Politică

Barack Obama: Rusia are la dispoziţie patru săptămâni pentru a înceta provocările în Ucraina

gary-clementPreşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a avertizat joi că Rusia are la dispoziţie cel mult patru săptămâni pentru stabilizarea situaţiei din Ucraina, în caz contrar urmând să fie aplicate noi sancţiuni.

“Domnul Vladimir Putin are posibilitatea de a reveni pe drumul drept al legislaţiei internaţionale”, a declarat Obama, potrivit AFP, la sfârşitul summitului G7, la Bruxelles.

“Vom vedea ce va face domnul Putin în două, trei, patru săptămâni”, a adăugat preşedintele SUA.

“Dacă provocările Rusiei continuă, este clar că ţările G7 sunt pregătite să impună costuri suplimentare Rusiei”, a atras atenţia Obama într-o conferinţă de presă comună cu premierul Marii Britanii, David Cameron.

Liderul britanic, care urmează să se întâlnească joi seară cu preşedintele rus Vladimir Putin, a afirmat că “îl va avertiza cu noi sancţiuni dacă nu se vor înregistra progrese în Ucraina”.

Autor: Mihai Draghici

Sursa: Mediafax

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Domnul Obama , nu-i in stare sa rezolve problemele nici in Irak nici in Libia , nici in Afganistan si nici in Ucraina … dar are pretentie catre Putin ? D-l Obama trebuie sa fie disperat .

  • @Unul
    Pai ce sa mai vorbim de rezolvat problemele din tarile mentionate de dvs. (care in mod normal ar trebui lasate sa-si rezolve singure acele probleme), din moment ce PAVIANUL asta nu e in stare sa rezolve problemele multe si grave pe care le are la el acasa !

Abonează-te la newsletter