Politică

LA NIVEL DE GUVERNARE, EGOISMUL ESTE ÎNALTĂ TRĂDARE

2parlament_0f95f24e6fAceastǎ afirmaţie nu ar trebui sǎ aibǎ nicio explicaţie. Lucrurile sunt mult prea clare! Cine s-a cocoţat politic pânǎ la a guverna şi pune interesul personal deasupra celui naţional este trǎdǎtor de ţarǎ. Aceastǎ persoanǎ ce furǎ în plan guvernamental, nu comite o hoţie, ci îşi trǎdeazǎ patria şi compatrioţii…

Din pǎcate aceastǎ realitate nu este reflectatǎ de lege. Guvernanţii trǎdǎtori nu primesc pedepse maxime. Le e uşor sǎ îşi asume riscul trǎdǎrii! Dar asta nu înseamnǎ cǎ adevǎrul nu poate fi bine întipǎrit în conştiinţa publicǎ: nu vǎ ieraţi trǎdǎtorii! Şi nu îi mai lǎsaţi sǎ guverneze pe cei ca ei şi ai lor!

Citez dintr-o lucrare de economie elementarǎ:

“Dacă guvernul cheltuie banii în mod greşit (aşa cum o face deseori) … nu dă faliment. Iar dacă mai târziu are nevoie de mai mulţi bani, nu trebuie să creeze ceva de valoare care să genereze profit. Doar ne impozitează mai mult în viitor! (Orice afacere operând astfel ar da faliment înainte ca eu să pot termina de scris această frază.)

Dacă politicienii cheltuie bani foarte prost, poate că unii dintre ei îşi vor pierde slujbele la următoarele alegeri. Dar aceştia sunt înlocuiţi cu mai mulţi politicieni care, din nou, nu sunt la fel de responsabili fiscali ca tine sau ca mine sau ca firmele private. Dacă politicienii cheltuie banii foarte, foarte prost, atunci poate că ajung Preşedinţi al Comitetului de Căi şi Mijloace.

Prin urmare, de exemplu atunci când mulţi susţin că naţiunile PIIGS au datorii prea mari, iar acest lucru este principala cauză a problemelor acestora, ei de fapt greşesc. Nu – nu există un nivel al datoriilor care să fie în mod inerent corect sau greşit sau să se fi dovedit a fi problematic în mod clar. Problema acestor naţiuni este că au avut parte de multe decenii cu guverne care şi-au fǎcut de cap!” (Minighid de mituri ale pieţei, Ken Fisher & Lara Hoffmans)

Poate ar fi timpul ca înaltele funcţii guvernamentale sǎ cearǎ o înaltǎ responsabilitate şi sancţionarea pe mǎsurǎ a ÎNALTEI TRĂDĂRI – cel puţin prin condamnarea publicǎ… Pentru început!

Autor: Liviu Uleia

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Prima frază este extrem de adevărată. Nouă ani de zile Băsescu şi guvernul Boc ne-a furat constant, uneori la vedere. Pentru tăierea salariilor şi pensiilor care mi-a afectat profund familia nu-i voi ierta niciodată. Pentru suferinţele noastre în regimul băsescu, nimeni nu a fost pedepsit aşa cum ar fi fost normal; Elena Udrea, Videanu, miniştrii de la transporturi, Ritzi, se amuză şi azipentru abilitatea lor de a fura statul cu acte în regulă. Regimul ce se va instala după băsescu are obligaţia morală de a căuta toţi hoţii României şi pedepsiţi fiecare după cum merită.