Politică

Asociaţia Bankwatch România si Asociaţia Neuer Weg- SCRISOARE DESCHISĂ: Să închidem “abatorul de păduri” de la Reci (Covasna)!

lacul-reci-20110125094213Asociaţia Bankwatch România si Asociaţia Neuer Wegau deschis proces impotriva s.c. Holzindustrie Schweighofer srl. si Consiliul Judetean Covasna in ceea ce priveste “abatorul de păduri” de la Reci (Covasna). Acesta este COMUNICATUL DE PRESA  al reprezentantilor celor doua asociatii:

Asociaţia Bankwatch România
Bd. Dinicu Golescu nr 41, sector1, Bl.6, Sc.1, et.1, Ap. 5,
telefon 0314382489, fax 0318168375
email: catalina.radulescu@gmail.com

Asociaţia Neuer Weg
str Republicii nr 16, Făgăraş, jud. Braşov,
telefon 0752-616128
hanshedrich@gmx.de

COMUNICAT DE PRESA
Stimati reprezentanti ai presei,

Asociatia Bankwatch Romania si Asociatia Neuer Weg au depus vineri, 11. 04. 2014, cerere de chemare in instanta la Tribunalul Bucuresti impotriva Consiliului Judetean Covasna si s.c. Holzindustrie Schweighofer srl, cu sediul in mun. Sebes, jud. Alba, solicitand suspendarea autorizatiei de construire nr. 220/24. 12. 2013 avand ca obiect “Fabrică de Debitare și Prelucrare a Lemnului – Comuna Reci”.

In opinia reclamantelor autorizatia de construire cat si o serie de documente aferente au fost emise cu incalcarea legislatiei privind protectia mediului, participarea publicului la luarea deciziilor privind mediul, amenajarea teritoriului si urbanismul, autorizarea lucrarilor de constructii.

Speram ca aceste informatii sa fie de interes pentru Dumneavoastra.

Pentru mai multe informatii, nu ezitati sa ne contactati la telefon 0752-616128 (Hans Hedrich).

cu stima,
av. Catalina Radulescu, Asociatia Bankwatch Romania
Hans Hedrich, Asociatia Neuer Weg / Sursa: Neuerweg.ro

Alte zece organizaţii nonguvernamentale din judeţul Covasna, care au constituit grupul ecologist “Indigo”, au cerut la inceputul aului stoparea investiţiei concernului austriac Holzindustrie Schweighofer, interesat să construiască  o fabrică de cherestea în localitatea Reci.

Cele zece organizaţii au dat publicităţii o scrisoare deschisă adresată autorităţilor şi politicienilor, prin care îşi exprimă dezacordul faţă de această investiţie, apreciind că va afecta mediul înconjurător, va distruge pădurile din judeţ, va falimenta micii întreprinzători locali din industria lemnului şi va avea efecte dezastruoase asupra rezervaţiei naturale “Mestecănişul” de la Reci, precum şi asupra turismului din zonă. De asemenea, semnatarii scrisorii consideră neverosimilă promisiunea investitorului austriac de a crea 650 de locuri de muncă în judeţul Covasna.

Demersul nostru nu este unul de natură accidentală, deoarece nu putem nicicum să ne autoconvingem despre faptul că o investiţie cum este Schweighofer ar fi în stare să asigure o dezvoltare durabilă şi ar aduce cu sine prosperitatea în judeţul Covasna. Mass-media naţională a stigmatizat Schweighofer ca fiind o firmă gigant care se străduieşte să obţină statutul de monopol în domeniu în România, care este caracterizată prin exploatarea nemiloasă a materiei prime şi care nu este interesată de tradiţiile, viitorul şi aspiraţiile comunităţilor locale. (…) Ne exprimăm speranţa că şi factorii de decizie susţinători ai proiectului au vizionat deja câteva filme documentare despre echilibrul ecologic şi ecosistemele pădurilor. (…) Vă rugăm ca ţinând cont de interesele, de viitorul comunităţii noastre şi sănătatea tuturor să opriţi această investiţie!”, se arată în scrisoarea deschisă remisă AGERPRES. Printre semnatari se numără Societatea Carpatină Ardeleană, Fundaţia Comunitară Covasna, asociaţiile Soare Verde, Vinca Minor, Laszlo Kalman, Lumea Pierdută, Sepsi Bike, Asociaţia pentru Protecţia Liliecilor din România şi Cercul Turistic Nemere. Scrisoarea vine la câteva zile după ce Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a dat autorizaţie de construcţie pentru fabrica de la Reci.

Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat pentru AGERPRES că reprezentanţii firmei au adus toate avizele solicitate, prin urmare nu a existat niciun motiv legal pentru a nu i se elibera autorizaţia de construcţie. Contrar militanţilor ecologişti, Tamas Sandor afirmă că nu există niciun pericol ca investitorul să “defrişeze pădurile” din judeţ, deoarece este vorba despre o fabrică de prelucrare a lemnului, şi nu de exploatare, prin urmare va achiziţiona materie primă de la firmele şi proprietarii de terenuri din zonă.

