Politică

Ce-i lipsește României

Maramures_copii_in_port_popular1-300x400Am stat să mă gândesc ce-i trebuie de fapt României acum şi am ajuns la concluzia că în general principala lipsă este a elementului masculin ca factor de acţiune şi cutezanță.

România are femei extraordinare – şi o spun fără să exagerez -, frumoase, calde, ascuțite la minte, cu un spirit de sacrificiu fără rest, însă de pe aici cam lipsesc bărbaţii. E concluzia la care am ajuns totuşi în ani de studiere empirică a societăţii româneşti.

Lipsesc bărbații care sa aibă curajul de a întemeia familii și de a conduce comunități.

Bărbații români se vaită, se sperie de “viitor” și se joacă jocuri eroice la calculator.

Cam atât.

Cam puţin.

Bine, estropierea sexuală, efeminarea, lipsa se testosteron, androniginia indusă prin media – toate acestea compun un fenomen mondial ușor sesizabil.

Uitați-vă la ce oameni politici exista în lume, dar și la noi, și te îngrozești pe mâinile cui am încăput. Uitaţi-vă la propunerile de modă pentru bărbaţi şi poţi să mori de râs.

Bine măcar că românului îi plac femeile şi cred că nicio ambasada din lume şi niciun ong Soros nu o să schimbe asta în curând – slava Domnului!
Dar nu este suficient.

Cu 100 de bărbaţi buni, credincioşi şi vrednici puşi împreună, ţara asta şi-ar schimba chipul.

Autor: Iulian Capsali

Sursa: Iulian Capsali

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Critica mic burcheza la adresa glotei, nimic esential.
    “Lipsesc bărbații care sa aibă curajul de a întemeia familii și de a conduce comunități.” Cum sa intemeieze un tanar o familie, sa intemeiezi o familie ai nevoie de o casa.Un apartament cu doua camere in romania se vinde de la 30.000 EUR in sus. O chirie la o garsoniera confort 2, plina de igrasie in romania pleaca de la 150EUR. Pentru a-ti intemea o familie ai nevoie de un venit constant, de un loc de munca stabil,ce ofera piata muncii, patronatele din romania,va spun eu umilinta,sclavie,locuri de munca retribuite mizer cu salarii de 750Lei-1000Lei/luna ,program de lucru de 10h-12h/zi uneori inclusiv Duminica,fara drept de convediu de odihna,de concedii medicale nici nu poti pomeni,cum ai norocul sa te inbolnavesti cum vei fi concediat si inlocuit cu alt sclav apt de munca.Ce posturi sunt permanent disponibile: incarcatori descarcatori, manipulanti de marfuri, vanzatori,casieri,agenti de paza, agenti comerciali,soferi, salahori pe santiere, coafeze si frizeri,”masori si masueze”,”secretare”. Vrei sa fi vanzator pe calea Victoriei din Bucuresti, la un magazin cochet, musai sa ai Doctorat in economie sa vorbesti fluent engleza si franceza, sa ai pana in 35 de ani sa fi fotomodel si urmeaza privilegiul soc, salariul net de 1000LEI.Vrei sa fi chelner in centru vechi sau pe litoral in sezon nu pomeni patronului de salariu,asa ceva nu exista, esti la mila clientului,pardon la ciubucul,spaga lasata de musteriu. Ai prins un post intr-o multinationala,esti invidiat de prieteni si vecini,esti etichetat ca “chiabur” plin de bani,privilegiat cu 500EUR/luna,laptop si masina de serviciu, nu vad ca lucrezi 12h-14h/zi,ca umbli mahmur de oboseala si stres, ca trebuie sa fi canibal la “corporatie”, ca daca nu ai mananci tu pe colegii tai,te mananca iei pe tine,ca nu stii daca luna viitoare mai rezisti,iar cand ai clacat, toti rad de tine, ba sa “dee” fraierul painea si cutitul din mana,clar nu e capabil,nu e “meserias”.Vrei familie, esti nevoit sa emigrezi si asta cat mai repede,cat esti tanar si bun de sclavagit in Occident.Iar chestiunea cu “conducatorii”, e chestiune de casta,vei fi conducator(lider) doar daca faci parte din casta conducatoare,si prima ta obligatie este sa protejezi “casta conducatoare”,a doua preocupare e sa te inbogatesti pe spinarea sclavilor,pe care chipurile ai reprezinti. Traiasca societatea neoliberala multilateral dezvoltata,sodomizanta si sclavagizanta… In societatea capitalista, familia(in adevaratul sens,nu gay) este un lux,un privilegiu destinat “castei conducatoare”,familia este un concept daunator “economiei de piata”,cel ce este familist, nu consuma iluzii(droguri,alcol,tutun,cluburi) pe bani reali, vrea lucruri concrete,stabilitate,siguranta,un confort minim,are pretentii la un sistem de educatie si sanatate functional,la protectie sociala, locuri de munca,locuinte,drumuri,cai ferate,toate aceste costa, iar capitalul este lacom de la an la an, vor sa desfinteze familia ca sa maximizeze profitul.