Politică

Băsescu, cruciatul malțului de orz

Cat a stat presedinte, nu mult, doar vreo doua mandate, adica 10 ani, ne-a tinut cu sufletul la gura in chestiunea mega-moscheii din Bucuresti. Ba le da voie turcilor s-o ridice, ba le interzice, hop acum intalnire cu Erdogan si promisiuni, apoi iar razgandire… Imbraca-te, dezbraca-te, asta a fost Traian Basescu, iar Romania era pentru el o Nuti voluptoasa. Azi, cand cerseste un loc de europarlamentar la Bruxelles, duplicitarul capitan de sprituri lungi simte vantul schimbarii si vasleste pe valul populismului, mangaie cu vorbe mestesugite coarda sensibila a alegatorului crestin-ortodox, imbratiseaza valorile si traditiile conservatoare.Basismul este o doctrina ori o boala? S-ar potrivi si o doctrina bolnava, nu credeti? Se caracterizeaza prin pierderi scurte ale memoriei si ipocrizie la greu. Daca ieri stateam cu tine la masa, azi te pot aresta fiindca asa vor muschii mei. Recunoasteti personajele? Ne intereseaza doar unul dintre ele, Basescu, din a carui ambitie si pentru al sau ego a luat nastere Statul paralel, aceasta caracatita cu tentaculele incolacite in toate sectoarele, imposibil de infrant.

Panglicar profesionist

„Eu spun deschis, sunt un adversar neimpacat al transformarii Europei intr-o moschee. Daca musulmanilor le place in Europa, sa respecte cultura noastra, nu sa dezvolte islamismul pe teritoriul Uniunii Europene”. Credeam ca vorbeste Matteo Salvini, jur, dar nu-i nici asta, nici Viktor Orban! Ntt, e Traian al nostru, fost presedinte si actual milog pentru o functie calduta de trandavit la Bruxelles, huzura platita regeste si care mai si garanteaza o „pensioara” calduta, de cateva miute de euro pe luna, cum ii sade bine unui panglicar profesionist.

Cand primea in pozitie de drepti ordinele Angelei Merkel si deschidea granitele tarii pentru emigrantii musulmani, lui Basescu nu-i pasa catusi de putin de spiritul si litera legii, de respectarea sau nerespectarea ei, dupa caz, de catre musafirii intrati in Romania. Acum, cu mana intinsa spre votul populatiei majoritar crestin-ortodoxe, si-a adus aminte ce scrie in Conventiile privind drepturile migrantilor. „Conventia care ii protejeaza are doua articole, unul care il obliga sa-mi respecte identitatea culturala, mie, crestin, si al doilea care ii spune in ce conditii poate sta pe teritoriu si cine stabileste asta. Numai statul suveran poate sa-i spuna, da, te las sa tranzitezi, numai statul poate sa-i spuna da, te las sa stai trei luni, da, te las sa muncesti, iti dau permis de munca, sau da, te urc in avion si pleci acasa”.

Atac la „religia” corectitudinii politice

Corectitudinea politica nu mai este demult un vis, a devenit deja noua religie a marxist-progresistilor din Occident. Pe Traian Basescu, insa, il cam deranjeaza, ceea ce, sa recunoastem, e un act de curaj politic. „Cred ca laicizarea incepe sa devina o vulnerabilitate pentru ca nu mai avem forta sau se pare ca inca n-avem forta sa impunem respectarea crestinismului. Iar Europa a ajuns ce a ajuns, raiul lumii, zona in care se traieste cel mai bine, exact pe fondul acestei religii crestine, fie ca e ortodoxa sau catolica, si multe dintre valorile culturale pornesc din radacinile acestei religii. Trebuie aparata crestinatatea europeana, trebuie aparata cultura europeana, trebuiesc aparate si obiceiurile noastre. Deja, in Germania, in Franta, in Regatul Unit au ajuns europenii sa nu se mai manifeste conform obiceiurilor lor ca sa nu-i supere pe migrantii musulmani”.

Autor: Nicholas Cezar

Sursa: National.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Este o maladie a caracterului..

    Insa ..e ceva cu termenul asta
    – Se scrie basism darse citeste babuinism
    sau

    – se scrie babuinismsi se citeste basism ?

Abonează-te la newsletter