Politică

Cine este „anaconda” lui Traian Băsescu, șefa acoperiților din presă și ANAF

Până nu demult SRI părea un serviciu secret, astăzi a devenit mai degrabă un furnizor de știri de can can. După ce întreaga viață a generalului SRI, Florian Coldea a fost pusă pe tavă, a venit rândul unui alt general să intre în colimator.

istode2-538x332

Este vorba despre Elena Istode, prima femeie general, în urma unui decret semnat de Traian Băsescu. Cunoscută sub numele de cod Anaconda, aceasta a fost recrutată din zona civilă din postul de secretară a unui centru sindical din Giurgiu și ulterior a ajuns să conducă Direcția de Securitate Economică, pentru ca mai apoi să devină șefa acoperiților SRI din presă și ANAF.

Ion Cristoiu a postat pe blogul personal, dar și pe Evz mai multe poze cu aceasta într-o vacanță de lux la Monaco, alături de fostul PSD-ist Cristian Rizea și de soția acestuia. Rizea este cercetat de DNA pentru trafic de influență și spălare de bani.

Întrebat ce căuta alături de Istode în vacanță, politicianul a spus că aceasta este prietenă de foarte mult timp cu soția sa și de aceea i-a însoțit.

Fostul senator, Valer Marian a făcut însă dezvăluiri incendiare despre generalul SRI în urmă cu câteva luni, dar atunci știrea a trecut neobservată. Iată ce spunea acesta despre Elena Istode.

„Sa fi facut cariera in SRI un general neprofesionist, suferind de boala copilariei sau chiar idiot de-a binelea? Tot ce este posibil. Generalii Coldea, Cozma si Dumbrava au fost adusi in SRI pe relatii de nepotism si au fost promovati pe criterii politice sau clientelare. Din pacate nu au fost cazuri singulare. Generaleasa Emilia Istode, poreclita Anaconda, a fost adusa si promovata pe baza de relatii de amantlac si pe favoruri sexuale. Emilia Istode si Elena Cristina Posastiuc au fost denumite generalesele lui Traian Basescu din SRI.

istode1

Pe de o parte, acestea au fost avansate la gradul de general de fostul presedinte al Romaniei, in primavara anului 2012, fiind primele femei general din SRI. Sub presedintia lui Basescu, Iftode a fost promovata sef al Directiei Economice, iar Posastiuc sef al Centrului de Surse Deschise. Pe de alta parte, in vara anului 2012, dupa suspendarea si declansarea referendumului de demitere a fostului presedinte, aceste generalese au condus ca niste amazoane celula de criza constituita in vederea salvarii acestuia, celula care a condus campania de denigrare a adversarilor sai din USL si de intoxicare si manipulare a opiniei publice interne si internationale.

Conform unor ofiteri din SRI, atunci au fost savarsite acte grave de politie politica, in sensul ca politicienii etichetati vehement anti-Basescu au avut parte de o minutioasa investigare si fisare personala, dupa care unii au fost trecuti pe liste speciale de potentiali atentatori iar altii au primit eticheta VIP, adica agenti de legatura cu puteri straine, au fost trecuti pe lista dusmanilor Constitutiei si au fost ascultati, urmariti, monitorizati, devenind vectori tinta pentru SRI.

Referitor la Emilia Istode se cuvine mentionat ca a fost racolata de SRI in perioada in care era secretara la o organizatie sindicala din Giurgiu, dupa care a urmat scoala de perfectionare de la Gradistea. Niciodata casatorita, a fost poreclita Anaconda, intrucat a fost implicata in mai multe combinatii si chiar scandaluri amoroase cu colegi de serviciu. Ascensiunea ei s-a produs dupa ce s-a cuplat cu seful sau de la Directia Economica, colonelul Sorin Gabriel Cozma, care a divortat din cauza ei si a sprijinit-o sa fie avansata in grad si in functie. Pana la urma, din cauza acestei legaturi amoroase, colonelul Cozma a fost schimbat din fruntea Directiei Economice, fiind numit sef al Directiei de Prevenire si Combatere a Terorismului, dar acesta a reusit sa o impuna pe amanta sa in functia de sef al Directiei Economice.

istode3

Potrivit unor subalterni, dupa preluarea functiei, Emilia Istode a incercat sa se impuna in fata ofiterilor din subordine adoptand, datorita lipsei de profesionalism, o pozitie de forta si dictat, manifestata prin amenintari, sanctiuni si destituiri, care au creat o situatie extrem de tensionata in unitate. Pentru maiorul Robert Serban, starea de stres permanent, dublata de un conflict violent cu colonelul Emilia Istode in data de 9 martie 2010, s-a soldat cu un infarct fatal, acesta decedand in pofida eforturilor de resuscitare depuse de echipa SMURD care a intervenit de urgenta. Pe de alta parte, in Directia Economica a fost instituit un sistem de extorcare de bani de la societati comerciale sau de la oameni de afaceri ajunsi in situatii de dificultate (probleme penale sau de insolventa, probleme contractuale, indeosebi cu statul s.a. ). In aceasta vara generalul Emilia Istode a fost schimbata din functia de sef al Directiei Economice, primind alte insarcinari conform unui comunicat al SRI”, a spus Valer Marian prin intermediul unei declarații politice susținută în ședința Senatului din 14.09.2016.

Autor: Anca Andrei
Sursa: Bugetul.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • arata bn si acoperita si descoperita,dac sunt probe concludente in sensul incalcarii legii, regulamentelor, normelor, care este autoritatea competenta sa se pronunte?! Atata vreme cat doamna general & co… sunt platiti din banii poporului, atunci sa participe si poporul la judecata lor prin reprezentanti, dupa modelul procesului cu jurati din tarile civilizate

  • ANA ffffffffffffffff
    ANA CONDA a dat ORDIN sa fie controlati, hartuiti la sange pt-n bon fiscal, executati, in SAPTAMANA MARE, micii intreprizatori, producatorii autohtoni, buticarii, pietarii, covrigarii, vanzatoarele de urzici, ghiocei, papadie…sa ne amintim care a fost scopul infiintarii ANAF-ului, respectiv, cercetarea si investigarea modului in care au dobandit fraudulos averile, primii 1 500 de …pamanteni, extraterestri, si ne mai intrebam ce face scroaFa in cotet sau, mai mult, de ce nu zboaraaaaa si de ce nu are ursu’ coada etc…ca in timp ce poporul este cercetat, anchetat, indosariat,SUPRAIMPOVARAT de bancherii care ar merita expulzati precum profiturile lor, executat silit prin institutiile statului, reprezentantii legali se desfasoara in excursii exotice, petreceri, chefuri costisitoare, orgii…BOOOMMMM…

Abonează-te la newsletter