Politică

Avocatul Gheorghe Piperea: ”Țara fierbe la focul devalorizării intenționate a cursului leu- euro!”

Tara fierbe la focul devalorizarii intentionate a cursului leu – euro*, sub loviturile de ciocan ale tiribombistului de la MF, care forjeaza cand un deficit bugetar artificial, cand o realocare de bani de la educatie si infrastructura catre aparare si serviciile secrete, cand un imprumut la banci cu dobanzi de trei ori mai mari decat dobanzile la depozit, si sub asaltul “economistilor” de carton care cer amanarea majorarii pensiilor, iar dl Vasilescu se razboieste cu legea darii in plata.



Sa ii spuna cineva venerabilului ca aceasta lege a fost neutralizata pe cale jurisprudentiala. Nu mai merita efortul financiar si mentala de a o combate in articole de propaganda.

Ar face mai bine venerabilul daca le-ar atrage atentia bancilor asupra urgiei care vine – cresterea cursului la 5,2-5,5 lei/euro, cresterea cu 3-4 pct a dobanzii (care, oricum, e deja la 5-7%, in valori reale) si cresterea inflatiei la 5% vor determina un nou tsunami de supra-indatorare si faliment ale consumatorilor si ale IMM-ilor. Provizioanele necesare vor curati, in sfarsit, piata financiara de cei 10-12 zombies bancari.

*Degeaba a cheltuit BNR 600 mil euro pentru stabilizarea cursului. Cand “profeti” ca Ionut Dumitru (fost sef al Consiliului fiscal si economist al raivarzan) sau ca Vasile Câtu, au pronuntat inca din martie 2019 “curs 5,2”, deja lumea a inceput sa fuga de lei, creand penurie de euro. Cand o marfa e cautata si putina, e scumpa.

Autor: Gheorghe Piperea

Sursa: Gheorghe Piperea Facebook

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Eu tot ma intreb ce mai cautam in UE! Suveranitatea am cedat-o, forta calificata de munca de asemenea, produse de calitate inferioara le primim la foc automat de la vestici, Justitia si serviciile sunt controlate in totalitate din afara! Daca prin devalorizarea accelerata a leului, pierdem si bruma de trai pe care o aveam, nimic nu mai justifica ramanerea in aceasta infectie neomarxista , numita UE!