Politică

Am pasit in era postindustriala in care saracia este mascata cu tehnologia

ml_postcommunistic_craiova_01_700Este era in care bula bunastarii se va sparge si ne vom intoarce la o bunastare fireasca pe care planeta o poate sustine. Adica pentru standardele „king size” de astazi – ne intoarcem la o saracie lipsita de orice estetica.

Toate framantarile la care asistam acum sunt  o acoperire pentru tranzitia pe care o parcurgem  de la bunastare  la  austeritate.

Petrolul ieftin s-a consumat de vreo cativia ani, a ramas doar cel care se poate extrage cu niste costuri mari. Terenul fertil a fost epuizat de nutrienti. Apa a fost contaminata si consumata. Marile si oceanele fierb de aciditate si s-au coclit de atatea deseuri. Aerul fierbe si el si este tare imbacsit. Padurile dispar intr-un ritm infernal. Moralitatea si-a atins si ea varful si este pe cale sa se epuizeze cu totul. Umanitatea s-a tampit de-a binelea sub presiunea Occidentului decadent si a filosofiei confortului.

Petrecerea s-a terminat

Am intrat in era sevrajului economic in care mai toti cei deprinsi cu shoppingul compulsiv isi vor pierde mintile.

Era in care euforia shopingului va fi inlocuita de  drogurile usoare – dimineata un drog ca sa te motiveze sa fii activ, iar seara un altul pentru a recastiga linistea si  necesara inaintea odihnei de noapte.  Alimentele nu vor mai avea arome ci vor genera stari emotionale. Vor fi chipsuri care te vor face bland si sucuri care te vor face neinfricat.   Inca de acum vad ca sunt foarte multi care beau 3 cafele dimineata sa se puna pe picioare si 3 beri seara ca sa se poate relaxa. Cafeaua  si berea vor fi prea scumpe si vor fi inlocuite cu noi bauturi sintetice cu adaus de substante psihoactive.

Era in care un om instarit inseamna un om care are ce manca si cu ce se imbraca si cam atat ( ma refer la mancare adevarata – nu petrol si plastic) . Sa ziceam ca de nivelul lui Balosu din Morometii. Sa nu va mirati daca dusul zilnic  va fi inlocuit de  o baie la cateva zile. Sa nu va speriati vor fi tot felul de creme sintetice descoperite cu care te poti unge si nu vei maia vea nevoie de dus. Bineinteles ca vor fi cancerigene, dar asta se va afla 20 de ani mai tarziu.

Veti fi surprinsi, dar saracia si austeritatea va fi inoculata maselor foarte usor. Ganditi-va cat de greu este sa convingi un om sa consume cand el nu are de unde, asa cum au facut cu noi in ultimii 10 ani. Il frustrezi, il atati, il inebunesti si il faci sa se imprumute sa-si amanteze viitorul, copii, nepotii stranepotii si sa consume.Insa, cu mult mai usor este sa-l faci sa inteleaga ca e sarac si  trebuie sa stea in banca lui cu cureau stransa.

Cuvantul de ordine – Austeritate.

Mass media instaleaza un alt soft si cheama toti actorasii si papagalii sa ne spuna ceea ce stiam si noi de atata timp, dar bineinteles ca tot cu susul in jos le vor spune- sa traim mai simplu sa fim mai smeriti dar tot in cadrul cultural decadent impus de Guvernul mondial. Traiti simplu dar nu si sanatos, ci tot cu ajutorul magic al chimiei. Oare nu se pot hrani 10 miliarde „astronauti”  cu mancare la tub, plina de vitamine.

Noua religie va fi sexualitatea pentru ca  este singurul aspect al vietii care il face pe  omul postmodern sa simta ca este viu.

As putea sa vin cu nenumarate argumente, dar am sa pun pe masa unul singur. Argumentul suficient prin care ne dam seama ca  am intrat in postindustrialism, in noul feudalism tehnologic.  Este ceva nou, pe mine m-a naucit. „ Constiinta umanitatii”, VOCEA despre carea am discutat mai sus cere saptamana de lucru de 4 zile, fie ca o spun direct fie ca vorbesc de un weekend de trei zile. Chiar si parlamentul rus a cerut-o,   Miliardul mexican, Carlos Slim,  pluseaza pana  la 3 zile lucratoare. Motivul invocat este bineinteles fericirea si bunastarea noastra.

