Politică

ANTI-OCCDENTAL? SUNT MAI OCCIDENTAL DECÂT CEI CE LOCUIESC ACUM ÎN OCCIDENT

gay-300x270Da. Sunt occidental, sunt european, mai occidental şi mau european decât vreun pedofil belgian, transexual olandez, homosexual francez, cocălar italian, spălat pe creier din vreo corporaţie multinaţională sau vreun funcţionar totalitar din marele mecanism al UE….

Sunt occidental şi sunt european pentru că sunt creştin practicant- ceea ce majoritatea au încetat să mai fie prin Uniunea Europeană. Pentru că sunt mai urmaş al celor care au ctitorit catedrale decât cei care le confundă acum cu un bun cadru pentru selfie-uri.

Sunt occidental şi sunt european pentru că am un simţ al raţiunii: ştiu că viaţa este un drept fundamental, ştiu că avortul este uciderea unui om- pentru că logica îmi spune asta, ştiu că e imposibil să vorbeşti de familie şi de căsătorie în cuplurile de homosexuali, pentru că nu e raţional, ştiu că a crede că a fi bărbat sau femeie sunt date naturale, de la Dumnezeu, e o chestie de elementară raţiune şi că cei care fiind bărbaţi se cred femei, sau fiind femei se cred bărbaţi, sunt doar nişte nefericiţi suferinzi de o boală psihică.

Sunt occidental şi sunt european pentru că am bunul simţ. Pentru că nu pot să numesc albul negru şi negrul alb doar pentru că aşa este „multicultural” şi „tolerant”. Pentru că nu accept să îmi torturez logica şi raţiunea de dragul unei „alterităţi” care când nu frizează comicul, frizează ideologicul sau patologicul.

Sunt occidental şi sunt european pentru că bunul meu simţ nu poate accepta ca artă nici un pişoar pus pe perete, nici un borcan cu urină, nici vreo monstruozitate comică, menită să gâdile simţul snob ideologizat al oamenilor „la modă”.

Sunt occidental şi sunt european pentru că nu cred că performanţele sexuale trebuie să fie subiect de mândrie şi nu am niciun motiv să îmi ascund dispreţul şi senzaţia de greaţă când văd un marş „gay pride”.

Sunt occidental şi sunt european pentru că am nişte repere culturale şi am încredere în mecanismele civilizaţionale care au făcut ca valorile de care aparţin, să stăpânească cândva pământul, până să fie pervertite până la ucidere de acest soi de cancer interior.

Sunt occidental şi sunt european pentru că am încredere în persoană şi nu în masele umane. Dar ştiu că nu tot individul este persoană şi că aşa cum e greu să devii persoană, e foarte uşor să degenerezi într-un individ.

Sunt occidental şi sunt european pentru că prefer capitalismul atât cooperativismului cât şi groaznicului neocorporatism.

Sunt occidental şi sunt european pentru că am această cultură a libertăţii care înseamnă- până la sinonimie, responsabilitate.

Sunt occidental şi sunt european, pentru că, asemenea oricărui occidental şi european autentic, am un simţ al onoarei şi al demnităţii persoanei, pentru care sunt dispus să lupt, chiar şi să mor.

Sunt occidental şi sunt european pentru că sunt suficient de bun cunoscător al istoriei civilizaţiei şi poporului meu ca să nu pot fi păcălit cu ideea că vreo ideologie doar pentru că se pretinde „europeană”, ar fi expresia europenităţii şi occidentului.

Sunt occidental şi sunt european pentru că sunt suficient de tânăr ca să nu mai sufăr de complexele de inferioritate ale multor fraţi şi surori români, care victime ale comunismului, reuşiseră să transforme vestul Europei într-o soi de Mecca şi să fetişizeze orice era „made in” şi nu „fabricat în”.

Sunt occidental şi sunt european pentru că Balcaniul nu doar că a născut civilizaţia occidentală, ci doar a în ochii vreunui semidoct a putut fi considerat vreodată altceva decât parte esenţială a Europei.

Şi Occidentul începe acolo unde ai o biserică şi o bibliotecă cu marile cărţi şi se sfârşeşte oriunde biserica devine crâşmă iar biblioteca este transformată în în sală de jocuri.

Autor: Bogdan Duca

Sursa: Bogdan Duca- Un blog…