Politică

Cer indepartarea urgenta, din magistratura, a numitei Stanciu Livia Doina!

imageResizeInca de saptamana trecuta, am solicitat public demiterea (sau demisia, daca ar exista o minima decenta!) numitei Stanciu Livia Doina, din magistratura. Nu de la sefia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, nu din functia de judecator la aceasta instanta. Din magistratura! Cazul Mariana Rarinca este foarte grav, nu doar pentru doamna in cauza, ci pentru societatea romaneasca.

Si am sa explic:

Numita Stanciu Livia Doina a declarat, in calitate de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ca magistratii acestei instante vor fi intotdeauna parteneri ai DNA. Asta este o minciuna. Cunosc suficient de multi judecatori ai ICCJ ca sa sustin ca afirmatia penibila a numitei Stanciu Livia Doina e o minciuna de toata jena. Dar nu asta este relevant. Ci faptul ca asa gandeste presedintele ICCJ! Si asa si actioneaza! Potrivit Constitutiei Romaniei, art. 126 alin. (1) „Justitia se realizeaza prin Inalta Curte de Casatie si Justitie si prin celelalte instante judecatoresti stabilite de lege”. Daca judecatorii ICCJ sunt parteneri ai procurorilor, inseamna ca in Romania nu mai exista justitie! Judecatorii care compun instantele, la toate nivelurile, cenzureaza, potrivit legii si propriilor convingeri, cererile deduse judecatii si probele pe care se sustin, inclusiv cele intocmite de procurori, judecand legal si impartial.

Pervertirea ideii de justitie, deturnarea si denaturarea grava a rolului justitiei in societatea romaneasca constituie un ansamblu abuziv, inacceptabil si condamnabil. Aceasta este fapta comisa, in opinia mea, de numita Stanciu Livia Doina, prin care s-a adus atingere grava unor valori sociale fundamentale, respectiv domnia legii si existenta justitiei si a statului de drept.

Cazul „Mariana Rarinca” este dovada care confirma gandirea toxica a celor care si-au subordonat justitia, pe care o folosesc in interes personal. Nu mai reiau lista abuzurilor. Profesionistii de la „Lumea Justitiei” au demonstrat, in amanunt, toate aceste aspecte. „Suspiciunile rezonabile” care au determinat arestarea preventiva (!) pentru sase luni, mai inainte de a fi declarata nevinovata si achitata, si-au demonstrat, inca o data si pe seama a inca unei victime, vulnerabilitatea si periculozitatea. Era cuvantul unei acuzate, impotriva cuvantului „monumentului de moralitate”, sefa suprema a justitiei din Romania. Ce daca acuzata nu reprezenta nici un fel de pericol concret pentru societate ori pentru presupusa victima? Daca legea nu cere probe din care sa rezulte indicii temeinice pentru lipsirea preventiva de libertate, cine sa creada ca presedinta ICCJ minte grosolan si sa refuze arestarea acuzatei? Mai ales ca sustinerile „victimei” erau „confirmate” de cumnatul sau, fratele sotului defunct! Dosarul a fost instrumentat de „partenerii” bietei „victime”, deci, de o impartialitate absoluta, mai presus de orice banuiala. Asa ceva este inadmisibil!

Consider ca demiterea din magistratura a numitei Stanciu Livia Doina este doar prima masura ce se impune. O ancheta a Consiliului Superior al Magistraturii, o investigatie a Ministerului Public (la cererea ministrului justitiei!) trebuie sa detalieze toate aspectele acestui caz grav pentru credibilitatea justitiei din Romania si sa identifice vulnerabilitatile si responsabilitatile fiecarei autoritati si persoane, in parte. Pana atunci, imi mentin opinia si cer public indepartarea urgenta, din magistratura, a numitei Stanciu Livia Doina!”

Autor: Serban Nicolae

Sursa: Lumea Justitiei