Politică

Anghel Buturugă: ”Anul referendumului”

A trecut un an. MozaiQ, poate cea mai vizibilă organizație LGBT implicată în boicotarea referendumului, nu poate altceva decât să mintă:„A trecut un an de la referendumul pentru familie, care a avut loc pe 6 şi 7 octombrie 2018, când grupuri conservatoare şi politicieni laşi au încercat să modifice definiţia familiei în Constituţie pentru a restrânge drepturile comunităţii LGBT din România.

Referendumul care a avut loc acum un an a avut cea mai scăzută prezenţă la urne din istoria electorală a României, ceea ce a arătat că românii au respins minciunile, ura şi intoxicările îndreptate înspre comunitatea LGBT”, se arată în comunicatul de presă remis Adevărul.”

– a fost vorba de căsătorie, nu de familie, și de explicitare, nu de modificare a definiției;

– nu se pot restrânge drepturi care nu există, pentru care nu exista tratate internaționale sau europene;

– românii nu au respins „minciunile, ura și intoxicările”, ci le-au acceptat. Dar e vorba de minciunile, ura și intoxicările taberei boicot, care a manipulat cu succes prin politizarea subiectului (e vorba de Dragnea, nu de căsătorie,); și, de fapt, românii nu au fost interesați de temă, au considerat-o irelevantă;

Altfel, din nefericire, anul care a trecut de la referendum arată că ratăm cu brio până și… ratarea referendumului. Nu observ ca biserica, la nivel ierarhic și clerical, să conștientizeze sau să facă ceva în fața perspectivei iminente a secularizării „turbo”. Să înțeleagă că e grav atunci când „poporul binecredincios” crede influenceri și nu mai dă doi bani pe ce zice Sinodul sau preotul. Cât ne privește pe noi, am rămas să ne mai jucăm de-a conservatorii pe facebook și să bovarizăm absurd despre partide politice și candidați care să capitalizeze cele 3,5 milioane votanți.

Și uite așa o să vină peste noi acceptarea socială a căsătoriei gay și a educației sexuale LGBT.

Autor: Anghel Buturugă

Sursa: Anghel Buturugă Facebook

Abonează-te la newsletter