Politică

Andreea Arsene: Societatea românească și tendințele globalizării…

10171691_668694326501448_6096611155826461964_n1. TEHNICI DE MANIPULARE

Societatea românească se află într-o continuă schimbare care din păcate nu influențează pozitiv generațiile actuale de cetățeni, nici pe cele ce vor urma. Odată cu dinamica modernizării societății umane, indivizii cu rațiunea aflată  într-o continuă stare de alterare  au devenit subiectul a numeroase experimente sociale prin folosirea tehnicilor  de manipulare  în masă. Se cunosc care sunt cele mai uzitate practici de manipulare, însă cea mai eficientă dintre ele și cea mai larg răspândită și folosită este cea  prin mijloacele de informare.

Dacă prin intermediul internetului mai ai posibilitatea de a selecta informația, televizorul  nu-ți oferă această șansă, pentru că  deși televiziunile oferă publicului programe informative și de divertisment care țin cont aparent  de cerințe sau preferințe și pentru că aceste beneficii ,,păguboase’’  nu pot fi selecționate și convertite sub aspect constructiv, noi ca și consumatori  de audio-vizual practic suntem  condiționati  psihic  să acceptăm ceea ce ni se  oferă, prin  natura sugestiilor  cu impact emoțional foarte puternic….și pentru că aceste informații  nu pot fi filtrate de partea conștientă și subconștientă a creierului, dirijate fiind să  acționeze în mare măsură  pe căi  subliminale, într-o perioadă scurtă  te obișnuiești și accepți nefirescul ca pe ceva firesc, neconștientizând efectul degradant asupra psihicului. Consumatorul de audio-vizual devine o unealtă lipsită de discernământ și personalitate în ceea ce privește capacitatea de  a putea să-și însușească puncte de  vedere proprii fără să facă apel la cunoștințele preluate din MEDIUL INFORMAȚIONAL.

2. Schimbările din societatea românească în tandem cu globalizarea?

În prima perioadă a totalitarismului comunist, România a trecut printr-o serie foarte agresivă de schimbări care au dezradacinat puternic sentimentul de mândrie națională. Un partid format în majoritate din  etnici alogeni nu aveau cum să accepte și să păstreze un sistem de valori  viabil care nu corespundea din niciun punct de vedere cu premizele utopice ale comunismului. Soluția salvatoare a venit din partea oamenilor de cultură care au impus o rezistență culturală voalată  de  subterfugii cea ce a  prevenit pierderea identității naționale.

În era nouă de după comunism trăim și experimentăm degradarea morală, confiscarea drepturilor cetățenești, subminarea, sabotarea  și continua distrugere a  fundamentului autentic  al neamului nostru: tradițiile, credința, unitatea  și mândria națională sunt condamnate sub pretextul aberant că patriotismul impune un particularism excesiv care conduce la disensiuni etnice, intoleranță, discriminare și mai grav chiar la războaie. Nimic mai absurd, pentru că în contextul schimbărilor impuse de politicile U.E , o țară nu-și poate păstra nealterat patrimoniul cultural.

Nu putem renunța la propriile noastre valori și să aderăm la alte cutume inventate în numele unei Europe Unite care are menirea să demoleze stabilimentul statelor naționale. În ultimul deceniu s-a propagat intens necesitatea înființării unei EUROPE UNITE sau Statele Unite ale Europei, după tiparul formării Statelor Unite ale Americii, doar că în cazul U.S.A a fost mult mai facil de pus în aplicare acest plan, pentru că teritoriul american a fost colonizat de către  britanici in proporția cea mai mare, aceștia asimilând cu ușurință populațiile adiacente, olandezi și suedezi, care aveau în comun originea  saxonă. Însă în cazul popoarelor europene există o separație prin spectrul diversității lingvistice și culturale. Mai multe familii de popoare nu pot fi înglobate într-un SUPRA-STAT uniformizat din punct de vedere cultural, religios și lingvistic, pentru că acest demers contrazice frapant realitatea obiectivă. Mii de ani de istorie, segmentarea și expansiunea geografică a națiunilor prin numeroasele războaie nu pot fi șterse din conștiința colectivă a europenilor, nici măcar religia creștină nu poate fi un element îndeajuns de motivant și puternic ca să justifice pledoaria unificării .

3. Importul de cultură și alterarea valorilor autentice.

Pervertirea minții umane este procesul prin care indivizilor  li se alterează capacitățile proprii de conștiință precum: voința, imaginația creatoare, personalitatea și sufletul, prin mecanismele subtile ale manipulării psihicului, deoarece psihicul reprezintă realitatea ce are un conținut strict subiectiv din punct de vedere genetic și structural. Istoria poporului român face referințe în capitolele sale despre multitudinea de schimbări la care a fost supusă societatea românească încă de la întemeiere. Factorii de influență cei mai decisivi care au supus societatea la schimbări au fost de natură cultural-spirituală. Nația noastră a fost pe parcursul istoriei de peste 2000 de ani un bastion de rezistență în fața expansiunii agresive a altor nații. Confruntările războinice din teritoriu cât și teama permanentă de ocupație ne-a șlefuit un caracter tolerant și mult prea permisiv față de alte popoare.

