Politică

Chavez către Obama: “Dacă ai nevoie de un sfat, ti-aş recomanda să alegi socialismul”

pvenezuelaSeful stangii radicale in America Latina, Chavez i-a reprosat lui Barack Obama ca l-ar fi acuzat ca “extinde terorismul” insa nu a precizat care au fost circumstantele in care presedintele american ar fi pronuntat aceste cuvinte.

Presedintele Venezuelei l-a acuzat pe omologul sau american ca nu este altceva decat un biet ignorant care ar trebui sa studieze mai mult pentur a cunoaste realitatea latino-americana.

“Daca Obama ne respecta, il vom respecta si noi. Daca insa va continua sa manifeste lipsa de respect, il vom infrunta pe toate terenurile”, a spus Chavez.

“Adevaratul obstacol impotriva dezvoltarii in America Latina este imperiul pe care Obama il conduce si care a extins terorismul de 200 de ani incoace, a lansat bombe atomice asupra unor orase nevinovate, a bombardat, a condus si a ordonat asasinate”, a insistat seful Venezuelei.

Cei doi lideri care nu s-au intalnit pana acum, vor trebui sa participe la Summitul Americilor care va avea loc in aprilie. Chavez a aratat ca se va folosi de aceasta ocazie pentru a-i cere lui Obama ridicarea embargoului economic impus Cubei in 1962.

“Acest embargo este criminal, iar Obama este obligat din punct de vedere moral sa-l suspende”, spune Chavez.

“Daca ai nevoie de un sfat…”

Mai mult, presedintele Venezuelei l-a invitat pe Barack Obama sa ia drumul socialismului, afirmand ca actuala criza economica mondiala nu se va rezolva in sanul sistemului capitalist.

“Daca ai nevoie de un sfat, ti-as recomanda sa alegi socialismul. Uita-te la culoarea pielii tale. De ce vrei sa-i ajuti pe cei bogati?” s-a adresat Chavez presedinelui american in cursul unei alocutiuni.

Valentin Vioreanu
sursa: capital.ro