Politică

Cel mai mare dușman al României este actuala clasă politică

presedintiiiTeatru absurd la el acasă, adică în România. Scena s-a petrecut la Eforie Nord, cu ocazia deschiderii Diaspora Estival, un program destinat nouă, românilor din afara granițelor. Aici, Premierul Romaniei Victor Ponta a facut o acuzație foarte gravă la adresa românilor din străinatate.  Conform Premierului, cei mai mari dușmani ai României peste hotare sunt – atenție – tot românii (din străinătate)! Dumnealui a explicat că noi transmitem în statele gazdă semnale proaste despre țara noastră, și anume că “România este o țară rea, o țară de infractori, de hoți”, mesaje ce sunt preluate cu ușurință de către cei cărora ne adresăm.

Găsesc această declarație profund jignitoare, impertinentă și nefondată. Este menită să asmută român contra român, pentru a nu știu câta oară. Nu am auzit să fi existat vreo reacție din sală la acuzațiile premierului. Dacă a fost o întâlnire cu aplaudacii partidului, eu am semne serioase de întrebare cu privire la calitatea participanților din străinătate care au onorat cu prezența.

Haideți să vedem care dintre afirmațiile cel mai des întâlnite în rândul românilor din Diaspora ne transformă, în ochii politicienilor noștri, în “dușmani ai Românei peste hotare”:

1) Clasa politică post-decembristă, al cărei produs este și actualul premier, ne-a răpit 25 de ani din viață. Nutrim o repulsie totală față de aceasta și diverși “moguli” sau “păpușari” care, în mod paradoxal, reușesc să îi asigure supravețuirea. Avem o reacție de dezgust și mânie când vă vedem la televizor, inspectând zonele calamitate de inundații, cu braca trasă de pompieri, în pantofi cu toc sau distribuind sinistraților pantofi cu toc.

2) Ați baronizat țara, extinzând șpaga și corupția instituțională la toate nivelurile societății. România post-decembristă este condusă de clanuri securisto-mafiote, între acestea și clasa politică neexistând decât o relație de complementaritate. Vă întâlnim oriunde ați putut face bani din falimentarea țării și exploatarea românilor, inclusiv a celor din străinătate.

3) Ați distrus Romania, secătuind țara de potențial, prosperitate, moralitate, progres, speranță. De-a lungul timpuluipoliticile celor ajunși la putere au fost profund antiromânești și antieconomice, determinând aproximativ 4 milioane de oameni să aleagă calea exilului.

4) I-ați înregimentat pe cei rămași acasă ca sclavi la patroni lacomi, la rândul lor sugrumați de suprataxe impuse de un stat mafiot. Ați transformat oamenii în milogi care se înjosesc lunar în fața farmaciilor pentru achiziționarea de medicamente și tratamente compensate. Românii cu boli incurabile au ajuns să lupte pentru viață în instanțele de judecată. Cruzimea față de bătrâni și bolnavi a devenit astfel politică de stat.

5) Sunteți toți o apă si un pământ, indiferent de culoarea umbrelei politice sub care vă alflați la un moment dat. Proveniți din aceeași șleahtă de profitori ai Revoluției din 1989, înregimentată în toate partidele politice din România. Sunteți urmașii oportuniștilor din fostul aparat nomenclaturist, instaurați ca paraziții în toate domeniile cheie ale statului: economie, justiție, administrație, învățământ, sănătate etc.

6) Ne-ați căpușat și aici, peste hotare. Da, încă de la începutul exilului, ne jumuliți de bani prin intermediul instituțiilor menite să-i ajute pe românii din Diaspora să își rezolve problemele urgente. Ați crescut taxele consulare în funcție de interesele dictate din interiorul grupărilor voastre. Organizarea unora dintre aceste instituții, condițiile și standardele serviciilor consulare oferite sunt de o calitate necorespunzătoare pentru o țară membră a UE, dar mai ales în raport cu nivelul taxelor consulare pe care trebuie să le plătim.