Directorul Agenţiei de Protecţie a Mediului Covasna, Gheorghe Neagu, a confirmat că la Reci se doreşte construirea unei fabrici de prelucrare şi rindeluire a lemnului, deci nu de exploatare, şi susţine că aceasta nu va afecta peisajul, sursele de apă şi nici biodiversitatea. Holzindustrie Schweighofer a anunţat în luna martie anul trecut că intenţionează să investească 150 de milioane de euro în fabrica de la Reci şi să creeze circa 650 de locuri de muncă./ Sursa: Active News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Foarte bine!
    Dar sa stiti ca in Padurea de mesteacan se petrecea ritualul de „ungere” a regilor (reiks) alesi de nobilii geti (geto-daci) si tot acolo se afla locul unde inteleptii/batranii se sfatuiau si luau decizii pentru marea familie geto-daca aflata in cele trei KUNIA (scaune), numitele provincii “istorice” Moldova, Muntenia, Transilvania.
    De aici denumirea de “… trei Scaune”! – loc de unire a intereselor celor din treimea geografica a neamului stravechi.
    Acesti lideri erau Judecatori pe timp de pace pe teritoriul/in jurisdictia “tarilor” ulterior numite “romane” IN TIMP DE PACE si – prin schimbarea conditiilor politico-militar preluau functia de conducator militar – REIKS (singular).
    Din acest motiv se pastreaza semnificatia dubla
    1. Scaun – al Judecatorului, judecatoresc si
    2. Scaun – al Domnului, domnesc
    De aceea se pastreaza organizarea in Judete, de la acordarea jurisdictiei, teritoriului de recunoastere a autoritatii Judecatoresti potrivit teritoriului de dominare si marimii familiei/clanului.
    La Reci Balti (regii baltii, “baltici”) exista constructia antica unde s-au utilizat caramizi romane dar nu are arhitectura castrelor romane. „Regii Baltici” erau din „balti” – din Delta Dunarii si Sudul Basarabiei.
    In Delta Dunarii re-traiau viata din Delta covasneana a Oltului, in Delta Dunarii (insula Peuce, azi neidentificabila datorita modificarilor aluvionare ale Dunarii) s-au nascut copii ai lor care au devenit ulterior regi… goti, barbari – Ilie – ALARIC I – calcand Roma in picioarele cailor la anul 415…
    Aici exista locul de incineratie (geto-daca preluata ca “ariana”) si s-au gasit monede (cele mai “recente”) ale lui Filip Arabul (Imparat roman) care avea origini Ba[n]sarabe – nobil conducator si nu Arab din Asia Mica!
    Dupa atacurile migratorilor de la sfarsitul sec. al IV-lea, locatia regala a fost desfiintata si de aceea nu s-au mai gasit obiecte de cult, bijuterii, monede laolalta.
    Datorita pastrarii secretului de inrudire a populatiilor din cele 3 parti (principate, provincii) si padurilor nesfarsite coborand dinspre Carpati pana departe… intotdeauna 2 “parti” ajutau pe a “treia”.
    Aici se inspirau de la pustnici, aproape MOKSA fiind Moacsa (asa cum REX este “tradus” din Reiks), ZABALA (“convertit” de alfabete … politico-religioase din Gebeleisis).
    Din traditia milenara a depunerii juramantului langa un copac sacru s-a luat se trage si simbolistica Basca, purtata din stra-stra-vechime inspre Atlantic, din munte in munte de catre pastori si familiile lor, rudele noastre.
    Aici nu a fost “glaciatiune”, nu a fost pamantul (depresiunea) inundat(a) de mare,… aici Oltul a avut Delta, inainte de re-formari geologice care sa-i faca drum spre Sud, spre Okeano Potamos, Istru, Danuvia – Danubiu – Dunarea.
    Aici este zona 0, „buricul pamantului” pentru neamul nostru (romanesc, get/gaet, dac, valah, …) alb.
    SUCCES!

  • Legat de situatia mentionata in articolul de mai sus, trebuie evidentiate, zic eu, doua aspecte :
    1) Evident ca ticalosii principali, la faza aceasta, sunt austriecii si resp. bozgorul ala nenorocit de Sandor Tamas, care – intr-o tara normala – de mult si-ar fi “luat-o pe coaja” pentru asemenea fapte. Presedintele CJ Covasna ar trebui sa fie un etnic roman, deci un bastinas, nu un asemenea turanic / mongoloid ;
    2) Mare atentie la aceasta asociatie, pompos si comunistoid denumita “Neuer Weg” (“Drum Nou”). Denumirea are “parfumul” anilor 1945 – 1964. Care drum nou ? Si, mai ales, incotro ? Am observat ca individul pe nume Hans Hedrich de la respectiva asociatie – si aici ii atrag atentia d-nei av. C. Radulescu sa aiba MARE GRIJA cu cine se aliaza in demersuri cu scopuri altminteri nobile – in auto-proclamata sa calitate de “transilvanolog” (mai, sa fie !) nu pierde nici un prilej de a afirma public (incl. pe un site ca acesta) teza tupeista si mincinoasa a lui Roller, conform careia, vezi Doamne, in Transilvania, initial teritoriu gol (ca doar aici era Antarctica sau Groenlanda, nu-i asa ??!), prima data au venit bozgorii, care apoi au adus colonisti nemti (al caror urmas evident ca se considera) si abia apoi au aparut “pastorii romani”. I-as sugera d-nei av. Radulescu sa-i propuna hitleristului asta de “hedrich” sa-si stringa bulendrele si s-o “taie”, din proprie initiativa, la Berlin, unde sa-i faca asemenea “texte” lui Merkel. Nu de alta, dar mai tirziu va trebui sa faca aceeasi deplasare, dar fortat !