Analize și opinii Extern Politică

CAPITALISMUL practicat in Romania: “CEA MAI TERIBILA ASERVIRE DE TIP COLONIAL”. NAIVITATEA BRUTALA a romanilor din 1989 cu privire la Vestul capitalist

romania-totul-de-vanzare„Încă suntem în tranziţie. În perioada comunistă statul nu a existat. A existat controlul Partidului Comunist asupra statului. Am asistat după aceea la privatizarea instituţiilor fără să creem statul. De fiecare dată am avut dificultăţi în a crea statul. România cu siguranţă a făcut progrese. Trebuie să spun că astăzi sunt fix 25 de ani de la prima întâlnire a FSN. Atunci s-au pus bazele sistemului politic românesc. Atunci a fost prima discuţie despre ce se va întâmpla cu România” a afirmat Cristian Pârvulescu.

Ilie Şerbănescu a punctat că regimul comunist a lăsat şi o moştenire valoroasă pentru români.

„Acest regim extrem de hulit a lăsat trei piloni, pe baza cărora populaţia post-decembristă a trăit şi supravieţuieşte şi acum. Sistemul de sănătate, sistemul public de pensii şi sistemul locativ. Fără ele, nu ştiu câţi ar mai fi supravieţuit în această perioadă. Noi, indiferent dacă considerăm ceea ce a fost comunism în adevăratul sens al cuvântului, noi am trecut la un capitalism sălbatic. Să fie foarte clar, cine e de vină, sunt cei care au condus România în perioada aia. Şi care sunt făcuţi în mod absurd comunişti. Cum să-l consideri comunist pe Ion Iliescu, care a fost parohul acestui capitalism?” întreabă Ilie Şerbănescu.

“Situaţia salariatului român este efectul capitalismului odios. Eu îi spun României – colonie. Cei de afară au dat iama aici. Pe magistrala est-vest au existat în timpul comunismului cele mai mari decalaje, acestea există şi acum.Aceste decalaje s-au stratificat cel mai mult aici şi în Bulgaria” a mai spus Ilie Şerbănescu.


ILIE SERBANESCU despre Romania LA 25 ANI DE… de medialert

Abonează-te la newsletter