Politică

Ca sa ne fie mai bine II

rupe-lantulRomania-i  la rascruce/E vremea sa punem toti crucea sub Cruce

Ca sa ne fie mai bine trebuie sa deschidem ochii si sa vedem ca am fost inrobiti economic si mental. Trebuie sa intelegem ca suntem prinsi intr-un joc in care dusmanul ne  tine in incercuire epuizandu-ne resursele. Suntem prinsi intr-un sistem economic si social care nu mai are de-a face cu nicio moralitate si nu mai are o nicio baza crestina. Drept pentru care nu trebuie sa mai asteptam ceva, nu mai trebuie sa pretindem ceva, sa indreptam ceva, ci doar sa ne debransam de la acest sistem care nu mai raspunde in niciun fel asteptarilor noastre. In primul rand trebuie sa ne deconectam de la toate mediile de informare prin care vorbeste aceiasi voce sinistra – Inchideti televizoarele, inchideti gandul in inima si inima in traditia noastra straveche care striga in sangele nostru. Am inteles ce vor strainii de la noi. Am vazut ca se inchina la ban, am simtit in ce consta asa zisa lor civilizatie. Ei vor doar puterea cu care pot domina lumea.

Nu , nu spun sa ne izolam, ci sa cream comunitati economice bazate pe valori morale. Avem nevoie sa cream un sistem la scara mica pornind de la cateva zeci de familii si mergand pana la mii, in care sa pastram resursele financiare in comunitate, sa nu le mai directionam catre marile corporatii care devin din ce in ce mai mari si practic noi le dam singuri forta necesara pentru ca maine sa ne domine total viata economica. Deja ora este foarte tarzie, pentru ca detin monopoluri in multe domenii,  deja ati vazut cum ne propovaduiesc economia de piata in timp ce  in mai toate domeniile marile companii fac carteluri?  Economic nu ne putem lupta cu ei, pentru ca marile companii sunt subventionate de banii facuti din nimic de bancile centrale. Eu nu zic sa concuram cu ei, zic sa schitam o strategia de supravietuire, sa incercam o lupta de guerila culturala si economica. Marile companii au dificultati in zonele stramte ale categoriilor de nisa. Putem sa supravietuim astfel.

Ati vazut ce preturi avem la alimente si carburanti?  – aceasta este o arma prin Occidentul  s-a asigurat ca nu suntem competitivi. Va spun ca fara subventii si fara aceste sabotari economice, afara de tehnologie, niciodata mana de lucru a Vestului nu va fi mai competitiva decat cea a romanilor – din aceasta cauza se duce si acel  razboi de umilire impotriva romanilor care muncesc  afara, tocmai ca ei sa nu ridice capul si sa ceara mai mult.

Trebuie sa raspundem economic refuzand sa ne mai cheltuim resursele de dragul statisticilor occidentale, in care oricum iesim mereu pe ultimele doua locuri. Trebui sa renuntam sa mai traim dupa aceste standarde nesustenabile pentru un om liber. Sistemul actual economic este construit pe antivalori  si este foarte greu sa fii competent si moral in acelasi timp in cadrul acestui sistem, dupa cum a simtit fiecare din noi. Este foarte greu sa fii liber si instarit si este si mai greu sa poti supravietui ducand o viata simpla si avand ,totusi, strictul necesar. Sistemul economic actual impune un stil de viata costisitor prin nenumaratele nevoi generate, prin lipsa de eficienta a aparatului de stat, prin subventionarea tendintelor tehnologiste, acestea din urma avand ca scop final inrobirea constiintelor.

Ca sa ne fie mai bine trebuie sa incepem de la noi. Trebuie sa nu mai servim acest sistem, trebuie sa incep sa ne sustinem reciproc si sa punem umarul sa construim propriile firme, propriile servicii.

Trebuie sa avem propriile scoli bazate pe credinta si pe o educatie in spiritul patriotic.

Trebuie sa  avem gradinitele noastre, cluburile noastre sportive, spitalele noastre, magazinele noastre, bancile noastre, televiziunile noastre. De ce nu punem toti bloggerii ortodocsi  si nationalisti umarul sa facem un  portal imens prin care sa facem concurenta televiziunilor si ziarelor controlate de afara?(…)

Sursa: Evita colpasul/ Omenirea in pragul colapsului

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Sfârșitul articolului : “Cam asta-i ultima revolutie reala si nu sa iesim in strada sau la vot jucand rolul de figuranti in scenarii facute de ani de zile.”