Politică

Avocatul Gheorghe Piperea: ”Acoperiții și filosecuriștii trebuie să lase loc oamenilor onești și profesioniștilor!”

Am depus azi, la Baroul Bucuresti, o declaratie pe proprie raspundere din care rezulta ca NU sunt ofiter sau lucrator acoperit al serviciilor de informatii. Am declarat, in plus, ca nu sunt nici influencer al neo-sekuritatii si nici sekuristofil. De asemenea, am declarat ca nici cele doua societati profesionale pe care le controlez, Piperea si asociatii (avocati) si RomInsolv (practicieni in insolventa) nu sunt sub acoperirea sau in solda serviciilor secrete. Toti avocatii cu care colaborez vor face aceasta declaratie in prima saptamana din septembrie. La fel si practicienii in insolventa. 



Declaratia contine si infirmarea apartenentei mele la organizatii de tip masonic.

Am facut aceasta declaratie nu numai pentru ca UNBR ne-a recomandat-o, tuturor celor cca 35 de mii de avocati din tara, si nici pentru ca un vice-presedinte al UNBR, dl. Striblea de la Iasi, a facut o astfel de declaratie inainte ca onor UNBR sa catadicseasca sa dea o astfel de recomandare (gest, de altfel, foarte laudabil, al dlui Striblea), ci pentru ca era absolut necesara iesirii profesiei noastre din adormirea si letargia impuse de neo-sekuritate, care si-a extins “campul tactic” si in curtea noastra, ceea ce este cat se poate de grav pentru democratie. Cu avocati tematori sau letargici, apararea drepturilor si libertatilor individuale ale cetatenilor devine o utopie, iar abandonul acestor drepturi si libertati este calea sigura catre dictatura. Avocatul este primul aparator al legii, al cetatii si al moralei civice, iar atunci cand exponenti ai acestei nobile profesii se pun voluntar in slujba unor entitati secrete, care fac din controlul si monitorizarea permanenta a cetatenilor un scop primordial al existentei lor, e timpul ca noi toti, mai ales cei cu o oarecare notorietate, sa ne ingrijoram si sa luam ferm atitudine.

Acest gen de declaratii pot fi un prim pas, pana la impunerea prin lege si prin statutul profesiei de avocat a obligativitatii separarii calitatii de avocat de “calitatea” de lucrator acoperit al serviciilor secrete, conforma cu recenta propunere a prof. Corneliu-Liviu Popescu de la Facultatea de Drept din Bucuresti.

Sper ca gestul meu si al colaboratorilor mei sa atraga atentia asupra indelungatei ambiguitati a pozitiei conducerii UNBR, care a fost simplu spectator (si, din pacate, aplaudac uneori) al gravelor derapaje de la drepturile si libertatile cetatenesti care au insotit asa-zisa lupta anti-coruptie si “eforturile” serviciilor secrete de “consolidare” a statului de Drepți! in România in ultimii 14 ani. Sper, de asemenea, ca toti acei avocati care, fara sa le-o ceara nimeni si fara sa priceapa implicatiile, si-au pus cunostintele tehnice in slujba neo-sekuritatii in toata aceasta perioada in care justitia vizibila s-a redus la cateva mii de dosare de coruptie unde “probele” se obtin exclusiv prin monitorizari, interceptari si delatiuni ori marturisiri obtinute in stil inchizitorial.

Nu ar fi rau ca astfel de declaratii sa fie date si de exponentii “oneghe”-urilor militante si activiste, in special cele care contin magistrati.

PS Sper ca se observa ca includ in acest demers si practicienii in insolventa. Spre deosebire de UNBR, organizatia profesionala a acestora, recte UNPIR, nu a emis o recomandare similara. Motivatia este aceea ca in conducerea UNPIR si, mai ales, in patronatul unor mari firme de insolventa (ele insele firme acoperite ale neo-sekuritatii) este doldora de securisti acoperiti si de filo-securisti.

Am fost in conducerea acestei profesii si i-am vazut “la treaba” ani de zile pe acesti năimiți ai serviciilor secrete. Unita cu scârba de acesti falsi si de aceste nulitati profesionale, falsificarea alegerilor de la filiala Bucuresti, din 2016, m-a determinat sa renunt sa mai candidez la sefia UNPIR. Dar in 2020 sunt alegeri, din nou. Biologic, unii trebuie sa lase loc tinerilor. Moral, acoperitii si filosecuristii trebuie sa lase loc oamenilor onesti si profesionistilor. De aceea, primii care ar trebui sa dea declaratii in stilul celei recomandate de UNBR ar trebui sa fie cei din conducerea actuala a UNPIR si cei care vor sa fie in conducere la anul.

Autor: Gheorghe Piperea

Sursa: Gheorghe Piperea Facebook

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • …sfinta naivitate! vezi sa nu dea declaratii cei cu ”caciula pe musca”… si daca sint minjiti si dau declaratia ca nu, ce li se intimpla? fix-pix!