Politică

Cauzele decăderii statului de gaşcă. Un serial de Grid Modorcea despre Starea Naţiunii (III)

Lplaneta-maimutelor-politice-romania1a Biserica Sf. Dumitru din Manhattan, un român cam de 30 de ani, care abia plecase din România, mi-a spus că la întreprinderea unde a lucrat el era teroare, nu putea scoate un cuvânt, patronul îi obliga să voteze numai cu partidul lui, atmosfera era de continuă suspiciune, avea senzaţia că toţi din jur sunt turnători, că orice spune, află şefu’, parcă erau la închisoare. Spunea că are şi un frate, student la ASE, la secţia Relaţii internaţionale, care de pe acum se gândeşte să plece. Toţi tinerii din România cred că asta este soluţia, nu să afle cauzele răului şi să lupte împotriva lor. Şi m-a întrebat cum explic eu, cu experienţa mea de-o viaţă, starea precară în care se află România? Care ar fi cauzele acestei degringolade politice şi economice, criză din care nu mai ieşim?

Prima cauză, i-am spus, este de natură morală. Decăderea morală a ajuns aşa de departe încât românii nici nu mai realizează că vor merge la vot să aleagă între o prostituată şi un mincinos! Prostituţia s-a instalat la cârma puterii, făcând cuplu cu corupţia şi abuzul.

Dar cum s-a ajuns la această decădere generală? Foarte simplu, prin mass-media şi, mai exact, prin PROtv, un post care a bombardat populaţia sistematic cu dejecţii. Sigur, cauza are un nume, Adrian Sârbu. El este artizanul acestei făcături ordinare. El a fost creierul care a schimbat macazul, de la minciuna comunistă pe care o promova TVR la fuckyoucism-ul aşa-zis capitalist. De la ambalajul roz la scatologie, la înjurătura publică. Tinerii care au murit la revoluţie au murit pentru un ideal moral, pentru o Românie nouă, curată, sănătoasă. Dar Sârbu, în tradiţia înaintaşilor săi evrei, care ne-au adus comunismul plătiţi de NKVD, a introdus această bombardare neruşinată în numele libertăţii şi cu concursul indiferenţei unor conducători politici ca Iliescu, Petre Roman, Năstase et co, care l-au promovat, l-au făcut secretar de stat. Ba guvernul Năstase a muşcat din momeală, a fost părtaş la mizerie, a validat frauda, ştergându-i postului (era să scriu prostului) o datorie de un miliard lei vechi, ca apoi să-l împrumute cu aproape 300 miliarde lei vechi!!!

În ce a constat şmecheria/diversiunea lui Sârbu? El e regizor la bază şi ştie că prostimea vrea poveşti. Oamenii pot fi păcăliţi cu anecdote, cu tot felul de istorii ca pe apă, cum spunea Eminescu. Orice se poate povesti. Şi formulele matematice, aşa cum au făcut prima oară matematicienii arabi. Şi ce a adus nou PROtv? Ce a învăţat Sârbu la Studioul Al. Sahia, unde a lucrat până la revoluţie?, când a ieşit cu o cameră şi a filmat ce s-a întâmplat la Balconul CC al PCR, material pe care l-a vândut în Franţa şi cu acei bani a deschis postul PROtv (cel puţin aceasta este varianta spusă de el). Studioul respectiv era specializat în filmul documentar, iar genul cel mai potrivit pentru o televiziune este reportajul. Şi ce a făcut Sârbu? A început să transforme o ştire în reportaj, aşa că ştirile PROTV au devenit nişte poveşti foarte discutabile, debile, dar colosale pentru prostime.

