Politică

Adrian Sârbu: ”Alo, Generația PRO, am lansat PRO TV din plictiseală!”

În urmă cu câteva zile, Adrian Sârbu, ex-mogulul PRO TV, a fost invitat pe plaja de la Vadu, unde a vorbit în fața unor tineri corporatiști aflați acolo la un seminar organizat de o bancă din România.

Adrian Sarbu a fost scos cu catuse din sediul DNA. Foto capturi Digi 24.

Sârbu a vorbit deschis despre cum a creat PRO TV, despre cum a lansat brandul tabloid „Știrile de la ora 5” și de ce a fost nevoit să facă acest lucru, despre cum a cumpărat ziarul „Gândul” și cum îl deranjează „teasingurile forțate” folosite de Gandul.info.

Unul dintre cei prezenți, Cristian Niculescu, consultant comunicare la C.S.N. Meridian, a înregistrat fragmente din discursul lui Adrian Sârbu și le-a postat pe Youtube.

Găsiți mai jos trei înregistrări.

Iată câteva din declarațiile lui Sârbu:

„Din plictiseală, pentru că plictiseala este un foarte important vector al creativității, am creat acest PRO TV, care, bineînțeles că trebuia să fie altfel”

» Am testat tot poporul român, l-am testat cu PRO TV și am vrut să vedem dacă poporul român poate fi convins că el contează la nivel global și am făcut campania pro-NATO dacă vă amintiți (…) și am încercat acest exercițiu și, într-adevăr, a venit Clinton la București și am primit o promisiune că o să intrăm în NATO”

» „Au existat și programe extraordinar de plictisitoare la PRO TV: talk showuri cu Manolescu sau cu jurnalişti celebri”

» „Se dezvolta, prin 1995, un puternic curent populist condus de Antena 1. Tot ce părea respect pentru libertate, democraţie, valori occidentale, începea să se clatine. Ţara era condusă prost, asteptările oamenilor nu erau împlinite şi erau concurenţi ai noştri care credeau că pot capta acest curent negativ, care putea să fie mult mai grav pentru România”.

» „Noi pierdeam audienţă, aveam investitori faţă de care aveam o răspundere, aveam obligaţia să ne menţinem în main stream, aveam 10.000 de angajati care trebuiau să aibă ce mânca”

» „Atunci am luat o decizie antreprenorială, pe care azi pot să mi-o amendez axiologic, dar nu mi-o voi amenda niciodată ontologic, al existenţei Pro TV şi a contribuţiei noastre la ceea ce a urmat după aceea. Am luat o decizie de diversiune. Ştirile de la ora 5 sunt o mare diversiune. Adica, hai să arătăm oamenilor şi partea pe care doresc s-o vadă, dar se feresc s-o recunoască. Ştirile de la ora 5 au recapturat un public care ar fi dispărut la Antena 1, în plus am retabloidizat şi stirile de la ora 7”

» “Gândul” e singurul produs media care are o identitate şi o poziţie independentă în România. Când a fost făcut era un produs de nişă, al triştilor şi obosiţilor. Acum sunt 300.000 de cititori, care sunt foarte activi şi puternici, e un mic proiect cam la acelaşi nivel emoţional, ca pariu, cu PRO TV

» „Teasingurile sunt toate forţate şi la „Gândul”. Suntem de acord, lucrez cu colegii ca să renunţe la acest stil. Noi aveam de ales între a atrage oamenii şi a scrie political correct”.


UPDATE: Cristian Niculescu scrie pe contul său de Facebook: „Spre surprinderea mea am fost sunat – nu spui de cine, persoana importanta – ca sa scot filmuletele cu Adrian Sarbu de pe Youtube, in care spune el niste treburi despre Pro TV, stirile de la ora 5 si ziarul Gandul. Cica el n-ar fi de acord sa i se foloseasca imaginea, desi era o persoana publica, care tinea un speech intr-un loc public, in care se gaseau si jurnalisti. Cica daca nu scot eu postarile, fac ei raport la Youtube ca sa le scoata. Sunt complet derutat ca asta e atitudinea marelui om de media”.

Sursa: Reporter Virtual

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • si totusi, cred ca am atins pragul la care nu mai discernem intre adevar si minciuna, atata manipulare, agresivitate si…teama, ni s-a servit.Acu’ am inteles de ce oameni valorosi prefera anonimatul: ori esti etichetat intr-un fel anume, “dus/plecat/ratacit/neadaptat la mediu”, ori, da, deranjezi…vb cuiva ” Cand slobozesti sageata adevarului, sa inmoi varful in miere”