Credeti ca veti mai putea plati ratele alea cu riscul valutar explodat lucrand trei zile ?  Muncim cate putin fiecare, sa ajunga la toata lumea.

Daca vreti sa va revoltati, Sistemul –dadaca,  a pregatit cateva scenarii pe care le rastogoleste pana vor creste mari- mari,  cum ar fi Ebola si Statul Islamic. Scenarii generatoare de panica.  Frica paralizeaza creierul.  Trebuie sa te temi pana si sa gandesti. Nu ati vazut deja oameni care sustin situatia actuala de teama sa nu fie surprinsi ca dau dovada de  ratiune critica. „Critica” suna atat de negativ astazi,  nu vi se pare?

Da,  am intrat in era in care Sistemul – dadaca va controla si va dicta fiecare aspect al vietii noastre. Atotputernica voce a sistemului ne va vorbi din toate ecranele, din toate obiectele, de pe toate blocurile.

Era in care cel mai important razboi va fi cel pentru mintea ta. Razboiul nevazut  care se da pentru mintea noastra care tinteste fie restructurarea intregului mod de a gandi fie paralizarea totala a ratiunii critice. In esenta  acest razboi se da prin relativizarea adevarului, autocenzura sub presiunea corectitudinii politice si prin dubla masura prin care se judeca toate situatiile de catre o instanta suprema nevazuta, subversiva,   care se da drept constiinta universala a umanitatii. O voce sinistra, oculta care dicteaza intr-un anumit sens si cu o anumita logica, fara insa sa se explice prea mult, dar in totala contradictie cu principiile  dupa care omenirea  s-a ghidat pana acum ( vezi problema homosexualitatii, a familiei, avort, corectitudinea in afaceri, educatia morala,  etc).  Aceasta logica absurda, ce dicteaza fiecare aspect al vietii noastre fara sa argumenteze nimic pana la capat, ne face sa simtim cu toti ca lumea e condusa de o minte nebuna, fara noima. Aceasta lipsa de noima innebuneste efectiv pe cei care  nu inteleg ca ne aflam intr-un razboi perfid , un razboi care se duce mai intai de toate la nivelul mintii.

Rupeti puntile de comunicare cu aceast VOCE daca vreti sa va pastrati sanatatea mintala. VOCEA va provoaca la o relatie de iubire si de ura din care nu veti mai putea iesi. Aceasta este ultima baricada – sa refuzati orice dialog cu aceasta autoritate invizibila  care nu are  nicio legitimitate.

Sursa: Evita colapsul. Romania in pragul colapsului

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Cursul vietii a devenit APARENT incontrolabil. Au impresia ca sunt liberi, ca suntem intr-o evolutie continua. Daca vii cu o cerinta rationala, de sus esti atacat, iar de jos esti considerat absurd, primitiv, fiind intampinat cu ostilitati. Incerci sa deschizi ochii si sfarsesti prin a fi judecat. Vrei sa renunti, dar parca te doare imbecilitatea care clocoteste in jurul tau si-ti spui ca merita sa mai incerci. Si realizezi ca, pe zi ce trece, argumentele care ti se aduc devin tot mai lipsite de ratiune si, culmea, din om rational devii, in ochii lor, un irational.
    Se grabesc catre haos cu bratele ridicate si cu semnul masonic licarindu-le in ochi si nici macar nu sunt constienti. Normalul a devenit anormal. “Esti ceea ce simti”; “Daca nu vei da frau liber sentimentelor, te vei trada pe tine insuti si te vei imbolnavi”. (Iar saraca turma se zbate sa arate ca este puternica, ca merge zilnic la fitness, ca e in top cu noul “vintage style”, ca gandeste pozitiv, ba mai mult, se rupe total de realitatea in care traieste pt. a nu fi “infectata” de “energie negativa”, lasandu-se cuprinsa de o stare de “energie pozitiva” iluzorie care nu face decat sa o indobitoceasca mai mult.)
    Vrei sa ii aduci la cunostinta o firimitura, macar, de adevar (acel adevar care a fost de cand lumea, acel adevar in care omul, cu sau fara tehnologie, are aceeasi structura) si te da la o parte cu replica: “GANDESTE POZITIV! TOTUL PORNESTE DIN TINE! SCHIMBA-TI ~CONVINGERILE~ SI TI SE VA SCHIMBA TRASEUL VIETII!” (Bineinteles ca intr-unul pozitiv..)