Politică

Abuzurile din Romania trec oceanul

au-reusit-sa-ingroape-romania1Secretarul de stat John Kerry isi trimite un emisar la Bucuresti, in aceste zile. Pentru o corecta informare asupra realitatilor din Romania si asupra derapajelor grave de la respectarea principiilor democratice si a drepturilor fundamentale ale omului, mai multi cetateni romani au hotarat sa-i adreseze o scrisoare deschisa. Daca sunteti de acord cu continutul acestei scrisori deschise si daca doriti sa fim cat mai multi cei care semnalam abuzurile grave din societatea romaneasca va asteptam sa va alaturati acestui demers semnand petitia.

Stimate Domnule Secretar de Stat,

Va adresam aceasta scrisoare deschisa in numele a numerosi romani preocupati atat de evolutia democratica a tarii lor cat si de perceptia externa a situatiei politice din Romania, dar si in privinta raporturilor dintre stat si cetatean prin prisma respectarii drepturilor fundamentale ale omului.

Ne manifestam convingerea ca sprijinul pe care Statele Unite ale Americii l-au acordat, pentru constructia in tara noastra a statului de drept puternic si favorabil fiecarui cetatean, se va manifesta in continuare cu aceeasi deschidere si intelegere obiectiva a realitatilor din Romania.

Tocmai de aceea nadajduim ca veti credita si punctul nostru de vedere bazat atat pe buna credinta cat si pe o cunoastere corecta a contextului intern.

Romania a intrat in ultimii 9 ani pe o panta periculoasa, deviind de la cursul democratic autentic spre care nazuia. Actualul sef al statului, presedintele Traian Basescu , exponent al vechiului regim comunist – asa cum a si recunoscut de altfel – si banuit pe baza unor indicii temeinice de legaturi cu fosta Securitate [aparatul represiv al lui Nicolae Ceausescu], si-a construit un regim propriu, cu manifestari despotice periculoase. Acest regim, consolidat alarmant in ultimii ani, se bazeaza pe aservirea totala a institutiilor de forta si utilizarea serviciilor secrete, dar si a organelor de ordine publica sau chiar a structurilor fiscale pentru haituirea sau chiar eliminarea adversarilor din viata publica ori pentru protejarea abuziva a propriei clientele politice si financiare. Mult mai grava este insa exercitarea unei presiuni sufocante si a unui control abuziv direct asupra Justitiei.

Aceste interventii ale presedintelui Basescu au mers de la instalarea unor persoane compromise si deci usor de manevrat in pozitii cheie la conducerea Parchetelor sau a Instantei Supreme, pana la transmiterea public sau in cadru restrans a unor indicatii catre procurori privind felul in care sa administreze anumite dosare. Nu au fost singurele parghii ale puterii preluate si manipulate abuziv.

Li s-au adaugat rand pe rand altele, de la Consiliul Superior al Magistraturii pana la  Curtea Constitutionala. Grava incalcare a delimitarii constitutionale a puterilor in stat a mers de la suprapunerea grosolana peste atributiile Guvernului pana la atentatele repetate la credibilitatea si rolul  Parlamentului sau atacurile furibunde la adresa presei, a jurnalistilor, a dreptului fundamental la opinie si libera exprimare.

Regimul conceput si pus in functiune de Traian Basescu a protejat in tot acest rastimp marea coruptie de la varful puterii politice, trimitand insa in judecata, adesea fara probe suficiente pentru a putea sustine condamnarea, fie adversarii politici, fie oameni nevinovati si neimplicati politic, dar incapabili sa se poata apara in fata unui sistem judiciar construit pe abuz sau incompetenta .

In fata acestor numeroase incercari de a subordona fiecare institutie a statului in parte, intelectuali, sindicate, asociatii civice sau profesionale au ridicat vocea pentru a protesta si a se opune regimului autocratic. Ultima si cea mai surprinzatoare a fost asociatia care ii reuneste pe judecatorii din Romania, exasperati si ei de controlul politic instituit de presedinte prin acolitii sai din Consiliul Superior al Magistraturii.

In speranta ca mesajul nostru a fost corect inteles, tot ca o preocupare de a stopa aceste tendinte extrem de periculoase pentru afectarea profunda a democratiei din Romania, va multumim pentru interesul si sprijinul manifestate permanent pentru respectarea virtutiilor democratice si, mai presus de orice, a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.

