Politică

Marele miting al PSD numai după ce Tudorel Toader va cere revocarea din functie a Laurei Kovesi

Un miting grandios trebuie să aibă un motiv cardinal. Altfel devine îmbulzeală, defilare, carnaval.



Eu am tot pledat pentru ieșirea în stradă a simpatizanților PSD acum vreo zece luni când o sută de mii de tefeliști încercau să ne explice cum ei sunt țara, cum votul popular ultra majoritar poate fi considerat facultativ pentru că ar reprezenta doar un bâzdâc de moment al unora care n-au avut ce face în ziua votului. În acele împrejurări, da, motivul cardinal  al unei manifestații mult mai largi și diferit orientate decât cea la care asistam era acela de a repune în drepturi un adevăr decisiv, și anume că poporul înseamnă altceva decât își închipuiau respectivii tefeliști, înseamnă mai mult decât participanții la o chermeză organizată pe Internet.

Între timp, însă, condițiile luptei politice s-au mai modificat. Eduard Hellvig a ordonat (se pare) un pas înapoi amorsatorilor săi de revolte populare de pe Facebook, o parte din ultrașii cu lanterne din ianuarie s-a lămurit cum stau lucrurile în realitate și a decis să nu mai muște la prima gulgută a tembeluțului macoveano – sorosist pe care atât îl duce mintea, să își facă reclamă umblând în chiloți prin metroul bucureștean, în fine, presiunea străzii a mai scăzut și, implicit, s-a moderat și impulsul nedreptățiților tăcuți (dar mulți) de a răspunde cu aceeași monedă.

Acum, din motive complet diferite, ideea unui mare miting PSD a redevenit actuală. Românilor li se prezintă pe bandă rulantă tot mai numeroase și incredibile abuzuri ale fostului binom SRI – DNA. Abuzuri atât de multe și grave încât capul primei jumătăți a balaurului, Coldea, a căzut.

În schimb, rezistă nefiresc, nedrept și antigravitațional, cel de-al doilea cap al balaurului: Kovesi. Asta intrigă! Asta enervează! Asta revoltă!

Nu are rost să mai reiau aici toate grozăviile ce sunt reținute în sarcina Laurei Kovesi: plagiat, poliție politică, sufrageria lui Oprea, pomana porcului, încălcarea repetată a Constituției, atacul la Inspecția Judiciară etc. etc. etc. Dacă până și Curtea de Apel București a acuzat-o recent de abuz în serviciu asupra procuroarei Mihaiela Moraru, apreciind că s-a răzbunat pe aceasta dând-o afară nejustificat din DNA și construindu-i un dosar penal aberant, ce ar mai trebui adăugat?

Românii obișnuiți și normali la cap, pe care nu i-a atins încă filoxera cătușelor cu orice preț, se crucesc și se indignează privind la cea mai mare nedreptate juridică făcută, în prezent,  în numele dreptății juridice: plasarea cu nerușinare, de către unii, a Laurei Kovesi deasupra legilor și a Constituției României. Acei „UNII” sunt, în principal, Ambasadorul SUA la București, președintele Klaus Iohannis și procurorul general al României Augustin Lazăr.

Marele miting al PSD ar trebui îndreptat împotriva statului paralel și, mai ales, împotriva capului acestui stat paralel care este Laura Kovesi. Mutarea centrului de greutate pe „susținerea lui Liviu Dragnea” ar fi o mare prostie. De ce? Pentru că eu, unul (și cred că sunt mulți ca mine), nu aș ieși la protest ca să-l apăr pe Dragnea. În schimb, abia aștept să strig „Jos Kovesi”! Pentru că merită! Și pentru că asta, da, mi se pare o cauză corectă. Chiar patriotică, aș îndrăzni să spun.

Dar…

Nu poți să organizezi tu, partid la putere, un miting pentru susținerea unei măsuri ce depinde, în primă instanță, de tine, și anume propunerea de către Ministrul Justiției a revocării din funcție a Laurei Kovesi. Abia după parcurgerea acestui ultim pas ce stă în puterea executivului PSD se poate vorbi de posibilitatea organizării unui miting uriaș, în condițiile în care Klaus Iohannis ar respinge cererea Ministrului Justiției.

Am văzut apelul de azi al lui Liviu Pleșoianu lansat CEX PSD sub lozinca „OM, NU BINOM!” Sunt, ca mai mereu, de acord cu Liviu Pleșoianu, dar, de data asta, cu un amendament: marele miting să fie planificat numai după ce ministrul Tudorel Toader va cere revocarea din funcție a Laurei Kovesi. Și să aibă, ca unică temă, „JOS STATUL PARALEL!”

Sursa: Contele de Saint Germain