Politică

10 Miliarde De Euro – Miza Uriașă A Încercării De Lichidare A Oieritului

9369372307_54a78e41d6_zBăieții deștepți din România au o miză uriașă în acest scandal: aproape 10 miliarde de euro pe care ar putea să pună mâna dacă ar distruge oieritul românesc. Un proces de distrugere care s-a făcut cu pași mărunți, ca să nu tulbere brusc apele…

Ideea este că ciobanii s-au prins de aceste manevre viclene și au acționat în forță. Astăzi, 5.000 de oieri au luat cu asalt parlamentul în care, de 25 de ani, s-a pus la cale distrugerea României prin legi care au adus țara pe butuci, transformând-o într-o piață de desfacere.

În aparență, motivul conflictului din aceste zile este unul minor – o lege a vânătorii, votată deja, obligă reducerea la minim a câinilor de la stână (cine nu respect legea plătește o amendă de 15.000 de lei). Ce mare scofală dacă în loc de 7 câini ciobănești zdraveni ciobanul o să mai rămână cu 3 maidanezi, s-ar întreba unii? Mai exact, o stână de munte are dreptul la 3 câini, una de deal, doi câini, iar una de câmpie un singur câine. Peste toate, vânătorii pot să împuște câinii ciobanilor, dacă sunt în plus, fără să fie sancționați. Vă puteți imagina o asemenea aberație? Nu numai că nu există vreun precedent în Europa, dar legea este una de psihiatrie!

De ce o astfel de lege este una care va omorî oieritul la munte? Păi să vedem: În munții României trăiește cea mai mare populație de urși și lupi din Europa. Ca să te poți proteja de ei, la stână, ai nevoie de măcar 5 câini ciobănești solizi. Dacă nu îi ai, trebuie să abandonezi muntele pentru că îți riști viața rămânând acolo sus, printre fiarele pădurii.

De ce este o miză de peste 2 miliarde de euro? – Subvențiile pentru pajiștile montane, aproximativ 3 milioane de hectare, sunt de 1,2 miliarde de euro/ an. La un proiect de subvenționare de 7 ani, ajungem la 8,4 miliarde de euro. Cu alte cuvinte, specia ciobanilor politici care s-ar crea rapid, odată ce ciobanii adevărați ar fi nevoiți să plece din zona montană, ar deveni beneficiara uriașei sume puse la bătaie.

Și nu este vorba numai de subvenții. Vorbim de multe alte resurse pe care Băieții deștepți și fără caracter vor să le administreze, fără ca cele două milioane de ochi ale oamenilor care își trăiesc viața acum în munții noștri să poată obeserva manevrele. Așadar, vorbim de zone uriașe destinate defrișărilor, industriei eoliane care se poate dezvolta acolo sus, micilor hidrocentrale și posibilității de a pune mâna total pe izvoarele de apă dulce ale României, privatizarea unor zone care reprezintă interes strategic pentru armata țării. Peste toate, terenurile ar putea fi reconcesionate pentru exploatarea resurselor solului (metale rare sau gaze de șist). Într-un cuvânt, zeci și zeci de miliarde de euro care ar ajunge în buzunarele băieților deștepți și ale firmelor (desigur străine) pe care aceștia le-ar simpatiza.

Problema e că îi încurcă oierii și ceilalți munteni care se încăpățânează să stea de strajă pe vârful Carpaților.

Și ca să îi facă pe oieri să plece din munte și, eventual, să se lase de oierit, s-au dat legi prin care se interzice accesul oilor și vacilor în pădure (vezi legea silviculturii, fără precedent în Europa – când e caniculă, a fi obligat să ții animalele în soare este o crimă), prin care ciobanii ar trebui să își omoare câinii de pază și să nu își mai poată proteja animalele (vezi legea vânătorii) și altele… Mai exact, prin aceste legi, oamenilor li se limitează drepturile până în punctul în care ar fi nevoiți să abandoneze oieritul și viața de munte, munții noștri devenind astfel un nou loc de joacă pentru mafioții români și străini.

Despre asta este vorba – despre un nou atac îndreptat împotriva românilor și a trațiilor lor! De data aceasta, însă, oamenii au reacționat și au luat Parlamentul Penal cu asalt! Cum se va sfârși acest episod, vom vedea în zilele următoare…

Autor: Daniel Roxin

Sursa: Soim.ro