Politică

Agent Green in Retezat: inside job? Incercare de manipulare dejucata

agent-green-gabi-paunDin ce in ce mai multi oameni vor sa inteleaga si sa investigheze sa investigheze ce s-a intamplat cu adevarat in Retezat. Mai multe publicatii locale au inceput sa semnaleze problemele legate de cum a fost spusa povestea si au inceput sa investigheze cine sunt cei doi insotitori ai lui Agent Green si sa gaseasca multiple hibe ale povestii.

Ca si in cazul protestelor din 9 iunie,cand lupul (Nostra Silva aka bursa lemnului fordaq.com) a strigat hotii, ei fiind, mai mult decat Holzindustrie Schweighofer vinovati pentru raderea si vanzarea padurilor. La pregatirea terenului au participat Antena 3, Realitatea TV si ProTv – care s-au coordonat foarte bine in a prezenta imagini apocaliptice din padurile Romaniei, singurul vinovat aratat cu degetul fiind Holzindustrie Schweighofer (care, apropo, nu taie padurile…ci doar le proceseaza).

La doua saptamani de la eveniment, istoria continua, cu un alt actor in rol principal: Agent Green, care ajung sa devina victime in prime-time, la toate posturile de televiziune. Dupa analiza filmelor, lucrurile par sa nu stea deloc asa cum a fost prezentata initial varianta lor. Noile detalii arata clar cine sunt adevarati agresori, care, ca si in epsiodul 9 mai, striga cat ii tin rarunchii, “Agresorii!”, aratand cu degetul catre cei pe terenul carora patrund.


Stiind ca deja au capital simbolic castigat anterior, dupa ce Agent Green isi castigase deja statutul de sex-simbol al salvarii padurilor, si cu ajutorul, din nou, al televiziunilor si al colegilor “ONG-isti” (toti cei care au facut front comun in apararea Nostra Silva inainte si dupa 9 mai), baietii incearca sa o puna de o mini-revolutie in Retazat (loc simbolic, la ultimul rau virgin din Carpati romanesti). Ea este menita sa pregateasca o macro-revolutie pregatita pentru data de 7 iunie. Revolutia trebuie cultivata, nu-i asa? Si cum parea ca dupa 9 mai, si in urma dezvaluirilor noastre legate de NostraSilva si procesul total nedemocratic de elaborare a asa-ziselor revendicari ale strazii, energia de protest scazuse, era evident ca e nevoie de ceva care sa mai anime oamenii sa iasa in strada pe 7 mai.
Numai ca baietii astia, mana in mana cu fondurile de investitii si finanta mondiala (nu, nu e un termen conspirativ, asa se numeste), au subestimat rezilienta romanilor si mai ales inteligenta lor. Au mizat pe spiritul de turma si pe faptul ca pun botul la manipulare (cum a fost, din pacate, la prezidentiale) fara sa se intrebe ce s-a intamplat cu adevarat.

Agent Green si cei din jurul lor, mai sus amintiti, sunt atacatorii in aceasta poveste, acaparatorii, cei care vor sa destructureze ce-a mai ramas din proprietatea de stat asupra padurii si sa o dea pe mana fondurilor de investitii (deja implantate profund in inima padurilor din Romania) si ale ONG-urilor asa-zise de mediu, mana inverzita (dupa cum am aratat si vom mai arata), a finantei mondiale. (Nu va vine sa credeti, cautati sa vedeti ce face wwf prin lumea intreaga cu adevarat si ce abordare mercantilista, de piata, are asupra padurii). Aceasta inregistrare pusa chiar de ei arata clar ce au facut – au trecut peste proprietar cu masina – minutul 0:31, tipa spune “you ran over him” (l-ai calcat). Da, planul lor initial nu a fost sa il calce, normal, doar ca cineva acolo sus nu doarme…si in nebunia episodului, lucrurile nu le-au iesit asa cum planuiau de acasa:https://www.youtube.com/watch?t=33&v=6Z8vtqY9tWA

Acum avem un om care poate sa ramana paralizat pe viata, pe care nu-l arata nicio televiziune centrala, si un grup de indivizi cu contacte in televiziuni, care apar pe sticla la cateva ore de la accidentul in care sustin ca au fost raniti grav, desi imaginile par sa arate niste oameni care nu arata deloc atat de rau. Ce este cel mai revoltator este faptul ca acestia nu au avut macar decenta ca, atunci cand au vazut ca cerul le trimite un semn sa se opreasca din planul lor – omul peste care dadusera cu masina -, sa renunte la victimizare. Nu, au continuat cu planul initial, strigand “agresorul!” cat ii tineau rarunchii, cocotati pe un val de simpatie deja creata de massmedia.

Cei doi indivizi care erau cu Agent Green, care au fost implicati in altercatie apar ca instigatori. Mai mult, se pare ca ei chiar nu au un “cazier” deloc curat prin zona, fiind implicati in diferite conflicte si altercatii in zona Retezatului.

