Politică

Asalt final la București și la Strasbourg

Este o săptămână de foc. În ceea ce privește noua legislație a Justiției. În țară, dar și afară. Se joacă marea finală. E ori, ori. Și, în aceste condiții, în numele PNL, Alina Gorghiu lansează o ofertă surpriză. O propunere de armistițiu temporar. Între frontul PSD și frontul anti-PSD.Cele trei Legi ale Justiției, după ce au fost plimbate de colo-colo de opoziție și de președintele Klaus Iohannis, au trecut ultimul examen. Au fost validate, rând pe rând, de către Curtea Constituțională. Una dintre legi a și fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Alte două urmează și ele să fie în mod obligatoriu promulgate. Iar secția specială pentru anchetarea magistraților, care i-a înspăimântat atât de mult pe unii procurori și judecători, va începe să funcționeze. În aceste condiți, linia de rezistență s-a mutat afară. În Parlamentul European.

După ce s-au smiorcăit insistent în fața Comsiei de la Veneția, după ce acest organism a întocmit un raport preliminar, urmează și raportul final asupra noii legislații care reglementează Justiția în România. Raportul preliminar a fost cvasi-critic. Dar prea general. Raportul final nu va putea fi în nicun caz devastator. Îl așteaptă cu interes atât partizanii cât și adversarii noi legislații. În paralel însă, s-au făcut mutări interesante, chiar spectaculoase pe frontul Parlamentului European.

Comisia LIBE din Parlamentul European dezbate azi un raport al Comisiei Europene despre progresele României în domeniul MCV și despre opinia preliminară a Comisiei de la Veneția privind noile Legi ale Justiției, votate în Parlamentul României și omologate de Curtea Constituțională. Conjunctura este cu totul și cu totul specială. Această temă incitantă este pe placul popularilor europeni, care au tot interesul să pună la colț PSD, cel mai puternic partid socialist din Europa și unul dintre puținele partide socialiste aflate la guvernare. Acesta este un interes politic major al popularilor. În subsidiar însă, ei reușesc astfel să scoată Ungaria de sub radarul atât de critic al Uniunii Europene. Și asta pentru că Viktor Orban este unul dintre cei mai importați aliați ai popularilor europeni. În fine, se fac jocuri și în familia socialiștilor. O familie în care, dacă ceilalți nu sunt atenți, România s-ar putea așeza în capul mesei. Prin urmare, avântul PSD trebuie cumva domolit. Iar pretextul legat de Legile Justiției este numai bun pentru așa ceva.

Și iată cum o temă incitantă, despre care se vorbește intens în România în ultimii 15 ani, de când blestematele protocoale au început să-și facă efectele, iar statul de drept s-a transformat

într-un stat paralel condus de instituțiile de forță în frunte cu Serviciul Român de Informații, urmează să-și primească tocmai acum un răspuns final. Ce se poate întâmpla, cu sau fără o rezoluție, în urma dezbaterii din Parlamentul European? În cel mai rău caz, va putea exista o propunere prin care România să fie sancționată, ridicându-i-se dreptul de vot. O asemenea propunere, în mod clar mult exagerată, abuzivă și întemeiată mai degrabă pe conjuncturi politice decât pe fapte concrete, nu va putea fi operată decât printr-o decizie unanimă împotriva României. O asemenea unanimitate însă nu va exista. Cu puțin timp înainte de a prelua președinția rotativă a Uniunii Europene,  România, ca și Bulgaria de altfel, este aprioric sancționată prin faimosul MCV. Mecanismul de Cooperare și Verificare. Pe care Klaus Iohannis, când și-a preluat mandatul, a promis că va lupta cu toate forțele pentru a-l desființa. Și a făcut contrariul.

