Politică

Când cineva vrea să dea în Poporul Român atacă Biserica Ortodoxă Română

ortodoxism„Vrem spitale şi nu Catedrale”, era îndemnul sub care erau românii chemaţi la un protest îndreptat împotriva bisericii române. Nu au venit decât 4 oameni, adică doar cei 4 care chemau lumea la proteste. Românii nu au căzut în această capcana penibilă lansată de cei care vor să atace spiritualitatea românească.

Ortodoxia creştină românească este parte a fiinţei poporului român, tot aşa cum şi limba română reprezintă un alt element definitoriu. Cele două reprezintă baza identităţii naţionale româneşti şi orice atac asupra uneia din aceste componente reprezintă de fapt un atac asupra poporului român.

Rolul Bisericii este să se ocupe de Spirit şi nu de partea materială a vieţii. Dacă vrem să fim capitalişti să o facem până la capăt – distribuţia muncii şi a responsabilităţilor.   Suntem cu toţii trişti de situaţia dezastruoasă în care este sistemul medical românesc, dar este penibil să dăm vina pe biserică pentru asta. Nu este rolul ei să se ocupe de acest lucru, deşi de multe ori o face cu mult mai bine decât cei responsabili. Sunt zeci de mii de români care au beneficiat de sprijinul Bisericii Ortodoxe Române, mulţi dintre ei copii părăsiţi.

De spitale trebuie să se ocupe hoţii care au condus România în anii de după revoluţie, dar care nu i-au reprezentat pe români, ci interesele străine în ţara noastră. Pentru asta plătim impozite şi taxe.

Acum când vedem preoţi în fruntea poporului şi îndemnându-i să îşi apere averea, a se vedea Roşia Montană sau gazele de şist, se pare că globaliştii nu mai sunt la fel de fericiţi. Probabil că ar vrea o populaţie fără de identitate şi lipsită de orice sprijin.

Biserica Ortodoxă Română reprezintă un bastion puternic al românismului. Cazurile izolate în care prelaţii nu se comportă tocmai corespunzător sunt preluate cu insistenţă şi scoase în faţă de instituţii media ce nu au acţionari români. Discreditarea Bisericii nu poate fi considerată întâmplătoare sau eu cel puţin nu o pot considera. La un caz negativ sunt mii de prelaţi care fac fapte bune dar de care nimeni nu află.

Singurul lucru constant pe acest pământ românesc l-a reprezentat limba şi învăţătura creştină. Politicienii au venit şi au plecat, regimurile au venit şi au plecat, Biserica a reuşit prin credinţă să ne ţină alături. Unii atacă Biserica conştient şi programat, alţii cad în plasa primilor şi răspândesc dezinteresat mai departe mesajele, dar marea majoritate beneficiază de pe urma învăţăturii acesteia.

În Republica Moldova, când statul român abia îşi revenea după lovitura grea primită în 1989, Biserica Ortodoxă a fost prima care a trecut Prutul. Interzisă de către sovietici, Mitropolia Basarabiei, adică Biserica Ortodoxă subordonată Patriarhiei Române, a trebuit să meargă în instaţă şi până la CEDO pentru a-şi recăpăta dreptul de a-i apăra pe români şi de ai ghida.

Când milioane de români au plecat în Europa pentru un trai mai bun, alungaţi de sărăcia impusă de alţii în propria ţară, preoţii ortodoxi au plecat împreună cu ei şi au devenit centrul comunităţilor româneşti din afara graniţelor. Ei sunt cei care în fiecare duminică îi adună pe români alături.

Preoţi, cu cruce-n frunte! căci oastea e creştină,

Deviza-i libertate şi scopul ei preasfânt.

Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,

Decât să fim sclavi iarăşi în vechiul nost’ pământ!

P.S.Văd că cineva aminteşte de secularizarea averilor Bisericeşti. Ar trebui să pună mâna să citească în detaliu acest lucru. Secularizarea s-a realizat împotriva Bisericilor străine, respectiv cele controlate de Constantinopol în mod direct. Aproximativ 80% din pământul deţinut de biserici era în favoarea intereselor străine şi forţau decapitalizarea noului stat înfiinţat. Cuza a făcut secularizarea deoarece poporul român nu dispunea de mijlocul principal prin care putea să avanseze economic, deoarece acesta fusese preluat abuziv în sute de ani. Prin secularizare Cuza a repus Biserica Ortodoxă Română la importanţa pe care trebuia să o aibă.

Autor: Lulea Marius Dorins

Sursa: Foaie Națională

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Preoţi, cu cruce-n frunte! căci oastea e creştină,
    Deviza-i libertate şi scopul ei preasfânt.
    Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
    Decât să fim sclavi iarăşi în vechiul nost’ pământ!
    Asta a fost cu mult timp in urma, acum noul zeu al preotimii romane este: banul. Asta se intampla mai ales de cant a aparut acest exagerat de “preafericit”.
    La biserica de care “apartin” eu, preotul s-a dus la vecina singura dar cu neamuri, bolnava de cancer, sa-i propuna sa-si lase vila bisericii, nu sa-i fie un sprijin al vremii limitate ce o mai avea de trait. Rezultatul:s-a speriat, s-a izolat si si-a chemat un nepot in ajutor. A murit atat de izolata si fara nici un ajutor sufletesc. Eroii din primul razboi au inceput sa fie scosi din locul lor de veci iar locurile vandute. Un vecin ce se ocupase de trecerea “spre cele vesnice” cumparandu-si doua locuri, pentru el si sotia sa, s-a trezit ca in locul de “veci” a fost inmormantat altcineva. etc, etc…
    Nu mai incercati acum dupa ce Ponta a dat banii bisericii (interesat) in loc sa sustina alte sectoare ale vietii noastre, sa victimizati biserica, ca nu tine. Sau sunteti si dv un site sustinut de cineva.

