Analize și opinii Politică

Gelu Vișan: ”A venit capra la Cârlig. Statul Paralel se prăbușește!”

Este pentru prima dată când văd Statul Paralel speriat. In ultima vreme a avut numai înfrângeri. Ar trebui să spunem câteva nume dintre cei care sunt la vârful lui, într-o ordine deloc întâmplătoare: George Maior, Lucian Pahonțu, Florian Coldea, Laura Codruța Koveși.


Lor li se adaugă generalul Dumbravă împreună cu o mulțime de generali alți ofițeri activi și în rezervă din SRI, ofițeri SPP care execută ordinele lui Pahonțu, Livia Stanciu alături de mulți judecători acoperiți și executanții Lazăr și procurorii, și o mulțime de acoperiți din politică și din toate instituțiile Statului. Nu l-am trecut pe generalul Oprea între primii pentru că el este în eșalonul doi, între executanți, ca și Ponta, care primea guvernul de la Maior în plic închis, ca și Blaga, unul din oamenii de bază.

Capii Statului Paralel sunt în primul eșalon, Maior-Pahonțu-Coldea, cu brațul cu Pușcăria-Laura Codruța Koveși, susținuți intens și activ de ofițeri CIA, de ambasadorul SUA și de o grămadă de alți ofițeri despre care o să mai vorbim.

Klauss Iohannis crede că se folosește de Statul Paralel, dar este el folosit și manipulat, de Maior și Pahonțu, în mod special, ” sfătuitorul de taină”, dar și de LCK și de alții. Face fix aceeași greșeală ca și Traian Băsescu, care a mers și e obligat să meargă și acum pe mâna lui Maior-Coldea-Koveși, bine “sfătuit” la vremea lui de Pahonțu. De fapt acesta este rolul lui Pahonțu în Statul Paralel: să se ocupe de președinți și de partidele de la putere și din opoziție. Dar despre el o să mai vorbim.

Eduard Helvigh nu face parte din Statul Paralel, el are “fetișuri” cu Societatea Deschisă a lui Soroș, dar cariera lui a fost influențată de Maior și Dâncu( mâna dreaptă a lui Maior), de aceea, într-o anumită măsură, nu vrea/poate să facă curățenie în SRI, unde Dumbravă face legea pe partea de acoperiți în Justiție, Presă, Economie și Societate Civilă. Pe de altă parte Dâncu încearcă să scape singur, e un caz separat.

Venirile intempestive ale lui Maior și Coldea la Comisia SRI nu sunt întâmplătoare. Frica “defectării” lui Dragnea, de presa a cărei jurnaliști spărgeau ușa din Băneasa (și de la Pahonțu, spun eu)-care trebuie urecheată, la situația puturoasă din DNA Prahova și din DNA în general, la plecarea lui Coldea, indecizia lui Tarcea, care când e cu Sistemul-când nu, ruperea protocoalelor, dar mai ales faptul că mulți au început să vorbească, arată Statul Paralel în ipostaza unei curve dezbrăcate de hainele scumpe și vezi că i se fleșcăie carnea când rămâne goală.

După lovitura năprasnică primită de Coldea de la Helvigh, Statul Paralel a încercat cu Ponta-Grindeanu, a scos oamenii în stradă, Maior a țipat că cei care vorbim suntem cu rușii, Pahonțu îl ține în căpăstru cât poate pe Iohannis, Koveși face conferințe de presă ca o divă, Dogioiu face spume la gură la propriu și vrea exterminare, Liiceanu ridică ode, dar parcă nimic nu se mai leagă. Ies pe sticlă președinți, foști președinți și ne spun că Koveși este Slujirea Pură și trebuie să rămână pe poziție, și totuși “curva” ( Statul Paralel) nu-și mai merită banii, se clatină din toate încheieturile; amenință, sperie, încearcă să reia controlul, dar nu-și revine.

Colac peste pupăză, unul pe care-l aducea Ponta să taie porcul și să aducă vinul, s-a hotărât să nu mai fie de acord cu guvernele Maior-Pahonțu-Coldea, l-a doborât și pe Grindeanu și pe Tudose și are ambiția să pună în principal (majoritatea) doar membri de partid, fie ei și din Teleorman. Poți să le reproșezi orice lui Carmen Dan sau Dăncilă, dar că sunt acoperite-nu, iar modul ingenuu prin care Teodorovici a spus că face ceva pe diploma de la SRI, chiar îi scoate din minți; ba peste toate, a și început să vorbească cum un guvern întreg i-a fost dat de Maior în plic lui Ponta.

Aici este o problemă, pe care Traian Băsescu trebuie să și-o rezolve: Maior era șef la SRI, Pahonțu controla milimetric majoritatea parlamentară împreună cu Blaga-cel care sigur nu a făcut nimic în 2012, dar și cu Oprea.

Este clar ca lumina zilei că Maior-Coldea-Pahonțu-Blaga-Oprea au doborât guvernul Ungureanu-PD-L, știu și am spus-o cu referire la Blaga de atunci, am fost în acea zi, l-am și prevenit cu patru zile înainte pe MRU, într-o discuție de două ore-iar el, alt deștept, a plecat din țară în loc să vorbească cu parlamentarii.

Rămâne întrebarea: cum au putut să doboare guvernul Ungureanu cu Băsescu Președinte? Aici doar Traian Băsescu ar putea răspunde.

Faptul că Maior, în seara în care a căzut guvernul MRU, avea pregătit guvernul Ponta, lucru pe care l-am aflat aseară de la Dragnea, faptul că Traian Băsescu l-a numit instantaneu pe Ponta, îmi arată că Statul Paralel l-a dat jos pe MRU ca să-l pună pe Ponta și și-a făcut propriul guvern.

Primul Guvern Ponta a fost Primul Guvern integral Maior-Coldea-Pahonțu-Oprea, guvernul Statului Paralel, adică fix cei care-l dăduseră jos pe MRU.

A urmat dezastrul de la localele din 2012 și suspendarea lui Traian Băsescu, făcută de același Stat Paralel.

A doua suspendare a lui Traian Băsescu a fost pregătită și făcută chiar de oamenii lui, Maior-Coldea-Pahonțu-Oprea-Koveși, de Blaga știam și am spus-o de atunci, motiv pentru care Blaga a turbat pe mine și m-a scos de pe toate listele, îl bănuiam și pe Pahonțu care nu s-a mai agitat atâta în Parlament la suspendare, dar și pe Maior. Practic, 2012 a fost anul în care Statul Paralel decisese să scape de Băsescu, lucru confirmat pe deplin aseară de Dragnea, scos țap ispășitor după referendum, pentru a nu se prinde Băsescu cine l-a suspendat de fapt. (Același lucru se întâmplă și acum, când sub Traian Băsescu, la PMP, este plin de ofițeri care așteaptă să iasă la pensie la Congres, pentru ca Statul Paralel să preia cu totul PMP)

Dezastrul cel mai mare vine însă din SUA.

Fix de unde se așteptau mai puțin: Donald Trump l-a executat pe Tillerson, iar sprijinul pe care-l Statul Paralel în frunte cu Maior-Coldea-Pahonțu-Koveși la CIA și ambasadorul Klem, se prăbușește odată cu el, pentru că schimbarea lui Klem, care a fost salvat în iarnă de Tillerson peste voința lui Trump, devine o certitudine care se va materializa foarte rapid, cu o întârziere de trei luni față de ce am spus eu, dar nu bănuiam la momentul respectiv că Tillerson i se va opune lui Trump.

Aceasta este însă lovitura de grație pe care o primește Statul Paralel:

Pierderea “șefului” direct al lor, fostul CIA și Klem, ceea ce înseamnă, la propriu, Începutul Destrămării Marii Mizerii a ceea ce va fi fost Statul Paralel în România.

Autor: Gelu Vișan

Sursa: Gelu Vișan

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • In Roma antica, spectatorii participanti la galele de gladiatori din Colosseum, intorceau degetul mare in jos atunci cand considerau ca, gladiatorul invins nu mai merita nicio sansa, deoarece prestatia lui nu i-a convins! Asa trebuie sa procedam si noi astazi, cu slugoii si vanzatorii din Statul Paralel!!

  • …cand licuriciul licureste in lumina adevarata, lucruri stralucite asteapta sa fie zidite…cine si-ar fi putut imagina?! Hmmm…Minunile se intampla “ope legis”.