frumos pe o planeta care impune o conduita civilizata, pamanteasca, omeneasca-componenta esentiala, in op pers, parerea unei pers care pare ca a cazut in cap, fix in cap de pe-o alta planeta.

  • Sincer, mi-ar creste inima de bucurie sa vad cum oligarhii vestului isi dau mana cu oligarhii estului, cu cei ai nordului, al sudului, pentru salvarea acestei minunatii de planeta, o minuneeeee. Asumare, reabilitare, reconstructie, raspundere, constientizare, autentica iluminare.