Analize și opinii Politică

Cand artizanii dezastrului mimeaza ingrijorarea…

Presedintele Basescu se da nemultumit. Nu pierde nicio ocazie de a se distanta de actualii guvernanti. Declaratiile sale si mai nou ale unor consilieri prezidentiali transmit nemultumirea fata de prestatia catastrofala a guvernantilor. Nu exista solutii economice. Nu exista vointa politica pentru reducerea numarului de bugetari. Se fac, brusc, comparatii cu situatia in care se afla Grecia, se fac conexiuni pana mai ieri ironizate de cei care realizeaza ca problemele Romaniei sunt departe de o rezolvare coerenta.

Mai mult, seful statului ameninta cu remanierea guvernamentala. Este evident ca Basescu incearca sa puncteze electoral, desi se afla la ultimul mandat de presedinte. Imaginea publica, perceptia alegatorilor conteaza enorm pentru un presedinte care continua sa gireze neconditionat oligarhia portocalie din Modrogan si pe exponentii acesteia, cocotati in scaune ministeriale. Boc va ramane premier si dupa o eventuala remaniere. Si Udrea, ministru. Ca si Blaga, Berceanu, Videanu, iar exemplele pot continua. Vor pleca, daca situatia se va agrava, ministrul Muncii – Mihai Seitan, cel al Educatiei – Daniel Funeriu, probabil si altii. “Greii” vor ramane. Artizanii dezastrului economic vor continua sa simuleze actul guvernarii. Cum si seful statului va continua sa afiseze ingrijorarea fata de soarta milioanelor de romani.

Fuga de responsabilitate este fara margini si in Romania anului 2010. Nimeni nu pare dispus sa isi asume vreun dram de vinovatie. Criza, Opozitia, mai nou FMI sunt vinovati de declinul economic. De scaderea alarmanta a nivelului de trai. De cresterea nemultumirilor sociale. Ei, guvernantii, sustin ca fac tot ceea ce este omeneste posibil. Ne vand iluzii, se intrec in diversiuni, arunca pe piata teme false prin care incearca sa fardeze realitatea. O realitate care arata drama pe care o traieste populatia. Neajunsurile economice. Disperarea sociala. Este greu sa supravietuiesti intr-o Romanie afectata de criza. Dar si de incompetenta crasa a celor ce ne conduc.

De la Palatul Cotroceni se vorbeste de influenta clientelei politice. De faptul ca ministrii sunt sub asediul stirilor negative care, chipurile, le afecteaza actul guvernarii. Niciun cuvant nu s-a spus despre incompetenta, iresponsabilitatea, coruptia celor numiti si sustinuti chiar de seful statului in demnitati publice. In Romania s-a vorbit mult in ultimii 20 de ani. Mult prea mult. La nivelul decidentilor, bineinteles. Faptele au lipsit, insa, cu desavarsire. Roluri peste roluri sunt interpretate, zi de zi, de actori politici ce isi ascund dispretul fata de populatie, in spatele discursurilor demagogice. Remanierea, tot mai probabila in aceasta vara, nu va schimba nimic. Lucrurile vor merge in aceeasi directie nefericita pentru populatie. Cat timp raul nu va fi extirpat din radacini, situatia va continua sa se agraveze. De la o zi la alta…

Iulian Badea
sursa: cronicaromana.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Imi vine sa-i sinucid pe toti….americanii care au adus criza asta pe capul nostru si pe toti evreii care au proiectat-o !

  • S-a creat criza intr-o masura e adevarat.
    Acu nu cred ca e vina evreilor :) sunt multi interesati in asta.
    Si s-a ajutat crisa pentru ca in unele puncte de vedere era necesara pentru ca nu avem resusre sa mai suntinem crestere ca in trecut: petrol, metale iar planeta nu mai suporta nivelul de poluare.
    Asa ca este si o reglare normala din pacate a civilizatiei de consum care s-a intins mai mult decat i permit resursele.