Politică

Apel: ”Trebuie făcut ceva, altfel, unul câte unul, toți cei care gândesc și se exprimă altfel decât propaganda, vor fi reduși la tăcere!”

Redăm mai jos conținutul integral al unui mesaj pe care l-am primit pe adresa de e-mail a blogului nostru, mesaj al cărui autor l-a denumit simplu, dar elocvent: UN APEL… Un apel care ne arată că Ministerul Orwellian al Adevărului e funcțional și acționează prin IT-iști securisto-sorosiști  (cunoscuți și sub numele de gardienii Revoluției ”Culturale” de la Sibiu).

ministry

Salut! Va scriu pentru ca se petrec niste lucruri, despre care m-am gandit ca ar fi bine sa aveti si voi cunostinta despre ele, tragand totodata speranta, ca prin colaborare sa aducem la cunostinta celorlati prieteni de pe Facebook, ca pot fi si ei in aceeasi situatie in care sunt eu de vreo saptamana incoace.

Pe mine ma cunoasteti dupa numele de utilizator facebook, don Pedro.

Chiar m-ati onorat in vreo cateva randuri preluand pe site-ul dvs. unele dintre articolele mele. De exemplu.. “Am castigat razboiul, ce facem cu pacea” ori “Atentie, corporatocratie. Cad guverne”, sunt doua din articolele mele pe care le-ati preluat.

Acum sa trecem la scopul acestei scrisori:

Saptamana trecuta, Facebook mi-a blocat contul fara nicio explicatie, trimitandu-mi in schimb un mesaj prin care eram anuntat ca, fara o copie dupa un act de identitate pe care sa le-o trimit pentru “autentificarea” contului meu, nu il vor redeschide. Punct. Ultimativ..  Ori, este total aiurea (si le-am spus-o si lor intr-un mail), ca asta este un abuz, deoarece conditiile de la crearea contului nu cereau inscrierea cu poza si datele din buletin, deci nu poate fi invocata incalcarea termenilor. Apoi, absurditatea acestei cereri sta in pretextul pe care ei il invoca, anume, autentificarea unui cont nepersonalizat si fara fotografie, cu datele de pe buletinul de identitate. Cum pot  verifica autenticiatea contului, cu datele din buletin? Este o teza total falsa. Mai degraba vor sa indexeze intr-o baza de date, persoane nu utilizatori!

Le-am mai scris si că cerința de a condiționa calitatea de membru al acestei comunități cu expunerea identității, este nu doar abuzivă, ci reprezintă o intruziune directă in spațiul intim și de securitate  – la propiu, al persoanei.

Nu am o problema cu asumarea identitatii, dar este normal și firesc, să lase la alegerea personală a fiecărui utilizator DACĂ și CÂND să-și expună identitatea. Fiecare individ are unicitatea sa și poate are motivele lui obiective pentru care preferă sa nu-si decline identitatea.

De la motive care țin sa zicem, de rigorile și restricțiile unui loc de muncă, sau de cele din grupul social caruia ii apartine, până la extrem, securitatea sa personală.

Există o plajă intreagă de situatii pentru care cineva NU POATE să-și expună identitatea reală..  Modul si insistenta cu care isi urmaresc prada ma pune pe ganduri, plus abuzul si santajul pe care ei il exercita asupra cuiva ca sa-si expuna identitatea, mi se par absolut de neacceptat.

Daca am vazut ca nu am cu cine sa ma inteleg pentru redeschiderea contului, mi-am facut un nou cont, “Petre Don Pedro”, prin care am luat imediat legatura cu cativa dintre prietenii de pe vechiul cont, anuntandu-i ce am patit. Imediat s-au mobilizat, Mirel Palada fiind primul care a facut un apel pentru a-mi putea reface lista de prieteni virtuali. Ei bine, cu ocazia valurilor pe care le-am facut, au aparut la lumina multi altii care, in ultima saptamana, au patit acelasi lucru ca si mine. 

Mirel Palada a tras si el un semnal de alarma pe contul lui, ca au inceput sa dispara de pe facebook persoane dintre cele mai active si acide la adresa Sistemului de putere de la noi, printre care m-a citat si pe mine cu aceasta recenta  experienta, noi fiind prieteni pe facebook.  In acelasi context, am atras si eu atentia ca asistam la un atac concertat, declansat imediat dupa intalnirea asa zisilor IT-isti securisto-sorosisti de la Sibiu, care au anuntat crearea unui sistem de monitorizare a mediului on line, pentru a decide ei si a raporta la Facebook ce este „adevarat” si ce nu din perspectiva lor, in mediul virtual. (vedeti si scrisoarea avocatului Piperea catre cei de la Facebook).

Ei bine, imediat dupa ce am inceput sa agit apele facandu valuri pe tema asta, in seara asta mi-au suspendat si cel de-al doilea cont, care nu a trait nici trei zile. Probabil ca am fost depistat de gardienii Revolutiei Culturale intruniti la Sibiu. Luati legatura cu Mirel Palada si vedeti ce spune si el despre acest lucru.

Nu stiu, dar cred ca trebuie facut ceva pentru ca, daca exista un filtru al unui asa zis „Minister al Adevarului”, suntem in plina epoca orweliana.

Publicati pe pagina voastra de Facebook cazurile astea si poate reusim cumva sa dejucam manevrele fundamentalistilor Sistemului. Altfel, unul cate unul, toti cei care gandesc si se exprima altfel decat propaganda, vor fi redusi la tacere.

Multumesc si numai daca ati citit acest apel..

Petre.. don Pedro.

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Hmm, nu am cont pe facebook, dar de ce nu va faceti un facebook de Romania ? Sunt destui IT-isti rebeli si bine pregatiti. Hopa, chiar si aici mi se cere adresa de email. Per que ?