Într-un comunicat de presă remis redacției PSnews.ro, vicepresedintele fondator ALDE si secretar de stat la Departamentul Mediul de Afaceri, din cadrul MEIMMMA, Cătălin Beciu, a comentat dur decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge Codul Fiscal: „Domnule preşedinte, v-aţi bătut joc de munca mea”.
Astfel, Cătălin Beciu îl acuză pe Klaus Iohannis că, fără să îi pese că distruge democrația din România și din ambiția de a-și consolida influența își bate joc de munca de o viață a oamenilor de afaceri din România.
De asemenea, liderul ALDE a subliniat importanța Codului Fiscal și progresele din ultimele luni și faptul că președintele are „o funcție prea mică” pentru a se putea opune dorințelor mediului de afaceri.
„În doar câteva luni am reuşit lucruri importante, fie că vorbim despre implementarea plăţilor directe către subcontractanţii din contractele pentru lucrări publice, fie că vorbim despre elemente importante din textul Codului Fiscal, cum ar fi „in dubio contra fiscum”, ori de crearea grupurilor de lucru ANAF – mediul privat, grupuri care au impus, de pildă, schimbarea legii referitoare la casele de marcat. (…)Ei, oamenii de afaceri, vor acest Cod Fiscal, iar dumneavoastră nu vă puteţi impune hotărârile în faţa unui om de afaceri. Aveţi o funcţie prea mică…”, a subliniat liderul ALDE în comunicat.
Redăm integral comunicatul de presă/ scrisoarea deschisă din partea lui Cătălin Beciu:
„Am luat cunoştinţă despre decizia preşedintelui României de a respinge Codul Fiscal.
Înainte de a vă spune ce cred despre această situaţie, sunt obligat să recunosc faptul că oameni de afaceri, prieteni, colegi de partid, precum şi membrii ai familiei mele – cunoscându-mă bine, cu toţii – m-au sunat, cerându-mi să nu uit că poziţia actuală mă obligă la o anume politeţe, la un anume limbaj.
Pe cale de consecinţă, dacă am înteles eu bine, cuvinte ca „scârbă”, „trădare”, „prostie” ori „nemernicie” ar trebui evitate. Păi, să le evit…
Domnule preşedinte,
Chiar dacă ocup temporar această poziţie politică, mă consider om de afaceri. Mi-am înfiinţat compania în urmă cu un sfert de secol, atunci când încă eram un copil, la 19 ani. Am parcurs toate etapele capitalismului românesc, acumulând atât cât am putut-o face, respectând toate regulile şi plătindu-mi taxele. Am dobândit, astfel, o reputaţie excelentă, dar şi o bună înţelegere a economiei româneşti. Am muncit mult, uneori incredibil de mult. Nu am înşelat pe nimeni, niciodată. Nu am minţit. Recunosc, nu am dat nici meditaţii.
Am acceptat această poziţie pentru că ştiam ce nu vreau să li se mai întâmple şi altora, din cele ce mi s-au întamplat mie, pentru că o parte dintre acele lucruri m-au silit să declar prima grevă fiscală pe care o companie a declarat-o, pe acest continent. Îmi doream să nu mai existe abuzuri ale statului împotriva mediului de afaceri, îmi doream reguli simple, îmi doream principii.
În doar câteva luni am reuşit lucruri importante, fie că vorbim despre implementarea plăţilor directe către subcontractanţii din contractele pentru lucrări publice, fie că vorbim despre elemente importante din textul Codului Fiscal, cum ar fi „in dubio contra fiscum”, ori de crearea grupurilor de lucru ANAF – mediul privat, grupuri care au impus, de pildă, schimbarea legii referitoare la casele de marcat.
Domnule preşedinte, v-aţi bătut joc de munca mea, de munca oamenilor mei, de timpul pe care l-am petrecut consultând tot mediul de afaceri relevant din România, precum şi de toţi oamenii de afaceri din această ţară. Aţi făcut asta din cel mai egoist motiv cu putinţă: ambiţia de a vă consolida influenţa, lucru pe care îl tot încercaţi, de câteva luni, fără să vă pese că distrugeţi democraţia în această ţară. Nu v-aţi luptat pentru democraţie, în 89′, aşa că nu aveţi cum să o preţuiţi. Nu aveţi cum să preţuiţi nici mediul de afaceri, că nu aţi făcut parte din el. Totuşi, din ce aţi făcut parte? Până la urmă, preţuiţi ceva? Ori, ca să fie şi mai simplu, vă pricepeţi la ceva?
Astăzi, oscilez între dorinţa de a rămâne şi dorinţa de a pleca din Guvern.
Aş rămâne pentru că este în natura mea să îi apăr pe cei din rândurile cărora fac parte, de aici, de pe scaunul asta, dar tot în natura mea este şi să nu am de-a face cu cei pe care îi detest.
Dacă rămân, domnule preşedinte, se cheamă că facem parte din acelasi grup, acela al oamenilor politici, fireşte, dumneavoastră având un rol mult mai important. De aceea şi puteţi distruge atât de mult. Problema este că eu nu vreau să fiu parte a unui grup din care faceţi parte.
Nu vă plac, nu v-am votat, iar inexplicabila dumneavoastră alegere în funcţia de preşedinte al României a fost pentru mine un şoc. Am ştiut imediat că ţara asta a greşit şi că este în pericol.
Astăzi, domnule preşedinte, aţi arătat că temerile mele au fost justificate.
Din acest motiv, dar şi din celelalte, voi cere mediului de afaceri să lupte pentru ceea ce crede el că este bine şi nu pentru ceea ce credeţi dumneavoastră că trebuie ca oamenii de afaceri să facă. Ei, oamenii de afaceri, vor acest Cod Fiscal, iar dumneavoastră nu vă puteţi impune hotărârile în faţa unui om de afaceri. Aveţi o funcţie prea mică…”, se arată în comunicatul de presă transmis de Cătălin Beciu.
Autor: Cristina Mavrigu
Sursa: PS NEWS
In schimb PONTA e ceva tzuki, este ? De ce nu spuneti explicit si acest aspect ? De ce ma lasati sa-l banui dintre randuri, dealtfel usor de dibuit ? Apropo, Iliescu, Constantinescu, Nastase, Tari-Cinci-Neveste la ce se pricepeau ei, dragutii de ei ? Lor si pentru ei nu aveti decat laude neexprimate cu subiect si predicat dar percepute subliminal. Pentru ca in intransigenta dvs, de erau de criticat nu va abtineati, nu-i asa ? Nu-i atingeti nici cu o floare, trai-v-ar !!!
@i.nic carasteanu: Se vede de la o posta ca esti Basistoiohanistopdl-ist. Nu ti se pare ca esti putin c-am dezorintat ca amesteci anumite lucruri iar din comentariul tau a iesit o varza murata cu iz de butoi si fecale.
D-NU CATALIN PE UNDE ATI FOST DOMNULE CAND BATRANA CAREIA-I FUSESERA LUATI NEPOTII ,SPUNEA CA LA INTREBAREA ADRESATA LU NEA JOHANNIS ,A PRIMIT UN SUT IN …FUND?PRIN BECI DUPA SALTEAUA CU BANI?