Politică

Autoritățile de stat din Republica România și nevoia schimbării (I)

Time-for-change(o serie de analize cu multe semne de întrebare; punctele de vedere exprimate sunt personale şi, în măsura în care voi găsi argumente logice în favoarea unor alte nuanţe sau păreri voi face îndreptări).

Este dincolo de orice imaginaţie nivelul de incompetenţă, corupţie şi anti-românism al autorităţilor de stat din Republica România.

Fără deznădejde, însă şi fără iluzii, încercăm să arătăm că doar o reformă profundă a acestor autorităţi poate da un viitor Poporului Român. O reformă pe care nu o putem noi desena, pentru că trebuie să vină de la oameni. Dar care trebuie să schimbe lucrurile din temelie.

Înainte de toate, trebuie să mulţumesc mizerabilei şi aberantei campanii anti-ortodoxe patronată de stat de mulţi ani de zile. Trec peste faptul că dacă evreii sau ungurii ar fi fost supuşi la o miime din atacurile de care au parte în permanenţă românii ortodocşi era scandal internaţional şi s-ar fi deschis o mulţime de dosare penale. Esenţial mi se pare altceva: campania anti-ortodoxă a scos în evidenţă faptul că Biserica Ortodoxă Română a reuşit, cu doar o parte din infimul procent de 0,2% din buget alocat cultelor, să facă mai mult decât a făcut statul pentru Sănătate, Învăţământ şi celelalte domenii cu tot bugetul!

Pentru orice om raţional – câţi or mai fi în această ţară – este limpede că ori BOR este alcătuită numai din genii (să fim serioşi!), ori Republica România este condusă numai de incompetenţi şi corupţi!

Pentru că altfel este imposibil ca având pe mână 99,8% din buget să faci mai puţin decât o instituţie care are sub 0,1% din acelaşi buget!

O primă evidenţă ar fi că un ierarh român ortodox face cel puţin de 1000 de ori mai mult decât un ministru, de vreme ce Guvernul României este atât de incompetent în raport cu BOR.

De unde şi logica evidentă a campaniei anti-ortodoxă prelungită la nesfârşit, campanie abjectă, rasistă şi total nemotivată, pe care autorităţile de stat o patronează cu graţie:

DEVIEREA ATENŢIEI!

Este vorba despre îndreptarea frustrărilor – numeroase şi adesea extrem de îndreptăţite – pe care omul obişnuit le acumulează în Republica România în viaţa de zi cu zi. Vinovate pentru aceste frustrări sunt, evident, autorităţile statului zis român, de la Preşedinţie, Guvern şi Parlament până la numeroase “autorităţi locale”.

Pentru a nu răspunde, autorităţile au nevoie de ţapi ispăşitori. De unde şi păcăleala publică organizată prin ANAF şi DNA (inclusiv cu distrugerea unor proiecte de maximă utilitate pentru România, cum este Transalpina). De unde şi campania anti-BOR.

Este de remarcat iscusinţa drăcească prin care se dă vina pe BOR – care beneficiază de maximum 0,1% din buget – pentru genocidul organizat de autorităţile de stat prin ceea ce fac în Sănătate, Învăţământ, Cultură, Economie, Apărare etc., deşi dispun de 99,8% din buget. Plus multe alte surse de finanţare.

De ce trebuie remarcată această iscusinţă?

Pentru că vine în TOTALĂ CONTRADICŢIE cu incompetenţa uluitoare, prostia crasă, imbecilitatea chiar, de care autorităţile de stat dau dovadă în nenumărate împrejurări.

Ceea ce ne duce la ideea existenţei a două straturi extrem de diferite ale conducerii REALE a Republicii România.

Stratul de faţadă, public, măcinat de corupţie şi incompetenţă.

Stratul ascuns, în care lucrează oameni pricepuţi, inteligenţi, bine instruiţi şi marcaţi de un anti-românism fundamentalist.

Desigur, ultimul paragraf poate părea subiectiv şi poate duce cu gândul la mania conspiraţiei.

Subliniez însă, din nou, argumentele.

Atât în campania anti-BOR, cât şi în alte campanii (a se vedea alegerile prezidenţiale din 2014) a existat în spatele organizatorilor o gândire coerentă şi competentă (chiar dacă imorală). Pe de altă parte, autorităţile statului român dau dovadă zi de zi de incoerenţă, incompetenţă, corupţie etc.

Un exemplu TIPIC este Noul Cod de Procedură Penală, din care cităm doar un alineat. Alineat care se referă la situaţia în care un procuror contestă hotărârea instanţei de a cere întreruperea unei judecăţi până la extrădarea unei persoane care este implicată în caz. Este vorba despre alineatul (4) din articolul 368, care spune:

“(4) Contestaţia nu suspendă executarea şi se judecă în şedinţă publică, cu participarea procurorului şi cu citarea persoanei vătămate şi a părţilor. Contestaţia se judecă în termen de 5 zile de la primirea dosarului, fără participarea procurorului şi a părţilor.”

Recitiţi de câteva ori şi încercaţi să înţelegeţi!

În acelaşi alineat, în acelaşi paragraf, măreţul legiuitor român afirmă: contestaţia procurorului SE JUDECĂ în şedinţă publică, atenţie!, CU participarea procurorului şi a părţilor, DAR FĂRĂ PARTICIPAREA PROCURORULUI ŞI A PĂRŢILOR!

Demenţă sau imbecilitate totală?

Gândiţi-vă că este vorba despre LEGE!

Nu este o fiţuică oarecare, nu este un biet popă care îşi postează pe facebook părerile personale.

Sunt autorităţile de stat, este legiuitorul român, este esenţa juridică a existenţei noastre!

În orice stat normal o asemenea ABERAŢIE TOTALĂ ar fi dus la un lanţ de demiteri şi demisii.

Iresponsabilitatea TOTALĂ de a redacta, aproba, emite şi pune în aplicare asemnea “legi” demente întrece orice închipuire!

Şi totuşi, iată, acesta este nivelul autorităţilor române!

Cine este de vină pentru această situaţie?

Repetăm întrebarea, la care nu ştim, cu adevărat, răspunsul:

Cine este de vină pentru această situaţie?

Pentru că această situaţie a autorităţilor de stat este responsabilă de starea jalnică a Învăţământului, Sănătăţii şi Culturii, de starea jalnică a drumurilor, de impozitarea nebunească, halucinantă şi iresponsabilă din Republica România şi de toate răutăţile fundamentale ale vieţii de zi cu zi.

Şi trebuie, TREBUIE să înţelegem cine este de vină pentru această stare a autorităţilor române.

Aşa că întreb din nou: cine este de vină?

Ştie cineva?

(P.S. Nu începeţi cu răspunsuri de tipul “ungurii”, “evreii”, “ruşii”, “americanii”, “jidanii”, “ţiganii” etc. Sunt la fel de false ca “BOR” sau “extratereştrii”.)

Autor: Mihai-Andrei Aldea

Sursa: Active News

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Prea Cucernicia Sa este vizibil suparat. Este un fapt cert care reiese din tonul articolului postat. Dar asta nu inseamna ca poti sa scrii in orice mod pt ca asta este starea de spirit din acel moment. Fenomenul este complex. In primul rand a ataca biserica mi se pare un termen destul de dur. Poate ca se mai exagereaza in unele articole sau unele dintre acestea sunt intr-adevar pline de neadavaruri. De ce nu reactioneaza BOR in mod institutional rapid si in mod profesionist. In orice institutie care primeste fonduri de la buget (din 1990 incoace) se mai intampla sa gasim sincope in activitatea curenta sau erori in derularea actului administrativ. Orice institutie publica are in componenta sa functionari, care trebuie sa respecte niste reguli, chiar si pe acelea ale unei transparente si comunicari desavarsite in relatiile cu opina publica sau cu alti terti. Nu trebuie sa criticam institutia pt faptele functionarilor. Dar nici institutia nu trebuie sa stea pasiva si sa nu ia act cu promptitudine de problemele puse in discutie. Ar fi mai multe de discutat in mod pasnic si crestinesc dar nu vreau sa mai supar pe cineva.Doar intrebarea asta poate sa mai linisteasca cumva apele: daca o oaie se rataceste de turma ei,
    ce trebuie sa faca pastorul? Doamne Ajuta!