Analize și opinii General

Alexandru Petria: “Lovitura de stat din America”

Nu am asistat în S.U.A. la alegeri, ci am văzut în desfășurare o lovitură de stat. O acțiune concertată a forțelor globaliste, care au nevoie de un președinte care să le urmele fără „pâs” programul. Nu contează că acesta nu-și amintește nici numele rudelor, e chiar mai bine, e mult mai lesne de manipulat. Vederea la păpușa perfectă e fără obstacol.

Trump e un personaj de desene animate, dar politica lui a încercat să stea contra forțelor neoliberalismului, ale globalizării.

Ceea ce observăm în America e aplicarea politicii deep state-ului Unchiului Sam din variile părți ale lumii, unde au influență, transpusă pe pământ american. Propria mizerie li se revarsă în cap. Rețeta mârșăviilor americane din exterior s-a deversat la ei. Nu-i plâng, constat. Hoții la voturi, intimidări, eliminarea adversarilor politici pe baza dosarelor penale măsluite. Le-au testat în alte părți ale planetei, inclusiv în România, merg, sunt funcționale. Acum le folosesc, sunt omologate, au garanție, întorc realitatea spre ceea ce se dorește în mod nerușinat. Fără nicio tresărire pentru păstrarea aparențelor democratice.

Împăratul Caligula și-a vrut calul consul. Unii din S.U.A. ovaționează un fosilizat președinte. Imperiul roman s-a prăbușit. Nici America nu stă pe picioare ferme.

Autor: Alexandru Petria

Sursa: Alexandru Petria Facebook

NOTA REDACȚIEI:
Alexandru Petria (n. 1968) a debutat în revista Tribuna, în 1983. A publicat următoarele volume: Neguțătorul de arome (poezii, 1991), 33 de poeme (1992), Zilele mele cu Renata (roman, 2010), Deania neagră (proză scurtă, 2011), Călăul harnic (poezii, 2012) și Rugăciuni nerușinate & alte chestii (poezii, 2013), Convorbiri cu Mircea Daneliuc (2013), România memorabilă (interviuri cu scriitori, 2013), Cele mai frumoase poezii ale anului, Cele mai frumoase proze ale anului (antologii, 2014), Cele mai frumoase poezii ale anului, Cele mai frumoase proze ale anului (antologii, 2017).
A contribuit cu poezie, proză și interviuri la toate revistele literare importante din țară. După 1989, devine șeful Comisiei pentru Abuzuri și Drepturile Omului în cadrul CPUN Dej și, alături de câțiva prieteni, a pus bazele săptămânalului dejean Gazeta someșeană. A fost redactor și reporter la mai multe publicații: Zig-zag, Cotidianul, Hermes, Partener, Monitorul de Someș. A fondat propria publicație, cu apariție lunară, Realitatea de Bistrița-Năsăud, Dej și Gherla. Poeziile sale au fost traduse în catalană, maghiară, franceză, spaniolă și olandeză.
I s-a tradus, în Olanda, romanul Zilele mele cu Renata/ Mijn dagen met Renata, la editura Nobelman din Groningen, în 2014. În 2018, a revenit ca poet cu volumul Până unde are oxigen dragostea,
Cum văd lumea. Împotriva globalizării și corectitudinii politice, despre dignitism & alte lucruri, ambele apărute la Alexandria Publishing House. Cea mai nouă și controversată apariție este
Timpuri virale. Gânduri pe contrasens  tot la Alexandria Publishing House, în 2020. CARTEA SE POATE COMANDA AICI.

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • In America am asistat la “furtul secolului” sau de ce nu, chiar la “furtul mileniului”! Noile “democratii” de azi sunt mentinute cu ajutorul balotilor cu voturi trimisi prin Posta sau pe mail, sau prin saci plini de voturi care se evapora din sectiile de votare!