Analize și opinii General

Dan Bittman: „Eu nu cred că mai suntem conduși în momentul de față de niște oameni raționali.”

Dan Bittman spune că a respectat toate măsurile de protecție sanitară recomandate de Guvern pentru combaterea pandemiei, dar crede că noile restricții sunt decise de oameni care nu mai sunt raționali.

„Mi se pare în continuare, că ceea ce se întâmplă acum în București vizează inepția și lipsa de rațiune. După cum am auzit, pentru că astăzi nu am fost în București, la toate magazinele deja sunt rafturile goale. Iarăși urmăm un scenariu de acum un an, în care Guvernul s-a preocupat de noi și ne-a dat tot felul de soluții, dar se pare că am ajuns în același punct după un an de zile, la exact un an de zile, pentru că mâine este ziua mea și știu că mi-am petrecut-o atunci împreună cu copiii închis în casă, pentru că așa îmi spunea Guvernul. Ceea ce se întâmplă este de domeniul fantasticului, adică eu nu cred că mai suntem conduși în momentul de față de niște oameni raționali.

(…) În ceea ce ne spun guvernanții de un an de zile, de am ajuns în acelaşi timp, eu nu pot să cred, pentru că nu cred în măsurile acestea. Uitaţi-vă ce se întâmplă, oamenii sunt iar panicați, îşi fac cumpărăturile în viteză, rafturile sunt goale într-o grămadă de supermarketuri. E panică de pomană”, a spus Dan Bittman la Antena 3.

El s-a întrebat, retoric, dacă nu cumva ceva nu este în regulă, dacă după un an de zile de măsuri și restricții, am ajuns de unde am plecat.

„Mă întreb, nu cumva aveți senzația, că ceva nu e în regulă? Adică, dacă specialiștii după un an de zile nu reușesc decât să ne închidă în case, sau să creeze panică, nu ar trebui să încercăm, măcar așa, o săptămână sau două, metoda suedeză, sau metoda neozelandeză sau australiană, sau cea a statelor arabe, sau cea a africanilor, și anume, de a ne lăsa puțin să ne vedem de treaba noastră și să nu mai cumpărăm vaccinuri aiurea și medicamente de la unii care ne vând de vre 20 de ori prețul?”, a continuat solistul de la Holograf.

Dan Bittman consideră că vinovați sunt cei care îndemnau oamenii să iasă la vot atunci când rata de infecție era de 5 la mie.

„Greşeala nu este a guvernanţilor, greșeala este a noastră, pentru că am ales greşit şi spun cu tărie lucrul acesta. Cei care ne conduc nu sunt capabili, în primul rând, să ne ţină liniştiţ, cum ar trebui. Am ascultat toate Guvernele care au fost de un an jumate încoace, tot poporul român văd că este cu mască pe stradă, intră în casă atunci când i se spune şi respectă regulile de distanţare. Din păcate, am ales greşit şi o spun cu toată seriozitatea. Nişte oameni care nu au legătură cu oamenii, adică cu poporul pe care încearcă să îl conducă, înseamnă că nu sunt bineveniţi. Şi o spun din nou, cu toată responsabilitatea. Acolo este prima greşeală. Greşeala am făcut-o acum câteva luni când era 5 la mie gradul de infectare şi noi puteam să ieşim atunci liniștiți. Nu ni se făceau restricții, ba dimpotrivă eram îndemnaţi să mergem la vot. Atunci nu erau probleme. Eu nu cred în cifrele astea. Este un business excepțional pandemia aceasta şi unii oameni profită, normal, alții sărăcesc”, a spus Dan Bittman, duminică, în exclusivitate la Antena 3.

Dan Bittman a mai spus, la începutul anului, că pandemia „este o afacere excepțională și că ar putea dura ani”.

În noiembrie 2020, Bittman a declarat că Andreea Esca și-a înscenat boala, pentru a influența românii să creadă în măsurile Guvernului.

În octombrie 2020, Bittman a îndemnat oamenii să „gândească singuri”, pentru că „ni se restrâng drepturile de la o zi la alta”.

Sursa: r3media.ro

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu