Analize și opinii Economie Politică

AZI ESTI, MAINE POTI SĂ UITI CA AI FOST

Băsescu este istorie din momentul în care a intervenit brutal in soarta noastră

Noi oamenii învăţăm greu şi uităm repede. Animalele care pasc fără supraveghere, chiar dacă uită că nu trebuie să treacă de o limită sunt ajutate de curentul electric să-şi reconsidere poziţia. Asta doar bazându-se pe instinctul primar de supraviţuire.

Această introducere ar putea să ne ajute a înţelege că neţinând cont de factori externi putem cădea uşor în extrema păguboasă de a ne crede infailibili. Ceea ce desigur este o prostie.

Trecând peste faptul că în mod inexplicabil oameni fără căpătâi ajung în poziţii de a decide în România datorită unei majorităţi, hai să-i spun naive, mă întreb ce i-ar împiedica pe aceştia să fie ce ar trebui să fie. Dramul de inteligenţă nu ar produce măcar atât cât să-şi apropie consilieri ce le-ar putea ajusta cât de cât apucăturile? Dacă ei nu văd ce se întâmplă în jur, nu iau nici aminte la istoria recentă, la popoarele care îşi devorează pe cei doar cu o zi înainte adulaţi, înseamnă că există cel puţin o problemă mentală de sănătate.

Cum altfel, de 8 ani un individ, înconjurat de alţii asemenea lui a putut să ne transforme pe mulţi dintre noi, în beligeranţi pasionaţi doar de persoane, nicidecum de principii.. Cum putem aprecia faptul că minciuna, furtul, ipocrizia dacă nu sunt socotite virtuţi in mod evident, nu sunt nici rejectate din paleta de criterii cu care ar trebui să-i credităm pe cei care ne cer votul? Ameninţarea, ridicarea tonului în loc să fie dezavuate, sunt valorificate cu ok-uri din partea celor care mai ieri înjurau decidenţii scăderii lor de trai, deşi replica modului lor de viaţă le era cunoscută.

Băsescu este istorie din momentul în care a intervenit brutal in soarta noastră. Nimeni, absolut nimeni nu va avea cum să notifice vreo decizie luată înspre bunăstarea poporului, şi totuşi de mai multe ori a reuşit să-i păcălească pe români. Se poate spune fără riscul de a greşi că s-a opus binelui cu forţa venită din spiritul malefic pe care l-a asociat sieşi. Un diavol încarnat, care are şi in acest moment destui prozeliţi. Lecţia, în astfel de cazuri nu este pentru acest tip de oameni ci pentru noi cei care ne vindem autoritatea crezându-i pe cuvânt pe cei ce se oferă să ne-o cumpere, după cum se ştie tot cu banii noştri. Aceste exerciţii repetate dau caracterul poporului nostru şi nu numai. Sper că a venit vremea ca printre filtrele legale ce se vor a fi împlementate, cel al sănătăţii mintale să fie unul determinant. Cum ar fi acum stimaţi alegători de PDL şi de Băsescu, să aflaţi că mulţi dintre ei sunt bolnavi de tot felul de schizofrenii sau alte asociate care împiedică în mod real desfăşurarea de activităţi în spaţiul public iar locul lor demult ar fi trebuit să fie lângă cei ce se înteresează de “costurile halatului”. Pentru că de fapt asta este soarta celor care azi sunt tari, dar mâine se vor găsi în situaţia de milă şi plâns.

Faptele lor îi urmează, iar cei ce vin după, sunt OBLIGAŢI să creeze pârghii pentru ADEVĂR.
Nu ştim dacă este destul, pentru că încă nu s-a inventat aparatul care măsoară toleranţa la suportabilitate a unei naţii. Cea personală diferă, cum e normal, de la om la om, iar în ceea ce mă priveşte pot spune răspicat că m-am săturat. Îl vreau plecat, indiferent cum. Doar să ştiu că nu mai contează în plan decizional.

Orice analiză de bun sau rau simţ poate scoate în evidenţă că omul acesta s-a aşezat peste noi împrăştiindu-şi ura maladivă cu o bucurie nedisimulată. El a trăit şi trăieşte urmărind doar să facă rău. Nu contează cui, pentru că din asta se hraneşte. Este ca o maşina. Diferenţa o face capacitatea rezervorului. Nu ştiu cât “combustibil” mai are, sper să fie uscat. Totuşi, şi dacă ar fi pe roşu mai poate să facă mult rău, sau cine ştie răul cel mare încă nici n-a reuşit să-l arunce. Nu trebuie însă să ne mire cât de repede se adună cei de aceeaşi teapă pentru a “conlucra” – e clar că singur este legat de mâini şi picioare – în vederea “desăvârşirii” unei opere bolnave.

Cu COMPLICITATEA noastră, a tuturor, a reuşit să-şi planteze oameni în locuri cheie, oameni cu care induce o teroare nemaintâlnită în Europa acestor timpuri. Cercul lui de sfătuitori este compus doar din ofiţeri acoperiţi, procurori, judecători (toţi, fără excepţie oameni de nimic) care şi-au părăsit fişa de post, şi de câţiva care-şi zic politicieni. Iar al doilea cerc, care este mult mai mare, îi cuprinde pe cei care încă îl susţin în presă, şi cei de acţiune gen Funeriu, e adevărat, contra cost. Toate acestea sunt efectul păstrării noastre în zona gri, începand cu anii 1990, când am fi reuşit să deschidem o altă pagină a drumului nostru. După 22 ani ar fi fost imposibil ca un individ ca Băsescu să treacă de filtrele impuse de o societate deja stabilizată, pe picioarele ei.

Din păcate, trebuie să ne pregatim pentru ce e mai rău. Nu va pleca şi cancerul pe care l-a adus cu greu va putea fi extirpat fiind o tumoră agăţată de fiinţa noastră. A reuşit să ne împartă iar în Arad s-a văzut mai bine ca oriunde.

Oameni buni, revolta din voi, dacă există, nu va avea nici o finalitate dacă nu o manifestaţi. După perdea sau în nepăsare vom rămâne aceleaşi nevertebrate fără sistem nervos, mânate de scuipatul şmecherilor şi vânzătorilor de ţară şi neam.

Iar celor care priviţi din tramvaie mâna de oameni care strigă conştienti de ceea ce trăiesc vă spun că trece viaţa pe langă voi fără să vă aduceţi nici o contribuţie.

Haideţi să arătăm că suntem un popor şi sa ne opunem indiferent de consecinţe, acestora. Băsescu, dacă nu pleci, te dăm noi afară.

Calistrat Chifan
sursa: administratia@parintelecalistrat.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Traiectul nostru de la Revolutie incoace a urmat un soi de maturizare sociala normala, necunoscuta noua. Proaspat iesiti din comunism ne-am ales o clasa politica apropiata de fenomenul comunist, cu mentalitati comuniste. O trecere brusca de la comunism la capitalism ar fi produs panica, si atunci ne-am asumat aceste tare pana cand a avut loc o raclare naturala. Iliescu era comunist pentru ca noi, inca, eram comunisti. Basescu a reprezentat etapa capitalismului salbatic, a Far West-ului romanesc. Prea grabiti sa ne imbogatim – FNI-urile si specula cu terenuri – n-am dat atentie laturii morale. Din comunisti devenisem toti afaceristi,iar afaceristii stau prost cu morala de cand lumea si pamantul. Ne plangem de comunismul lui Iliescu si de cinismul lui Basescu, dar uitam ca ei sunt doar proiectii ale noastre. Ei au fost asa pentru ca noi am fost asa. Acum incepe o alta etapa, in care morala isi face simtita prezenta. Afisele din metrouri s-au schimbat; CUM SA TE IMBOGATESTI IN CINCI ZILE s-a schimbat cu CITESTE, CARTILE ITI VOR SCHIMBA VIATA. E si asta o parte buna a crizei, momentul in care iti dai seama ca bogatia mult visata prin anii 2004-2008 e imposibil de atins si ca ceea ce ramane pana la urma e familia, timpul petrecut cu cei apropiati. Copii nu se vor mai arunca de la etaj de dorul parintilor plecati in Spania, pentru ca in Spania e criza si oamenii n-au de lucru. Din nou o latura buna a crizei. Ne indreptam spre altceva si ne indreptam cu pasi repezi. Spre ce nu se stie, dar ne indreptam categoric. Nu exista cale de intoarcere.

  • PRINTUL NICOLAE UN REGE ADEVARAT ANTICOMUNIST AL ROMANIEI
    PRINTUL NICOLAE, VIITORUL REGE AL ROMANIEI. Romania este pe marginea prapastiei. Presa internationala vorbeste de un iminent colaps economic,social si rasial. Suntem numiti tiganii Europei. Un popor cunoscut in intreaga lume prin omenie si simtul masurii, este asociat violentei si barbariei. Un popor avand o istorie si o cultura extraordinara pierde pe zi ce trece identitatea nationala, devanind un fel de turma, usor de manipulat si mintit. Statuia lui Eminescu este daramata, iar limba romana interzisa la centrele culturale din jurul lumii. Lipsa de cultura a neamului prost ,inlocuieste cultura. Mahalaua se muta in centrul orasului. Maneaua cucereste Romania. Asistam la o situatie fara precedent cand o natiune europeana,in loc sa se indrepte spre lumea civilizata, refuza geografia si destinul istoric. Primul pas care trebuie facut pentru a iesi din aceasta fundatura, care pare fara iesire, este intrarea in legalitate. In primavara lui 1992, regele Mihai venea in Romania, pentru a doua oara dupa caderea comunismului, sa sarbatoreasca aici Sfintele Pasti. “Intr-o imagine devenita istorica, Maiestatea sa iesea in balconul hotelului Continental pentru a-l prezenta oamenilor pe nepotul sau, printul Nicolae, drept mostenitor al tronului. Simpaticul si elegantul baiat care a fascinat atunci multimea adunata pe strazile Bucurestiului – posturile de televiziune occidentale vorbeau de aproximativ un milion de participanti – avea doar 7 ani.Multi il priveau insa ca pe o speranta a Romaniei. Vedeau in el salvarea pentru o tara incapabila de a se dezmetici din cosmar.” Sa vedem cine este acest print care vorbeste romaneste, are 23 ani, si traieste deocamdata la Londra. Printul Nicolae de Romania, viitorul rege, este nascut in 1985 si este Varul Printului CHARLES si nepotul cel mai inantat in varsta a Majestatii Sale Mihai Regele Romaniei. El este descendent a Reginei Victoria si a monarhiilor Europene incluzand Tarii Rusiei. Pe linia maternala prin bunica, Printul Nicolae este deasemenea descendent al Printului Ieremia Movila, ctitorul minunatelor manastiri moldovenesti. Constitutia din ‘23 Despre Rege. Art. 77. – Puterile constitutionale ale Regelui sunt ereditare in linie coboritoare directa si legitima a Majestatii Sale Regelui Carol I de Hohenzollern Sigmaringen, din barbat in barbat prin ordinul de primogenitura si cu exclusiunea perpetua a femeilor si coboritorilor lor. Coboritorii Majestatii Sale vor fi crescuti in religiunea ortodoxa a Rasaritului. Art. 85.-Nici o modificare nu se poate face Constitutiunii. Regele Mihai si principesa Anne de Bourbon-Parma au cinci fiice, dar conform legii salice ele nu pot urma la tron.

  • OBAMA : NU VREAU UN PUTIN LA BUCURESTI ! LOVITURA DE STAT RUSEASCA DIN ROMANIA !
    SERVICIUL SECRET AL ARMATEI AMERICANE:
    Alexander Kondyakov, consilierul lui Putin și al lui Voronin, implicat în suspendarea lui Băsescu

    Romania’s PM Meets Alleged Former KGB Spy

    Un document care are legătură cu prezența în România a unui om de afaceri rus Alexander Kondyakov și înainte de referendumul de demitere a președintelui din 2007, și înainte de referendumul care va avea loc anul acesta.

    “Informatiile noastre atesta faptul ca un al doilea scop al vizitelor repetate ale lui Alexandr Kondyakov în România, poate chiar mai important decît cel de natura economica, a fost cel de natura militara. Generalul GRU urmarea sa ia pulsul vechii retele a spionajului militar rus, pentru ca România nu este numai o miza economica, ci si una militara de mare importanta strategica, deoarece bazele americane instalate în Romania vor închide o linie care va „îndigui” avanpostul rusesc. România poate fi comparata cu un portavion fix, de pe care vor putea fi lansate atacuri pe o raza care se întinde din Caucaz pîna la Muntii Iranului. De aceea GRU, cu o insertie mult mai puternica decît KGB în spatiul românesc, vizeaza reactivarea cît mai multor cadre recrutate în perioada anilor ‘60 în timpul stagiilor de pregatire la Academiile sovietice, caci acestea au condus mari unitati si au avut în legatura un numar important de ofiteri din sistem. Ulterior, GRU si-a îmbogatit, în anii ‘80, structura informativa si a agentilor de influenta prin preluarea „dizidentilor”, „cresterea” acestora si plasarea lor în spatiul politic, dupa 1989. În aceste conditii, pentru a-si proteja interesele militare, este posibil ca Moscova sa întinda o „mîna” energetica Executivului de la Bucuresti, cu conditia sa obtina imunitate pentru oamenii sai.”
    Sursa:Vremea Noua.ro

  • Armata Romana cere respectarea democratiei si se ridica impotriva loviturii de
    stat parlamentare. Orice actiune de scoaterea Romaniei din EU si din perimetrul democratiilor occidentale se vor lovii de vointa militarilor. In fiecare zi la conducerea armatei sunt numiti ofiteri rusofili,sau fosti ofiteri de securitate.”
    Asa incepe un document care circula in randurile ofiterilor…………….
    C.I.A : SEMNALE DE REVOLTA IN ARMATA ROMANA
    RIVALITATEA ARMATA SERVICIILE SECRETE
    Se observa la toate nivelele cresterea tensiunii intre serviciile speciale care au luat conducerea in Romania si grupuri de ofiteri tineri organizati in celule politice.
    Cazul Alexandru Gheorge este definitoriu pentru starea de spirit din armata romana. Rivalitatea institutionala devine exploziva. …………………………… In armata romana functioneaza sute de celule secrete care se pregatesc de revolta. S-a pus pe picioare un program politic de actiune. I
    In manifestul politic al ofiterilor se spune :
    “Asistam in ultima perioada la un atac asupra imaginii Armatei in scopul firesc al discreditarii acesteia si desfintarii ca si componenta importanta a statului roman. Actiunea este coordonata de clasa politica romaneasca. De ce este necesara aceasta campanie de discreditare? Pentru ca Armata a ocupat, in mod constant, un loc de frunte in topul increderii populatiei, pe cand clasa politica s-a aflat in permanenta la coada acestuia. Astfel, Armata ramanea singurul opozant al unei clase politice incapabile sa-si defineasca optiunile, altele decat cele politicianiste: punerea mainii pe putere……..
    GRUPUL PATRIOTIC AL OFITERILOR PROPUNE
    Militarilor sa li se acorde drepturile constitutionale ce se cuvin fiecarui cetatean roman:
    – dreptul de a face politica si dreptul de a fi ales;
    – dreptul de a desfasura activitati economice;
    – dreptul de a lucra doar 8 ore;
    – dreptul de asociere, crearea de sindicate care sa aduca in dezbatere si aprobare: desfintarea de unitati militare, dislocarea acestora, organizarea sau nu a aplicatiilor, participarea sau nu a unitatii in teatrele de operatii la misiuni.
    – infiintarea de organizatii de partid (a oricarui partid) in fiecare unitate pentru coordonarea de buna calitate a muncii si vietii in unitatile militare.
    Cand armata cheama trimiterea clasei politice la puscarie revolta este la doi pasi.