Ar fi fost bine, mi-a spus tânărul de la Biserica Sf. Dumitru, dacă ştirile ar fi fost serioase! Dar nu erau, dimpotrivă, telejurnalul conţinea, aşa cum mai conţine şi azi, ştiri despre mizerii, despre crime, violuri, cazuri de paranoia, de mizerie morală, de corupţie minoră, tot feluri de cazuri marginale. Şi aceste fapte nu erau prezentate dintr-un unghi moral, ci neutru, cu accente imorale, relatări cât mai siropoase şi melo. Melodrama este genul popular care prinde cel mai bine la vulg. Dacă vezi o poveste despre un cocoşat care iubeşte o prinţesă frumoasă, dacă o împănezi cu toate ingredientele senzaţionalului, ai câştigat publicul amator de senzaţii tari.

Aşa a ajuns PROtv, cu picăturile chinezeşti picurate seară de seară, de câteva ori pe seară, la performanţa să aibă cea mai mare audienţă mass-media din ţară. Aşa s-a ajuns ca şi cei de la TVR să se uite nu la ştirile lor, ci la ştirile de la PROtv şi să înveţe… şmecheria. Şi a început şi TVR să practice acelaşi limbaj insidios, nesimţit, derulat din ură pentru un popor necăjit, care trebuia umilit, batjocorit, cum au hotărât oameni fără scrupule ca ţiganul evreu, mason khazar, care a declarat nu o dată sfidător că el a înfiinţat PROtv pentru a manipula poporul român. Categoric, el i-a manipulat şi pe salariaţii lui, ca una Esca, cu o voce de precupeaţă, o ţoapă, cum spunea prietenul meu Puşi, realizând cu ei un “test populist”, un experiment mass-media periculos, fatal. Sârbu şi-a experimentat ura, paranoia, pe poporul român, pe zona lui cea mai debilă, nealfabetizată.

Sigur, au apărut alte posturi particulare să dea concursul, fără să înţeleagă ţinta diversiunii. Un alt şmecher, Dan Diaconescu, a preluat repede metoda, ca să ajungă la serialul “Elodia” în zeci şi sute de episoade. Au apărut Antenele, Naşul şi alte posturi şi emisiuni, care s-au axat numai pe o astfel de metodă ştiristă, pe informaţii narate cât mai pidosnic, transformându-le în dezinformaţii! Scandalul dezinformaţional, diversionist, a devenit chiar lege nescrisă pentru statul de gaşcă din România, care se consolida, căruia îi convenea o astfel de diversiune, fiindcă populaţiei i se dirija opinia, i se îndrepta spre povestioare marginale, abătându-i-se astfel atenţia de la problemele grave ale ţării. Sub un astfel de paravan mediatic, gaşca se întărea, devenea tot mai puternică.

*

De această manieră s-a molipsit şi cinematograful, alt focar popular folosit din instrument de educaţie în mijloc de diversiune. Noul Val al filmului românesc a devenit o producţie de dejecţii şi înjurături, totul s-a transformat în curentul Fuck You, aşa cum am demonstrat într-o carte întreagă cu acest titlu.

Imediat s-a produs şi o altă nebunie, a apărut ICR-ul lui Patapievici, care a propulsat această tendinţă criminală în afară, adică a propulsat mizeria din ţară la Institutele din capitalele lumii, culminând cu crima unei expoziţii la New York, în care personaj principal era un ponei cu zvastică pe el. Şi asta unde? În ţara unde evreii sunt împăraţi, în Manhattan-ul cu care se mândreşte Israel. De atunci ICR a fost perceput ca un focar rasist, antisemit. Dacă PROtv lucra la compromiterea valorilor în ţară, ICR o făcea în afară. Ambele surse erau, categoric, antiromâneşti. Şi continuă să fie, fiind încurajate din străinătate, fiindcă din afară este încurajat extremismul din interior, de la îndobitocirea populaţiei la politica UDMR, considerându-se că asta e o orientare de dreapta, care îndepărtează România de comunism, deşi americanii, de pildă, au apelat pentru ieşirea din criză la metode luate din sistemul comunist.

