Analize și opinii Politică

Arc peste timp: exterminarea grasului

Holocaustul, cea mai mare rană a istoriei recente a omenirii, a debutat, pe palierul propagandei media, prin declararea evreului drept dăunătorul gras care se hrăneşte hulpav prin împilarea germanului care munceşte. Am văzut recent astfel de mostre de creativitate facsistă la Muzeul Holocaustului şi m-am îngrozit.

În România anului 2010, duşmanul poporului a fost decretat, generic, prin vocea întâiului bugetar al ţării, bugetarul. Indiferent dacă e funcţionar, medic sau profesor, el, bugetarul, este grasul, pe care-l ţine în spate slabul împilat, adică orice angajat în domeniul privat. Şi, pe cale de consecinţă, trebuie suprimat. Numai că execuţia este de tip economic, de tip “scapă cine poate”.

În oribilele lagăre ale regimului hitlerist, instaurat în Germania tot pe fondul unei crize devastatoare prin votul unui popor disperat şi înfometat, primii exterminaţi erau handicapaţii, bătrânii, femeile şi copiii.

Peste 65 de ani (o nimica toată la scara istoriei), că tot a sărbătorit duminică omenirea civilizată Ziua Victoriei, arc peste timp, puterea de dreapta a României taie fără milă, într-un concubinaj greţos cu FMI, extinzându-se astfel cercul graşilor, din veniturile bătrânilor, copiilor şi handicapaţilor.

Faceţi-mă nebun sau bolnav de comparatită, dar continui să susţin că, în interiorul Uniunii Europene şi (mai ales) pe baza complicităţii ei şi a Statelor Unite ale Americii, se trudeşte asiduu la construcţia unui nou tip de  fascism, adecvat zilelor demente pe care le trăim.

Victor Ciutacu

sursa: jurnalul.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • NIMIC NOU SUB SOARE !
    Dupa revolutie, o delegatia a muncitorilor din IMUAB s-a dus la Director ca sa-i impuna sa dea toata TESA afara, deoarece ei se pot descurca si fara. Simteau ca multi dintre ei,cei care taiau frunza la caini, se vor intoarce la CAP sau GAS. Si au vrut sa rezolve ei problema, asa ,muncitoreste, IN FAVOAREA LOR. Bineinteles ca Directorul,pus dupa revolutie de muncitori, care era un tip destept. a linistit apele pentru moment ,dupa care a facut ce trebuia sa faca adica si-a dat demisia vazand in ce parte se inclina lucrurile. Fostul Director de dinainte de 89 i-a luat imediat locul, devenind un aprig capitalist si aplicand tot felul de norme dupa ureche.S-a ajuns pana acolo cand muncitorii au vrut sa dea foc Blocului Turn in care se afla TESA.
    Ce vreau sa spun : in comunism cand ceva nu mergea bine, de vina era TESA. Daca nu se facea planul, TESA era vinovata si sanctionata.De muncitori nu se atingea nimeni deoarece se duceau la secvretarul de partid care fiind mai tare intr-o intreprindere anula orice masura. Daca nu se gaseau materiale tot TESA era de vina. Daca nu existau comenzi, tot TESA….. Toate necazurile au fost asociate de muncitori cu TESA. Cand spuneai ca lucrezi la proiectare(la TESA) muncitorul nu vedea decat cafele, bancuri si pierdere de timp. Departe de mine gandul ca toate mergeau bine la….TESA.. dar sa fim seriosi….
    In 20 de ani nu s-a imtamplat mai nimic in mintea cetateanului decat ca a schimbat imaginea lui despre TESA cu imaginea despre omul gras care sta, nu munceste(nu da cu ciocanul sau nu strunjeste ceva )si care la fel ca si TESA este un parazit de care nu ai nevoie. Dar si multi patroni cred la fel si treptat ,treptat, cand nu mai primesc contracte “aranjate” de la stat dau faliment.De ce ? Nu au TESA, adica specialisti care sa-i rezolve eficient problemele si sa-l traga de maneca cand e cazul. Dar ca sa vina Primul Ministru si sa faca apologia “omului gras” nu mi-as fi inchipuit niciodata. Exista “OAMENI GRASI” si unul dintre cei cunoscuti este Dl. Ministru de Finante care a fost membru in nu se stie cate “comitete si comitii”,adica in consilii de administratie cu remunerare solida. Si ca el sunt multi ! Acestia sunt. Vreti sa-i terminati? Incepeti cu Sebastian Vladescu, ministrul finantelor !

  • Asocierea facuta de Dl. Ciutacu dintre situatia Germaniei din anii 40 si situatia Romaniei din prezent mi se pare mult fortata.
    Dl.Iliescu, saracul n-a vrut sa treaca Romania cu bagaje cu tot in tabara CAPITALISTA.Stia el ce stia, invatase la Moskova ca atunci cand spui capitalism spui si CRIZA ECONOMICA, iar profesorii lui nu l-au invatat nimic despre criza deoarece clasicii Marxism-Leninismului au spus ca in socialism nu sunt crize, iar bunurile materiale nu se scumpesc, ba din contra se ieftenesc. Asta a invatat Iliescu si se vede ca toti discipolii lui, chiar daca acum sunt impotriva luib(asa, de fatada) habar n-au cum se trateaza o criza. Ei cred ca criza trece de la sine ceea ce este eronat. E clar, guvernantii nostri nu se pricep la gestionat crize si nici nu vor sa se gandeasca prea mult. Au chemat FMI si asculta orbeste de ceea ce le dicteaza acest organism. Dar cobaii suntem noi ! Fireste, vorba lui Nastase, vom scapa de criza dar mai rupti in coate si in fund decat celelalta popoare ale caror conducatori au studii economice si care au facut terapie de shock atunci cand trebuia si care au luat masuri anticriza cand trebuia. La noi totul e tardiv si costa mai mult. “Traim in Romania si asta ne consuma tot timpul !” a zis nemuritorul Gambeta.