Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Adio pădure! Pădurea din Codlea defrişată, străzi şi case afectate. Camioane cu lemne fără acte

DISPARE PĂDUREA CODLEANĂ. AŢI VĂZUT REPLANTĂRI REUŞITE?
Pe zi ce trece, Măgura Codlei cheleşte sub drujbele tăietorilor de lemne. Peste tot apar pete pe muntele nostru. Se numesc ştiinţific “tăieri rase”… Copacii cad la rând, tineri şi bătrâni, fără vreo diferenţă. Cine profită?

SE TAIE “LEGAL”.
Autorităţile se acoperă cu acte, dar nu asigură transparenţa şi nu informează cetăţenii. Amenajamentul silvic a fost făcut departe de privirile cetăţenilor. Afaceriştii profită.

SE DISTRUG STRĂZILE.
Maşinile grele care transportă lemnul distrug străzile Codlei, cu îngăduinţa administraţiei locale, care le asigură permise de liberă trecere pentru utilajele supragabaritice.

SE DEFRIŞEAZĂ PĂDUREA AFLATĂ ÎN LITIGIU.
Pădurea Codlei se află în litigiu pentru retrocedare de mulţi ani între statul român şi Primăria Codlei. Văzând că autorităţile codlene nu se zbat serios să primească înapoi pădurea comunităţii, autorităţile statului defrişează pădurea. Comunitatea locală va primi înapoi de la statul român locul gol.

OPRIŢI DEFRIŞĂRILE DIN CODLEA!
ADMINISTRAŢI CORECT, SUSTENABIL ŞI TRANSPARENT MĂGURA CODLEA!

Poliţia Codlea a intervenit prompt în urma apelului meu la 112 cu privire la 4 camioane care transportau lemne FĂRĂ ACTE!
Două dintre ele blocau strada Plopului din cartierul Mălin deja de două ore, iar în momentul în care am apărut să filmez, şeful lor A ÎNCEPUT să facă actele pentru transport! Celelalte două aşteptau semnalul de plecare pe o pajişte în apropiere!

Pădurea Codlei este defrişată, iar convoaie de maşini agabaritice transportă lemnul fără să le pese ce lasă în urmă şi că afectează infrastructura şi casele oamenilor dintr-o zonă defavorizată a municipiului Codlea, judeţul Braşov.
Totul se întâmplă sub agera supraveghere şi încuviinţare din partea autorităţilor, care sunt surde la necazul cetăţenilor.
Ce ne mai rămâne de făcut?

sursA: erwinalbu.blogspot.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu