Politică

Analizele o dovedesc: miere contrafăcută în marile magazine. Uite care sunt firmele care mint consumatorii

miereO analiză realizată de Federația Asociațiilor Apicole din România a demonstrat că mierea pe care românii o cumpără din supermarket-uri este în cele mai multe cazuri contrafăcută.

Mai multe mostre de miere cumpărate din magazinele Selgros și Kaufland și pe eticheta cărora scria ”Miere de salcâm” au fost analizate la laboratorul ICDA București, iar rezultatele sunt incredibile. Conform acestor rezultate, în mierea prezentată ca fiind de salcâm nu se găsește nicio urmă din această floare, unul din ingredientele principale fiind glucoza industrială, urmat apoi de rapiță, floarea soarelui, tei, păducel și altele.

Iată în tabelul următor ceea ce s-a găsit în urma analizelor efectuate pe nouă produse cumpărate din supermarket:

Analize-miere-procesatori

 

Că în marile magazine se comercializează miere contrafăcută a ajuns și la urechile ministrului agriculturii, Achim Irimescu. Acesta a declarat într-un intreviu pentruRadio România Actualități că autoritățile statului ar trebui să vegheze mai mult la ceea ce ajunge pe mesele consumatorilor.

”Rămâne de văzut cine îți asumă vina pentru punerea pe piață a unui astfel de produs, nu știu dacă a fost comerciantul sau apicultorul în sine. Este posibil să fie ambii vinovați la un anumit moment de o astfel de practică. Cert este că ar trebui ca noi, instituții ale staului, să veghem mai mult la ce ajunge pe masa consumatorului pentru că atunci când denumești un produs miere naturală iar ea este industrială înseamnă că păcălești consumatorul iar acesta își pierde încrederea în tine ca și producător. Deși nu toată mierea este de o astfel de calitate”, a declarat ministrul.

Sursa: Agrointel.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Asemenea evaluari/ analize COMPARATIVE ar trebui sa se efectueze PERMANENT pentru toate categoriile de produse potential nocive – cele alimentare in primul rand! Ce folos ca avem sute de laboratoare de analize/ incercari acreditate, daca nu este stabilit – prin lege – si CUM se preleveaza esantioanele de evaluat si CINE plateste costul acestor evaluari… In cazul apicultorilor, ROMAPIS a dat un excelent exemplu demn de urmat dar laboratorul ICDA din Bucuresti ar putea fi atacat in justitie de contravenientii/ infractorii mentionati…Cine se prezinta in fata instantei?