În acest fel protevist, s-a dat o lovitură sub centură şi culturii, şi mai ales învăţământului, care a pierdut complet controlul asupra educaţiei. Cheia morală a unei naţiuni stă în educaţie, iar dacă educaţia e compromisă, totul e pierdut. Mii de tineri ai României nici nu mai realizează că nu sunt educaţi, că nu au morală, că nu au carte, fiindcă li se spune, duceţi-vă în Spania, în Anglia sau America şi acolo câştigaţi de zece ori mai mult ca aici fără să vi se ceară nici o diplomă! E o altă minciună pe care o înghit cei fără educaţie. Şi ei sunt mulţi, sunt majoritari.

Mai mult, oameni cu statut cultural, cu prestanţă intelectuală, ba chiar victime ale închisorilor comuniste, precum Nicolae Balotă, ajung la TVR, la o emisiune handicapată, cu un redactor spălăcit ca Jenica lui Vodă-n Lobodă, întruchiparea falsităţii, să evoce ce bine era la Jilava, să facă literatură din mizerie, devenind un fel de Steinhardt al împăcării. Să ne împăcăm cu situaţia, cum spunea nenea Iancu, să ne împăcăm cu mizeria (mizerie pentru mulţi, lux pentru unii), să ne împăcăm cu călăii, cu turnătorii, cu teroriştii. La acest mesaj a dus TVR nivelul decăderii morale.

Iar la decăderea generală a contribuit şi accederea la putere a unor oameni imorali, hoţi, corupţi, care au instaurat statul de gaşcă. Statul de gaşcă, ridicat pe corupţie şi limbaj scatologic, este o consecinţă a degradării morale a naţiunii. Statul de gaşcă spune că azi am ieşti din criză, iar mâine că e recesiune şi derapaj economic. Statul de gaşcă arestează 7 mari corupţi, să se audă şi la Bruxelles, şi spune că în România e stat de drept, că justiţia e liberă, dar nu e liberă şi nu e justiţie, fiindcă hoţii şi corupţii nu sunt în număr de 7, ci de 70 de mii, de 700 de mii, de 7 milioane. Când vor fi arestaţi cu toţi? Niciodată, fiindcă nu sunt închisori pentru toţi, plus că dl. Năstase lucrează acum de zor la legea amnistierii şi graţierii!

Statul de gaşcă a contribuit enorm la maxima degradare politică, la galopanta sărăcie a ţării, marcată de o datorie externă a României de peste o sută de miliarde de euro, miliarde, monşer, o datorie externă insurmontabilă! Poate la asta se referea Shimon Peres când declara că el cumpără România! Până şi cel mai optimist candidat la preşedinţie, Johannis, ocoleşte subiectul. El ne dă speranţă. O speranţă clădită pe o sută de miliarde de euro datorii?! De ce nu ne spune el sau alţii ca el unde s-au dus aceste miliarde? Păi gândiţi-vă şi dvs dacă s-a spus după moartea lui Patriciu că el a delapidat statul român cu un miliard de euro?! Un miliard! Cine va recupera această avere? Cine o va returna poporului înşelat? Patriciu era urmărit în procese de ani de zile, de ce acest adevăr cu miliardul a apărut abia după moartea lui? Să aşteptăm să moară Băsescu, Tăriceanu, Udrea, Boc, Hrebenciuc et co. să aflăm cu cât au delapidat statul?

Şi chiar sub nasul populaţiei au loc delapidările. Sigur, ele poartă diferite măşti, cum ar fi repararea străzilor. Nu-i schimbare politică să nu vezi la Bucureşti o nouă pietruire! Aşa a făcut şi Băsescu când a fost primar, aşa şi Videanu, când şi-a rezolvat afacerea cu cariera lui de piatră. Cine ştie azi ce alt corupt îşi vinde piatra din fabrica lui! Iar împrumuturile de la FMI nu au devenit decât investiţii superficiale, grosul a intrat în buzunarele statului de gaşcă.

Sper ca această analiză despre starea naţiunii, care l-a luminat pe tânărul de la Biserica Sf. Dumitru, să continue şi să folosească tuturor celor care mai cred în salvarea morală a României.

Autor: Grid Modorcea

Sursa text si foto:  Ziaristi online