Politică

16 ani de la bombardarea Serbiei de către NATO.Președintele Nikolici, discurs TERIBIL la adresa Occidentului: Nu suntem lăsați să construim un viitor mai bun până nu ne cerem scuze pentru tot ce ne-au făcut EI nouă

nikolici1Președintele Serbiei, Tomislav Nikolici, a susținut un discurs dur la adresa NATO cu ocazia comemorării a 16 ani de la începutul agresiunii alianței împotriva țării vecine.

Printre altele, șeful statului sârb a declarat că atunci când nu s-a mulțumit să bombardeze orașele, satele, școlile, spitalele sau televiziunile, cei de la NATO „au țintit casele noastre și cea mai mare comoară a noastră – copiii noștri”, informează B92.

Aflat la Aleksinac, loc unde NATO a bombardat un parc, o promenadă și o piață, omorând 11 persoane și rănind alte 50, președintele Nikolici a spus că „Serbia va ierta mereu, dar nu va uita niciodată”.

De asemenea, Nikolici a mai menționat că bombardarea Serbiei și consecința imediată, declararea independenței provinciei Kosovo, a „deschis cutia Pandorei cu consecințe teribile pentru comunitatea internațională”.

Singulară și tragică, vocea Serbiei s-a pierdut în cacofonia tiranilor ce au distrus țesătura ordinii internaționale. Întâi prin cuvinte și decizii arbitrare, apoi prin bombe. Consecințele deciziei arogante de acum 16 ani sunt resimțite și azi și toată lumea le suportă„, a adăugat el.

Președintele sârb a evocat faptul că nimeni din cei care au dat ordine și le-au executat nu și-a cerut scuze pentru morții Serbiei.

Serbia își amintește acele zile, păstrează memoria victimelor inocente și îi numără printre sfinții ei martiri. Cei care nu și-au cerut scuze, cei care nu și-au asumat responsabilitatea pentru acțiunile lor, cei care nu au fost chemați în fața justiției pentru „greșelile colaterale” nu merită nici să fie amintiți, nici să fie iertați. Când ei, dacă o vor face vreodată, vor rosti cuvintele prin care ne vor cere iertarea, vor auzi vorbele pe care patriarhii le foloseau atunci când îngenuncheau în fața morților de pe câmpurile de luptă: vom ierta mereu, dar nu trebuie să uităm niciodată”.

Nikolici a adăugat că o parte din cei care au dat ordinele și care le-au executat sunt în viață și „continuă să bombardeze chiar și azi, în timp ce Serbia plânge și cere doar niște scuze decente de la cei care au bombardat o țară în Europa la finalul secolului 20″.

El a mai spus că simte că țara sa este judecată după niște reguli speciale de către mai marii lumii.

„Când menționăm trecutul nostru, ei ne spun că tot ce contează este viitorul. Când vorbim de viitorul nostru, ei ne spun că nu-l merităm din cauza trecutului. Nu suntem lăsați să construim un viitor mai bun, până ce, zic ei, nu ne vom confrunta trecutul și deciziile luate. Până nu ne vom cere scuze pentru tot ce ne-au făcut ei nouă. Într-adevăr, o eroare s-a produs atunci, dar nu a fost colaterală, ci una inumană și istorică. Și a fost a lor„, a conchis președintele Nikolici.

Autor: Mihai Somanescu

Sursa: Active News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Printre cei care ar trebui sa-si ceara iertare in genunchi (nu scuze!) este si nevrednicul presedinte al Romaniei de atunci: Emil Constantinescu.
    Dar si sirbii sunt datori sa ceara iertare romanilor pentru mincinile sfruntate spuse despre “suferintele” spionului ungur si tradatorului popa Tokes si despre 60.000 (!!!)de morti pe care i-ar fi ucis Ceausescu (adica romanii, ca nu-i putea omori ala pe toti!) lansate de ambasadorul sirb in Romania si de consulul sirb din Timisoara!

  • Corectă intervenția d-lui (?) Curatu( păcat de lipsa de curaj)Nimic nu justifică bombardarea săkbatică a unei țări. Toni Blair, încearcă a justifice actul bestial, cu orgoliul unui început monstruos. Despre co,oprtamentul bestial al neamurilor din fost Iugoslavie în războiul civil, printre care firește și sârbii nu am decât cuvinte de condamnare. Homo homini lupus, ziceau cei bătrâni dar parcă nici lupii nu se comportă astfel. Mie mi se pare corect ca fiecare neam să fie lăsat să trăiască după cum dorește.Urăsc Faustmacht-ul, puterea pumnului, exersată acum ce puterniocii Uniunii Europene pe spiunarea celor mici. Urăsc lipsa de minte și de mândrie a celor mici. Doamne apără-ne.

  • Pana si simbolul divin al anotimpurilor ne-a fost furat…cine-a declansat primavara araba? dar celelalte primaveri: sioniste, iudeo-masaonice, kahzare…entitati malefefice/creaturi, demascate, in sfarsit. Observ care dintre liderii actuali manifesta atitudine ptr instaurarea pacii in contextul noii paradigme: V Putin! Si mai observ ca cei care incep sa-si recunoasca greselile istorice, de neam, de karma, incep sa-si revizuiasca atitudinea in lumina normelor universal-valabile. E de BINE!

Abonează-te la newsletter