Politică

Alexandru Petria: “Ceva de care să nu aibă parte nimeni”

Poate cea mai dramatică reprezentare a inevitabilității morții am trăit-o în 11 septembrie 2001. Turnurile gemene din New York erau în flăcări, se vedeau oameni la geamuri, la înălțimi de speriat, agitând prosoape sau ce au găsit la îndemână, gesturi disperate care chemau ajutorul, iar pompierii și polițiștii nu aveau cum să ajungă la ei. Când au realizat că nu au cum să fie salvați, au avut doar alternativa de-a alege felul cum să moară- să aștepte să fie arși de vii, eventual să se sinucidă ori să sară în gol, devenind un amestec de organe și membre rupte pe asfalt. Cum au sunat rugăciunile lor, fără vocabularul speranței?



Desfășurătorul respectivei zile a a dezvăluit prima dată, la dimensiune planetară, prin televiziuni, cum e când pașii unei existențe duc în linie dreaptă și sigur în moarte. Un tăiș insuportabil al adevărului.

Cea mai atroce a fost lipsa oricărei șanse în a vedea răsăritul zilei de mâine, de-a simți briza vântului prin păr, gustul unei înghețate; singura opțiune a realității- pe cât posibil, o moarte mai ușoară, mai fără dureri, cât mai rapidă, după mintea fiecăruia. E ceva de care nu e omenește să aibă parte nimeni.

Autor: Alexandru Petria

Sursa: Alexandru Petria

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • de ce turnurile gemene?

    ATAC LA SIMBOLURI SACRE! ATAC IMPOTRIVA UMANITATII! INFLUENTA ANTICRISTICA! EXPRESIA SATANISMULUI!

    Vechea administratie SUA vs. Noua administratie SUA;
    Vechea paradigma planetara vs. Noua paradigma planetara;

    Fiinta umana nu este capabila de o asemenea grozavie! Ganditi cu neuronii din dotare!

  • Americanii de buna credinta, responsabili, profesionisti, seriosi, au obligatia morala de a face lumina in doua capitole care au schimbat istoria planetei in prag de secol 21: asasinarea lui JFK si atentatul de la 9/11. Si lucrurile se vor reaseza de la sine. Numai astfel, in op. pers., America isi va redobandi mareatia. Pace!

  • Reglari de conturi temporo-spatiale actionate din “nevazut”, atacuri sofisticate, constienti fiind , in sec 21, de faptul ca toate puterile nucleare detin baze secrete militare in spatiul exterior planetei, intra si interplanetar, deopotriva. Pai, unde-ar mai putea fi banii dumneavoastra?! In paradisuri fiscale…hmmm…

    Fiecare sufletel are cate-un inger pazitor, o stea, un Creator atoate stiutor, iubitor, iertator, ocrotitor. Sa ne amintim!

  • In op. pers., un atac-mesaj in legatura cu evolutia civilizatiilor la nivel planetar. A fi sau a nu fi.

  • Magda Poenaru esti atat de patetica incat nu-ti dai seama ca discursul tau poate declansa un razboi