Politică

Adrian Sârbu a admis că A FĂCUT TESTE pe poporul român, precum şi că a inventat ŞTIRILE de la ora 5 ca DIVERSIUNE

adrian_sarbuFostul patron al PRO TV, Adrian Sârbu, a vorbit unor tineri corporatişti despre fosta sa televiziune, cum au apărut “Ştirile de la ora 5″ sau ziarul “Gândul”.

Unul dintre tinerii prezenţi, Cristian Niculescu, a înregistrat fragmente din discursul lui Sârbu şi a postat filmul pe youtube.
Primul purtător de cuvânt al guvernului Petre Roman a spus, printre altele, că “a testat poporul român” şi cum a luat o decizie de “diversiune”. Tot pe seama poporului român, bineînteles. Sârbu a mai spus că a simţit că trebuie să oprească un curent negativ pentru România, prin 1995. Ce însemna acest curent? “Tot ce părea respect pentru libertate, democraţie, valori occidentale, începea să se clatine”. Reamintim că PRO TV a primit, în anii 2001-2002, un “ajutor” de la stat în valoare de 276 de miliarde de lei vechi, “pentru cultură”.

Sârbu a anunţat că vrea să facă şi o şcoală, ai cărei piloni educaţionali să fie: “ ludicul, entertainmentul și social community“.

Iată câteva din declaraţiile lui Sârbu, conform reportervirtual.ro.

“Din plictiseală, pentru că plictiseala este un foarte important vector al creativității, am creat acest PRO TV, care, bineînțeles că trebuia să fie altfel”


» Am testat tot poporul român, l-am testat cu PRO TV și am vrut să vedem dacă poporul român poate fi convins că el contează la nivel global și am făcut campania pro-NATO dacă vă amintiți (…) și am încercat acest exercițiu și, într-adevăr, a venit Clinton la București și am primit o promisiune că o să intrăm în NATO”

„Se dezvolta, prin 1995, un puternic curent populist condus de Antena 1. Tot ce părea respect pentru libertate, democraţie, valori occidentale, începea să se clatine. Ţara era condusă prost, asteptările oamenilor nu erau împlinite şi erau concurenţi ai noştri care credeau că pot capta acest curent negativ, care putea să fie mult mai grav pentru România. Ce-ar fi însemnat ca România să nu fie în NATO sau în Uniunea Europeană?Atunci am luat o decizie antreprenorială, pe care azi pot să mi-o amendez axiologic, dar nu mi-o voi amenda niciodată ontologic, al existenţei Pro TV şi a contribuţiei noastre la ceea ce a urmat după aceea. Am luat o decizie de diversiune. Ştirile de la ora 5 sunt o mare diversiune. Diversiunea s-a numit, ‘hai să arătăm oamenilor şi partea pe care doresc s-o vadă, dar se feresc s-o recunoască’ . Ştirile de la ora 5 au recapturat un public care ar fi dispărut la Antena 1, în plus am retabloidizat şi stirile de la ora 7”.

În urma publicării acestor materiale, o persoană l-a sunat pe Cristi Niculescu, cerându-i să scoată filmul de pe youtube. Gândeşte liber, Adrian Sârbu!

“Spre surprinderea mea am fost sunat – nu spui de cine, persoană importantă – ca să scot filmuleţele cu Adrian Sârbu de pe Youtube, în care spune el nişte treburi despre Pro TV, ştirile de la ora 5 şi ziarul Gândul. Cică el n-ar fi de acord să i se folosească imaginea, deşi era o persoană publică, care ţinea un speech într-un loc public, în care se găseau şi jurnalişti. Cică dacă nu scot eu postările, fac ei raport la Youtube ca să le scoată. Sunt complet derutat că asta e atitudinea marelui om de media”, a scris Niculescu pe fb.

Autor: Mihai Somanescu

Sursa: Active News