Autori: Mihai Gadea & Adrian Ursu

Sursa: Petitie Online

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • STIMATE DOMN SECRETAR DE STAT
    MA numesc OLTEANU CATALIN VALERIU,AM 35 DE ANI SUNT DIN BUCURESTI,SI SUNT TATA A 4 COPII MINORI CU VIRSTE INTRE 9 SI 4 ANI.
    EU SI SOTIA MEA,PROVENIM DI FAMILII DESTRAMATE,SI NU AM AVUT PE NIMENI CARE SA NE AJUTE,AM CRESCUT AMINDOI DE MICI COPII,FACRA DRAGOSTEA PARINTEASCA,SI FARA NICI UN AJUTOR DIN PARTEA PARINTILOR,SAU A ALTOR.
    NE-AM CASATORIT IN ANUL 2003,SI CHIAR DACA AM FOST PERSOANE FARA ADAPOST,SI DORMEANM PRIN CANALE,SI SCARI DE BLOC,AM LUPTAT SI AM SPERAT CA VA VENI O ZI CIND CEI CARE SUNT ,LA CONDUCEREA TARII,SI LA CONDUCEREA GUVERNULUI ,VOR FACE CEVA BENEFIC PENTRU CEI CARE NU ASI POT CRESTE COPII.
    VA ADUC LA CUNOSTINTA,CA AM APELAT IN REPETATE RINDURI LA INSTITUTIILE STATULUI,SI AM SOLICITAT AJUTOR. AM PRIMIT MEREU DOAR PROMISIUNI,IAR IN CEEA CE PRIVESTE,DIRECTIILE DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIA COPILULUI.AU GASIT DOAR INTERNAREA IN CENTRU MATERNAL A SOTIEI SI COPIILOR.
    IN AFARA FAPTULUI CA,..COPII AU FOST MALTRATATI IN TOATE CELE 3 CENTRE IN CARE A FOST INTERNATA SOTIA MEA,CU 2 SI RESPECTIV CU 3 COPII,NIMENI NU NE-A AJUTAT,IN ULTIMUL CENTRU MATERNAL DIN SECTORUL 2,IN NUMAI 15 ZILE,COPII AU FOST PLINI DE PADUCHI SI DE BUBE,IAR NIMENI NU MI-A DAT NICI-O EXPLICATIE.
    DEASEMENI ,MENTIONEZ CA DACA COPII ERAU GASITI LINGA PARINTI,CU BUBE SI PADUCHI,IN CEL MAI FERICIT CAZ,NOI PARINTI ERAM DECAZUTI DIN DREPTURI PARINTESTI.
    DE CE NU DAM LEGI CARE SA CONDAMNE LA INCHISOARE PERSONALU DI CENTRE MATERNALE,SAU CASE DE COPII,CARE ASI BAT JOC IN ULTIMUL HAL DE COPIII NEVINOVATI?
    TIMP DE 8 ANI,NU AM PRIMIT NICI MACAR ALOCATIE DE STAT PENTRU COPII,IAR CIND AM CERUT AJUTORUL UNEI TELEVIZIUNI,IN VEDEREA MEDIATIZARII CAZULUI NOSTRU,AFLINDUSE CA BENEFICIEM DE ALOCATII DE STAT,PENTRU COPII,NI SA PUS OPRIRE PE CARD,PENTRU NISTE DATORII VECHI DE 7 ANI.
    UNDE SAU DUS BANII PE ALOCATIA DE STAT,TIMP DE 8 ANI?
    DE CE STATUL NU DA BANI DIN URMA,DOAR PE ULTIMELE 12 LUNI?
    DE CE CAZURILE SOCIALE SUNT CONDAMNATE LA DISCIMINARE?
    EU SI SOTIA MEA,NE CRESTEM IN CONTINUARE COPII,PE STRADA,FIINDCA NIMENI DIN CONDUCEREA TARII NU VREA SA FACA NIMIC PENTRU NOI,MOTIVIND CA NU SUNT BANI,PENTRU INVESTITII IN CASE SOCIALE,SAU AJUTOR.
    VA ADUC LA CUNOSTINTA CA NU AM LUAT NICI MACAR O DATA AJUTOR SOCIAL,SAU VREUN AJUTOR DE ORICE ALTA NATURA,CU EXCEPTIA ALOCATIILOR DE STAT PENTRU CEI 4 COPII,SI ASTA DOAR DIN LUNA FEBRUARIA,A ANULUI 2013,PE UN AN IN URMA,SI APOI IN FIECARE LUNA,.
    SUNTEM CONDAMNATI SA CERSIM,PENTRU A INCERCA SA NE CRESTEM COPII.
    VA RUGAM DIN SUFLET IN NUMELE TUTUROR CELOR CARE ASI CRESC COPII PE STRADA,SSE LUPTA CU BIROCXRATIA DIN ROMANIA,SA SCHIMBATI CEVA DIN TOATE ACESTE ABUZURI.
    TOT CE SCRIE IN ACEST MESAJ,A FOST SCRIS DE MINE,SI AMI ASUM RASPUNDEREA.
    IN AFARA DE ADRESA DE MAIL,SI NUMELE VA LAS SI NUMARUL DE TELEFON LA CARE POT FI CONTACTAT.
    OLTEANU CATALIN VALERIU:
    NUMAR TELEFON:0732 633 833
    VA MULTUMESC.

  • Această petiție este o nouă propagandă mizrabilă a Anteei 3 în spijinul lui Felix șeful lor care este deja condamnat la 5 an închisoare,Sunt disperați cei doi aa ziszariti că le plecă patronul la închsore. Sper să nu fie români creduli care să cadă în plasa celor două slugi ale li Felix.