Politică

Ce jocuri face Iohannis? Profesorul Colceag avertizează asupra destabilizării României

profKlaus Iohannis este și el parte din sistem… În spatele președintelui sunt aceeași oameni politici pe care îi cunoaștem deja. El nu a aterizat din Republica lui Platon pe pământul României, ci a fost împins în față de unii dintre oamenii politici pe care strada îi contestă. Tot el a numit în funcții importante ale statului oameni controversați… Prin urmare, să nu ne așteptăm la prea multe de la negocierile cu strada.

În toată această agitație, surprinde ceva: faptul că Iohannis nu a cerut ca lumea să se liniștească, odată ce s-a înțeles ce vor oamenii din stradă. Mai mult decât atât, a încurajat continuarea protestelor, promițând că va ajunge cândva și el pe acolo. Desigur, unii vor spune că protestele sunt pe mai departe necesare pentru a crea presiune asupra clasei politice și este foarte posibil să aibă dreptate.

Cu toate acestea, profesorul Colceag, supranumit antrenorul de genii, pentru performanțele obținute în educația românească, invitat la Televiziunea Română, face câteva declarații bulversante, avertizând asupra destabilizării României de către forțe care ar putea manipula protestele de stradă într-o direcție nefavorabilă nouă. Iată ce spune el:

„Eu mă întreb dacă accidentul pe care îl jelim cu toții a fost accident sau asasinat. Dacă mă uit în urmă, la ce s-a întâmplat în Ucraina și dacă mă uit în istorie, constat că jocurile politice internaționale nu ne-au fost favorabile. Și dacă vor să ne înfrângă, e suficient să creeze o mișcare explozivă, ca în Ucraina (Euromaidanul – n.n.) sau ca în Grecia, dupa care ne înfrâng financiar. Noi, neavând oameni extrem de inteligenți la butoane, detaliile de finețe pier…”

Așadar, este Iohannis un om cu adevărat sincer? Întâlnirea cu omenii din stradă (câți au putut ajunge acolo, că restul au fost ONG-iștii de serviciu) a avut un scop mai înalt decât acela de acâștiga capital de simpatie? Face și alte jocuri președintele României? Viitorul apropiat ne va lămuri…

Autor: Daniel Roxin

Sursa: Cunoaste lumea

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Cătălina, coret era nu aţi luat atitudine pentru că v-aţi lăsat duşi de nas, deşi eu vă atrăsesem atenţia asupra a tot ceea ce va aurma, aşa că e vina neghiobilor care nu m-au ascultat! Singura voastră şansă, la sfîrşitul anului 1989, am fost eu, altfel aţi fi cunoscut demult nenorocirile din actuala Ucraină, ţară a căror locuitori fuduli nevoie mare nu au vrut să ţină seama de lecţia pe care am dat-o eu României, numită Revoluţia Română şi nici nu au vrut să mă înţeleagă, nici chiar după ce le-am atras atenţia, pe FB, ceva mai înainte de dezastru, adică în timpul Euromaidanului, asupra a ceea ce va urma, dacă vor comite greşelile făcute de români, ceea ce s-a adeverit, din păcate, cu prisosinţă!

Abonează-te la newsletter