  • Articolul este o blasfemie. Un preot din circa 56.000(vezi mai sus- la Birlad) este cu oamenii.Restul- case, masini,femei, afaceri. Corect, credinciosii sa-si sustina religia,popii,luxul,aurul si excadrila de mercedes-uri de la bor.Sa se plateasca TVA pentru luminari si tamie si toate afacerile comerciale bisericesti.Vom fi liberi cind nu vor mai fi fraieri sa creada in minciuni, in religie. Religia manipuleaza si intoxica constiinta oamenilor, acum si platiti de politic.

  • si Hristos a fost unul. credinta ne cheama la Hristos. religie vine din latinescul relegare, adica cu pacatul lui adam am fost dezlegati de Dumnezeu prin Hristos avem sansa sa fim legat inapoi. satan este inselatorul, todeauna orice justificare, explicatie care ne convine vine de la cel rau. vrem spitale nu catedrale. logic si corect. dar credinta e o taina nu e un proces logic. vreti logica? faceti sudoku. nu confundati Biserica si Religia cu institutile si ritualurile religioase ale bsericior actuale. ele sunt amagiri. o sa va intrebati care e religia coreta? lasati sa va patrunda taina credintei si veti sti care e Religia. zicea Hritos oile mele imi cuosc glasul. daca nu auziti nimic inseamn ca sunteti in alta turma.
    esenta crestinismului este aici:
    Isus i-a raspuns: “Daca vreau ca el sa ramana pana voi veni Eu, ce-ti pasa tie? Tu vino dupa Mine!”
    nu la preoti cu sau fara mercedesuri nu la ctedralele mantuiri neamului. nu la pungesti sau aiurea. La cruce acolo e singurul loc.
    poate uni va intrebati ce denominatie am.
    Cred intr-unul Dumnezeu Tatal atottiitorul, facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si al nevazutelor.
    Si intr-unul Domn Iisus Christos, Fiul lui Dumnezeu, unul nascut, care din Tatal s-a nascut inainte de toti vecii; lumina din lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut iar nu facut; cel de o fiinta cu Tatal prin care toate s-au facut;
    Carele pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire s-a pogorat din cer si s-a intrupat din Duhul Sfant si din Maria Fecioara si s-a facut om;
    Si S-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat, a patimit si s-a ingropat;
    Si a inviat a treia zi, dupa Scripturi;
    Si S-a suit in ceruri si sade de-a dreapta Tatalui.
    Si iarasi va sa vina cu marire sa judece viii si mortii, a carui imparatie nu va avea sfarsit.
    Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata facatorul, care din Tatal purcede; cela ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si marit, carele a grait prin prooroci.
    Si intr-una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica.
    Marturisesc un botez pentru iertarea pacatelor.
    Astept invierea mortilor.
    Si viata veacului ce va sa vie.
    Amin.

  • Lulea,ai fost cumva platit de biserica pentru acest articol?Ai idee ce averi colosale are aceasta institutie”sfinta”?

  • Multi confunda credinta, religia, cu Biserica. DPMDV biserica este manipulata de o shleahta de imbuibatzi carora nu le mai ajunge, nu vreau sa fac teoria chibritului asa ca am sa pun urmatoarea intrebare pertinenta:
    Cate spitale/scoli/cantine sociale a construit Biserica in ultimii 25 de ani? Revin la ce am spus anterior, nu confundati Biserica aservita si corupta cu religia si credinta.

  • Hristos n-a intemiat o religie, ci un “nou legamant” pentru Patrie.
    Patria este calea, adevarul si viata, nu religia. In realitate religia nu face decat sa-l ascunda pe Dumnezeu, si cu cat il vesteste mai mult, cu atat mai rau face. Religia ascunde slava lui Dumnezeu intr-un mod similar in care Moise isi acoperea fata stralucitoare.

    Hristos a zis catre o femeie religioasa: “Voi va inchinati la ce nu cunoasteti, pe cand noi ne inchinam la ce cunoastem fiindca mantuirea vine de la noi”(adica de la Patrioti).

    Poate un om religios sa-l vada pe Hristos oglindit in persoana lui Horea, al lui Vlad Tepes sau al lui Mihai Viteazul, sau a altor personalitati istorice a Romaniei? Nu poate decat daca acoperamantul va fi inlaturat, cand va manca din mandragorele Leei, sau cand va privi la marete umbre, sau cand va arunca un lemn in apele amare. Atunci va exclama :”Domnul Meu si Dumnezeul Meu!

    Totusi exista un avantaj al celui care a lucrat cu cei cinci talanti fata de cel care poate i-a dispretuit si i-a ingropat.
    Viziunea lui asupra lumii este mult mai larga, intelegerea tainelor lui Dumnezeu este mult mai ampla.

  • si caii daca ar avea maini in loc de copite, si ar sti sa deseneze,si-ar desena zei dupa chip si asemanarea lor

  • „Vrem spitale şi nu Catedrale” seamana foarte mult cu celebrul “Noi muncim, noi nu gandim.”.

  • Vatican: Actor Vasile Butnaru,por favor,Cambia Tu Mente,Transforma Tu Vida! Abri Tu Mente al Dinero! Multiplica Tu Capital! Vasile,Mejora Tu Vida con Dinero… Mucho Dinero! Actor Vasile: Vatican,recebido.Claro.Soi un actor de teatro religioso y cambiato la opinion: El Dinero Viene a Mi de forma esperada e inesperada.