Inca o data se arata faptul ca presa centrala este puternic aservita intereselor corporatiste, si ca doar presa locala mai e capabila, pe ici pe colo, sa ne arate adevarul.

Culmea, tocmai cei care striga sus si tare ca padurea este proprietate privata si proprietarul are drepturi depline (Nostra Silva, aliatii lor naturali si Coalitia de Mediu), in aceasta situatie uita de principiul pe care l-au tot luat in brate, ei aflandu-se pe proprietatea personala a celui care facea proiectul – nu spun ca proiectul este bun, departe de mine acest gand!.

Ba, mai mult, desi fusese deja clar cine este Nostra Silva si cum a ajuns ea sa acapareze vreo 800.000 de ha de padure sub un singur acoperis (numai noi am gasit vreo 20 de articole care vorbesc de cum a acaparat abuziv presedintele Bogdan Tudoran si complicii sai paduri prin toata tara, cu dosare penale multiple, dar…nicio condamanare), Agent Green, pe numele sau natural Gabriel Paun, si-l ia de avocat pe cine altul decat Bogdan Tudoran (sau Bogdan Tudor Tudoran, Bogdan Ioan Tudoran, tot felul de variatiuni, pt pierderea urmei), presedintele Nostra Silva, personajul principal al manipularii din 9 mai. Alti avocati nici ca se mai gaseau pe piata…

Baietii astia nici nu se chinuie sa isi ascunda legaturile cat se poate de puternice intre ei si actiunea conjugata. V-ati putea intreba de ce ar actiona impreuna, ca au interesterese divergente: Nostra Silva sa acapareze si mai multe paduri, pe care sa le taie, cum a aratat si pana acum (si sa primeasca subventii integrale pe padurile protejate – vezi celebrul punct 8 al asa-ziselor revendicari ale societatii civile) si ale ONG-urilor de mediu (sa preia controlul padurilor protejate, al rezervatiilor, in detrimentul Romsilva (vezi lista de revendicari paralelea propusa de Agent Green, culmea tot la punctul 8). Practic, cele doua tabere dorescu un singur lucru – schimbarea status-quo-ului actual privind administrarea padurilor, fonduri pentru “padurile” pe care ni le conserva, doar daca li se platesc bani muult din bugetul de stat (cum ni se spune, aproape nonsalantin explicatia despre punctul 8, pe pagina Romania Curata), bani pe care Guvernul refuza, pe buna dreptate, sa ii plateasca, fiind constienti de abuzurile facute la retrocedari.

Bineinteles, varianta “oficiala” este sprijinita de toti actotii pe care i-am nominalizat mai devreme, inclusiv Mihai Gotiu si Romania Curata, care s-a murdarit, cu aceasta ocazie, cum nu se poate mai tare.

Daca oamenii vor alege sa mearga in Retezat, tinta nu trebuie sa fie, sub nicio forma, Ocolul Silvic, ci trebuie sa se faca un cerc de aparare in jurul Raului Alb, cu un potential simbolic enorm.

In Retezat se merge doar ca sa se apere adevarul si Raul Alb, nu manipulatorii.

P.S: Am urmarit toata aceasta mega-manipulare a protestulelor confiscate pentru paduri si am scris si scriu toate aceste lucruri pentru ca nu mai vreau ca alta revolutie sa va fie furata. Nu stiu daca vom reusi sa oprim valul acesta, pe care ei si-au propus sa il declanseze (care este cat se poate de posibil sa ne aduca un guvern format din “liderii pietei”, pe care Realitatea ni-i va arata ca nste oameni curati, fara interese, care de 3 ani jumate stau doar in strada, model de abnegatie.

Fiind in mijlocul lor si observand tot, am vazut cat de murdar a fost totul in povestea padurilor, ceea ce m-a ajutat sa inteleg si alte episoade de manipulare ale asa-zisei miscari de mediu, nimic altceva decat o opozitie controlata, prin fire vazute (urmariti banii) si nevazute (dar intuibile usor). Nu, nu as putea dormi sa stiu ca in fata vor fi scosi si vanduti romanilor ca imaculati o echipa de oameni care sunt cat se poate de maculati, cu interese personale.

P.P.S: Nu, la nivel global este un val al trezirii oamenilor simpli, cei 99% care devin, dintr-o data eroii colectivi, iar Romania nu are dreptul sa piarda acest val, lasandu-si confiscata iar revolutia. Nu mai putem accepta o alta revolutie furata, dupa 1989, 2012, noiembrie 2014. Eroul colectiv de pe meleagurile astea binecuvantate nu merita asa ceva. E prea frumos pentru asta!

Cei care sunt curati din cei luati de valul manipularii se vor trezi, mai devreme sau mai tarziu, sunt sigura de asta, si vor realiza ce li s-a intamplat si cat au fost de manipulati. Cert e ca trebuie sa impiedicam ca acest sa fie, iar, prea tarziu.

Autor: Maria Olteanu

Sursa: Maria Olteanu