În aceste condiții, șansele ca majoritatea PSD plus ALDE să se răzgândească brusc și să renunțe la Legile Justiției sau să amâne aplicarea lor sunt minime. Oferta făcută de doamna Alina Gorghiu se transformă într-un simplu exercițiu retoric. Ce propune Alina Gorghiu? Ca PSD și ALDE, prin Guvernul Dăncilă, să emită o ordonanță de urgență prin care să amâne intrarea în vigoare a Legilor Justiției până la finalizarea raportului Comisiei de la Veneția. Iar între timp malaxorul parlamentar să se pună din nou în mișcare, PNL angajându-se să vină cu un set de propuneri constructive, care să îmbunătățească îmbunătățitele Legi ale Justiției. Scurt pe doi. Mă tem însă că este mult prea târziu.

Autor: Sorin Roșca Stanescu

Sursa: Sorin Roșca Stănescu Blog

 

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

 • Legea BUMERANG, este una dintre cele mai importante LEGI ALE VIETII, numita deasemenea LEGEA CAUZA – EFECT, REGULA potrivit careia totul se intoarce la tine dupa cum ai transmis. Se aplica “ope legis”, vrem – nu vrem, un principiu universal, asemanator proverbului “sa nu sapi groapa altuia ca s-ar putea sa cazi chiar tu in ea”, dovedit stiintific.

  Nu dori raul unei persoane, unei tari, unui popor, unui neam, unei civilizatiei pentru ca destul de rapid s-ar putea sa ti se intample si tie. Este stiut faptul ca in viata culegem ceea ce am semanat si tot ce suntem reprezinta rezultatul a ceea ce am gandit. EFECTELE PROTOCOALELOR SECRETE = STAT PARALEL, PARALEL cu interesele nationale, ale oamenilor de rand, de pretutindeni pe fata Pamantului.

  1.PROTOCOALELOR OCULTE in baza carora s-au savarsit: JUSTITIA SELECTIVA, INSTRUMENTAREA SELECTIVA A MEGADOSARELOR, PRIVATIZAREA SELECTIVA, PRELUAREA SELECTIVA A CAPITALULUI NATIONAL, A TERENURILOR-PROPRIETATEA TARII, TRANZACTIILE, LICITATIILE SELECTIVE, POLITICA SELECTIVA IN DOMENIUL FINANCIAR-BANCAR, CRESTEREA SELECTIVA A FACTURILOR LA UTILITATI, A DOBANZILOR, COMISIOANELOR, PRETURILOR LA PRODUSE/SERVICII. PARAINDARATUL SELECTIV. PARADEALA SELECTIVA – parte integranta a STRATEGIEI GLOBALE OCULTE. In An Centenar, ne trezim ca in 29 de ani nu benefiem de nicio INVESTITIE MARCANTA: autostrada, spital, scoala … salariu, pensie, nivel de trai decent.

  PROCOALELE OCULTE = CAUZA;
  STATUL PARALEL, SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE, DEZBINAREA POPORULUI, TEROAREA, DEFRISAREA, DIVERSIUNEA, DEZINTEGRAREA UNUI NEAM, A UNEI CIVILIZATII = EFECTELE.

  Desectretizarea protocoalelor oculte – etapa esentiala pe Calea instaurarii Ordinii de drept, a Justiei independente, a INDEPENDENTEI ENERGETICE, FINANCIAR-BANCARE. Independenta si suveranitatea tarii.
  Sectia speciala pentru anchetarea magistratilor: judecatori si procurori care au “impartit dreptatea” sub imperiul protocoalelor secrete …Legea Bumerangului. Sanctiuni pentru demascarea unor proceduri oculte, pentru demersurile privind identificarea cauzelor nefaste, eradicarea efectelor negative, pentru restabilirea Ordinii de DREPT in tara?!

  2. Referendumul pentru revizuirea art. 48 din Constitutie – moment istoric crucial. Revenirea pe Cale, in Adevar, la Viata. Se casatoreste fiul omului – copilul lui Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, lumina din lumina cu fiica omului – copila lui Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, lumina din lumina. “Si se facu lumina!” Regula de aur pe fata Pamantului, locuitori ai planetei Pamant, principiu universal valabil deasupra caruia nimeni nu este mai presus. Opinia mea, a unui trecator de rand.

Abonează-te la newsletter