Analize și opinii Politică

Capuse politice

Potrivit dictionarului, capusa este o insecta parazitara din clasa arahnidelor care se infige in pielea animalelor sau a oamenilor si se hraneste cu sange. Asemanarea acesteia cu marea majoritate a membrilor clasei politice actuale este incredibila. Numai ca in cazul decidentilor din politica ultimilor 20 de ani, sangele a fost inlocuit cu bugetul de stat. Acesta din urma este supt sistematic, devalizat de clientelele de partid, sub protectia unei imunitati prost inteleasa. Capusele politice au devenit, cu trecerea anilor, o specie mult evoluata, care a reusit, prin compromisuri, amenintari si subordonarea politica a institutiilor statului, sa invadeze intreaga Romanie. Nu exista judet, oras sau biet satuc, care sa nu fi fost acaparat de acest gen de capuse ce nu au decat o singura tinta: propria parvenire. Capusele politice au aparut si s-au inmultit in toate partidele. In toate mediile in care au existat premisele dezvoltarii speciei. Au devenit tot mai agresive, tot mai obraznice, tot mai avide de banul public. Legea a devenit facultativa pentru acestea, iar imunitatea, o platosa ce le poate apara in fata oricaror “imixtiuni” ale sistemului judiciar.

In Romania anului 2010, capusele politice detin controlul absolut. Nu mai dau socoteala nimanui, privesc totul prin prisma propriilor interese. Avem capuse care gem de demagogie, capuse care se lafaie in masini de zeci de mii de euro si in adevarate palate, capuse care isi afiseaza in sedintele Parlamentului genti de firma ale caror valoare frizeaza bunul simt, capuse care au ajuns sa joace la ruleta intereselor de partid chiar si viitorul Romaniei, capuse ce considera ca au dreptul de a calca totul in picioare, de a secatui bugetul de stat, capuse avide de influenta si privilegii, capuse nesimtite care continua sa ceara populatiei solidaritate cu incompetenta crasa ce le caracterizeaza, capuse ce continua sa promita ca romanii vor trai mai bine, desi realitatea este una alarmanta. Tot mai alarmanta.

Capusele portocalii refuza sa imparta teritoriul cu capusele din alte ramuri politice. Ele se dusmanesc de moarte, refuza categoric sa ofere capuselor din Opozitie vreun dram din Romania lor. Chiar in acest mod vad capusele din Modrogan, Romania. Drept Romania lor. O tara care le apartine si pe care ele o pot suge fara a se obosi sa dea explicatii cuiva. Mai ales unui popor care nu are, in opinia lor, alta menire decat sa sufere, sa gireze neconditionat dezastrul actualei guvernari si sa fie solidar cu prostia si reaua credinta.

La randul lor, capusele din Opozitie duc dorul unor vremuri apuse. Cand judetele tarii le apartineau in totalitate. Cand ele se hraneau, din plin, din bugetul de stat. Cand aveau institutiile statului la picioarele lor. Cand cele mai lacome dintre ele obtinusera rangul de “baroni locali”. Cand adversarii din Modrogan trebuiau exterminati de pe scena politica. In 2010, acestea vor sa revina la Putere. Sunt flamande si avide de razbunare. Nu fac economie de promisiuni. Capusele din Opozitie vor sa ajunga la Putere. Sa alunge invazia portocalie si sa ii ia locul. Sa confiste totul, pentru propria supravietuire.

In tot acest timp, milioanele de romani sunt supusi acestor invazii alternative de capuse. De aceea, fie ele democrate, social-democrate, liberale sau udemeriste, capusele trebuie exterminate. Urgent. Fara mila. Fara nicio concesie. Pentru ca alternanta acestora la guvernare este nociva. Iar rezultatele se vad la fiecare pas. Ce punem in locul lor? Slava Domnului, exista numerosi oameni competenti, care trebuie insa identificati si sustinuti. Ei pot forma o noua clasa politica. Una neinfestata de unele capuse ce vor incerca sa supravietuiasca, probabil, din exterminarea la care va fi supusa, in curand, de poporul roman.

Iulian Badea

sursa: cronicaromana.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Astept un dictator ca Antonescu care sa faca curatenie in politica romaneasca. Actuala clasa politica romaneasca nu mai poate fi schimbata decat prin inlaturare cu forta, ceva asemanator cu ceea ce au facut comunistii dupa 1945, mai putin exagerarile,crimele si abuzurile intamplate.