Potrivit unui studiu de recesământ, grupurile etnice din România sunt prezente în procent 10%. După datele furnizate, majoritatea etnică este formată din  maghiari și țigani.Aceste două categorii etnice se disting din punct de vedere cultural și rasial însă au în comun o puternică dorință ancestrală de a domina și de a însuși ceea ce nu le aparține de drept. Dacă țiganii au mai fost ținuți în frâu în perioada robiei, maghiarii s-au manifestat după bunul plac protejați de cei care au ținut Transilvania sub ocupație o mie de ani. Aceste două etnii  aflate tot timpul in criză de identitate și-au refulat frustrările într-un mod foarte agresiv  asupra românilor ajungând să săvârșească acte inumane abominabile. Dacă  iredentiștii maghiarii  își manifestă  ura împotriva românilor prin acte de violență și manifestări pro-autonomie teritorială, țiganii ne-au invadat viața de zi cu zi atât prin forța  agresivității fizice, verbale cât și prin propagarea  culturii lor lipsite de valoare prin intermediul televiziunilor.

Colonizarea ideologică a românilor se face zilnic iar impactul asupra comportamentului  generațiilor actuale de tineri este unul profund negativ. Se promovează la cote paroxistice manifestările vicioase și anormale care sunt profund dăunătoare conștiinței umane. Sărbătorile de împrumut (Haloween, Sf. Valentin) deculturalizarea forțată prin  manelizarea intensivă a societății sunt fenomene care duc la o situație ireversibilă. Strategiile de interes ale diabolicei oculte mondiale sunt impuse cu ajutorul structurilor de putere super-mafiotizate și alogenizate. Poate că nimeni nu mai crede în mitul purității absolute  a națiunilor dar de aici până la distrugerea identității unui neam este cale lungă. În acest cadru al dezbinării generalizate, moralitatea capătă un sens denaturat. În numele multiculturalismului de fațadă și toleranței etnice am acceptat să fim ocupați și dominați.  În prim plan suntem dominați  de clasa politică care dirijează machiavelic pârghiile de interes către nivelele inferioare. Cetățenii românii autentici au fost trecuți în plan secundar  în raport cu  populațiile  etnice de multă vreme și puțini sunt cei care conștientizează acest aspect.

Trăim o situație aproape  similară cu cea a românilor din Transilvania care au fost sub ocupație ungară…iar  exemple sunt destule. Românii  sunt amenințați cu penalizări dacă pronunță cuvântul țigan într-un context firesc, adică folosind denumirea corectă și ancestrală a cuvântului ,,rom’’ substituit  fără o justificare verosimilă. Dar mai rău va fi de cei care își expun părerea public despre nelegiuirile săvârșite de foarte mulți membri ai acestei etnii rău famate. Pe de altă parte, mafia țigănească a acaparat controlul asupra societății …clanurile țigănești au confiscat prin amenințări și violență criminală foarte multe proprietăți din marile orașe ale țării. Întotdeauna când li se impută infracțiunile, aceștia invocă motivul discriminării, mereu și mereu.

Cetățenii de bună credință sunt oprimați și aleg calea pașnică de a nu degenera coflictele ce îi vizează în rolul de victime lipsite de apărarea vreunei autorități. În timp scurt vom deveni în totalitate lipsiți de drepturi urmărind cum natalitatea țigănescă sporește cu o viteză uimitoare.

Este târziu, dar nu imposibil la momentul actual să redresăm situația, nu este imposibil, se poate acționa eficient făcând apel la forța puterii  conștiinței colective, dacă ne vom lăsa copleșiți de teama ce ne-o inspiră sistemul vom fi încorporați și transformați în niște ființe robotizate.

Autor: Andreea Arsene

Andreea ArseneAndreea Vasilica Arsene este scriitoare debutantă și jurnalistă. Debut jurnalistic în 2013.  A publicat articole de atitudine în ziarul Națiunea pe subiecte socio-politice și istorice, a fost redactor la grupul de presă Alcero-Națiunea 2014- 2015. Debut scriitoricesc-2014 în antologia colectivă de poezii ,,Vise Târzii’’ în cadrul evenimentului internațional de lansare de carte Bookfest.

Cărți de autor publicate: carte de poezii ,,Clipă Măiastră’’ publicată în toamna anului 2014 și lansată la evenimentul de carte național Gaudeamus ROMEXPO. Al doilea volum de poezii intitulat ,,Alter ego-uri’’ publicat în toamna acestui an și prezentat în cadrul evenimentului Gaudeamus București 2015.Alte lucrări scriitoricești în curs de publicare pentru anul viitor. ,,Tăcerea mieilor de gheață’’ carte de poezii și o carte de proză ce va cuprinde majoritatea articolelor scrise pentru diverse publicații.

 

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Exceptional articol!
    Ar trebui predat in scoala!
    Acum, citim, ne indignam unii mai si comentam, dupa care inchidem calculatorul si mergem acasa sa ne uitam la TV.
    Zeci de articole foarte bune, analize pertinente, luari de pozitie justificate. Se vede ca suntem prezenti, gandim la fel, simtim la fel, avem aceleasi nevoi, ne rod aceleasi ganduri.
    Ceva totusi lipseste…