7) Ne-ați abandonat în străinătate atunci când ne-a fost mai greu. Instituțiile statului și oamenii politici au asistat pasivi la abuzurile savarșite asupra noastră în statele gazdă, când condițiile de angjare pe piața muncii din multe țări au fost discriminatorii pentru cetățenii români și bulgari. Mai mult, ați ales să stigmatizați diaspora, prin atribuirea de apelative jignitoare (capșunari, ștergători de funduri, ciobani) unor oameni care nu au făcut decât să muncească pentru un trai minim.

Trebuie neapărat să le povestim străinilor adevărata noastră poveste și despre ceea ce se petrece în România, tocmai pentru a-i face să înțeleagă motivele pentru care ne aflăm în țările lor. Toți colegii noștri străini din statele adoptive, începând cu cei de pe băncile universității și terminând cu cei de la locul de muncă (instituții de invățământ, instituții publice, centre de cercetare, multinaționale, companii, restaurante, șantiere, spitale, ferme etc) trebuie să cunoască adevărata voastră față, precum și modelul de guvernare pe care l-ați construit în țara mamă.

Românii din Diaspora au fost și sunt cei mai buni ambasadori ai Românei, în toate domeniile de activitate:

– zeci de mii de absolvenți de liceu admiși la universitățile străine au pus țara noastră pe harta inteligenței. Acești tineri au fost sustinuți de dascăli care au crezut în menirea lor, chiar dacă salariile le-au fost tăiate cu 25%.

– milioane de muncitori și specialiști au muncit pe brânci pentru a-și asigura un trai decent, lăsând o impresie foarte bună în rândul angajatorilor. Dincolo de mizeriile care s-au scris despre noi în diverse tabloide, românii din Diaspora au reputația de oameni competenți, harnici, rezistenți, profesioniști, loiali.

– străinii care au pășit pragul caselor noastre, au învățat despre lucrurile frumoase din patria noastră, precum diversitatea peisajelor, ospitalitatea și specialitățile noastre culinare. Alții au depus eforturi considerabile pentru promovarea culturii și tradițiilor noastre specifice.

Pe lânga faptul că suntem cei mai buni ambasadori ai țării noastre peste hotare, suntem și cei mai mari investitori din România. Cifrele oficiale vorbesc de la sine. Conform statisticilor BNR, între anii 2005 și 2013 românii au trimis acasă aproximativ 40 miliarde euro. Numai în 2013, românii din Diaspora au trimis aproximativ 3.6 miliarde euro,  în condițiile în care investițiile străine s-au situat la 2,7 miliarde euro.

Domnule Prim Ministru, nu avem pentru ce să vă ridicăm în slăvi, iar faptul că nu vă dedicăm ode de preamărire nu ne transformă în “dușmai ai României peste hotare”. Românii din străinătate s-au descurcat fără a primi niciun ajutor din partea voastră, a politicienilor care au fost capabili de un singur lucru: să ne golească țara și buzunarele de bani, apoi să ne arate ușa spre exil. România este țara unde hoții, infractorii și criminalii de care pomeniți și-au găsit adăpost în partidele politice și de acolo mai departe, în cele mai înalte instituții ale statului.

Cei mai mari dușmani ai Romaniei și ai românilor de pretutindeni sunteți voi, clasa politică actuală, reprezentată de impostori, corupți, incompetenți, parveniți, infractori și pușcăriași. Ați transformat toate lichelele în oameni de stat și lideri politici ai României. Un produs și o unealtă toxică acestor grupări diabolice sunteți și dvs. Nu o spun doar cei din așa-zisa opoziție, ci chiar oamenii din partidul dvs.

Clasa politică post-decembristă rămâne în memoria noastră colectivă drept una dintre marile nenorociri care s-au abătut asupra României. Pe bună dreptatate, reprezentați răul absolut, întruchipat în sămânța nomenclaturistă din eșaloanele 2 si 3 a fostului PCR. După voi, potopul!

Oare românii de peste hotare care vorbeau în anii ’80 la Radio Europa Liberă despre abuzurile regimului politic al vremii erau tot dușmani ai României?!

Autor: Nicolae-Daniel Popescu

Sursa: Dreptatea.eu