Analize și opinii Cultură și Familie Extern

Ce îi împiedică pe oameni să vadă adevărul, de ce nu înţeleg românii realitatea din jur

În acest text vom prezenta ce anume îi împiedică pe români (şi pe majoritatea oamenilor de pe planetă) să vadă şi să înţeleagă adevărul şi realitatea reală din jurul lor, adică ce îi împiedică să vadă Noua Ordine Mondială şi Sistemul de exploatare în care suntem ţinuţi pe post de sclavi muncitori moderni (neo-sclavi). Despre ce se întâmplă în jurul nostru şi care este adevărul privind lumea în care trăim am mai scris și în alte texte pe acest blog. Pe scurt, este vorba de cei mai puternici – influenţi şi bogaţi oameni de pe planetă, cei pe care nu îi vedem niciodată, nu ştim cine sunt şi unde se află, dar care conduc lumea din umbră (vedem efectele deciziilor lor, mecanismele prin care conduc lumea și instrumentele lor – oameni, institutii, corporații, companii etc).

Aceştia încearcă (şi în mare măsură au reuşit) să instaureze o Nouă Ordine Mondială, în care oamenii să fie SCLAVI muncitori docilizaţi, care doar muncesc (muncă modernă, nu pe câmp), oameni care habar nu au şi cărora nu le pasă că sunt sclavi. Scopul este exploatarea maselor de oameni (popoarelor) de către o Elită profitoare (cei care conduc lumea), care să aibă controlul total al omenirii prin nenumărate metode şi intrumente subversive, malefice, mai mult sau mai puţin ascunse, aplicate toate în cadrul Sistemului de exploatare din fiecare țară. De ce nu pot vedea oamenii ce se petrece cu adevărat în jurul lor? Detalii concrete în continuare:

Ce îi împiedică pe români şi pe ceilalţi oameni de pe planetă să vadă adevărul, realitatea reală din jur:

– Distrugerea mentală (premeditată şi continuă) – oamenii sunt supuşi continuu unui proces de distrugere mentală premeditată, adică unor tehnici şi metode prin care creierul omului să fie pur şi simplu distrus, limitat, îndobitocit. Fără un creier “dăştept” nu te poţi prinde în legătură cu ce se întâmplă în jurul tău. Aşa că trebuie să fii distrus mental.  Distrugerea creierului are loc în plan fizic – adică se lucrează la râncezirea creierului, la limitarea capacităţii biologice/anatomice a creierului de a funcţiona la capacitate optimă şi în plan psihic / mental / intelectual / gândire etc – pentru a limita capacitatea de a înţelege lumea în care trăim, pentru a te înregimenta în nişte tipare nocive de funcţionare prestabilite și ideale pentru Sistemul de exploatare, pentru a nu-ţi pune întrebări, pentru a nu căuta răspunsuri, pentru a nu face faţă psihic adevărului, pentru a respecta autoritatea, pentru a fi obedient etc. Pe scurt, pentru a fi sclavul perfect.

Metodele de distrugere mentală sunt multiple, cele mai importante fiind următoarele:

ŞCOALA (educaţia formală) – îndoctrinare, înregimentare, obedienţă faţă de autorităţi, tipare de funcţionare, lipsa prezentării adevărului istoric, lipsa prezentării adevărului despre lumea reală, distrugerea potențialului, pierdere de timp, pregătirea pentru viața de sclav etc .

MASS MEDIA (principalele ziare, site-uri de ştiri, posturi radio şi în special Televizorul) – îndobitocire, lipsa prezentării adevărului istoric, lipsa prezentării adevărului despre lumea reală, dependență, manipulare, pierdere de timp, distrugerea creierului etc .

Poluarea (apă, aer) – fluor toxic, metale grele, noxe auto, etc.

Mâncarea otravă din supermarket – chimicale, pesticide, aditivi, E-uri, conservanţi, arome, MSG (monoglutamat de sodiu), hormoni, OMG (organisme modificate genetic), dulciuri, ciocolată, bomboane, jeleuri chimice, acadele, sucuri colorate, mezeluri, salam, parizer, margarină, branză topită, ketchup, supă la plic, delicat, zahăr în exces, sare în exces, grăsimi, prăjeli, gumă de mestecat şi alte dulciuri cu aspartam etc etc etc.

Probabil VACCINURILE (nu ştim exact ce conţin, dar ştim că fac rău)

Probabil Pastilele (nu ştim exact ce conţin și ce efecte au pe termen lung, dar știm că foarte multe au efecte secundare chiar și pe termen scurt și că marea majoritate nu prea funcționează și țintesc doar SIMPTOMEle, nu cauzele bolii)

Chiar şi Biserica într-o anumită măsură – detalii imediat mai jos, la “Mulţumirea cu puţin”.

Distrugerea mentală duce la multiple fenomene/caracteristici care ne împiedică să vedem Sistemul de exploatare în care suntem sclavi moderni:

– Mulţumirea cu puţin – suntem prostiţi să credem că dacă trăim în sărăcie şi suntem amărâţi, e cumva bine şi moral. Aici o  mare parte din vină o are Biserica, care te invită la NON acţiune împotriva Sistemului de exploatare care îi foloseşte pe oameni drept SCLAVI. Biserica ne învaţă “să ne mulţumim cu puţin”, “toţi avem o cruce, să ne ducem crucea”, “să fii bogat este de rău” (deci e de bine să fii sărac – fii sărac!, acceptă sărăcia ca pe ceva bun!), “nu partea materială contează, ci sufletul” – deci ignoră orice ţine de “lumesc” că nu e important! Biserica ne invită la răbdare veşnică şi rezistenţă veşnică, “fiecare să-şi poarte crucea!” . Fiţi săraci! Fiţi umili! Mulţumiţi-vă cu puţin! Acceptaţi relele care vi se întâmplă! Purtaţi-vă crucea! Veţi ajunge în Rai! Toate astea invită omul la NON acţiune! Îl invită să fie docil, să respecte autoritatea, să fie SUPUS, să accepte tot ce i se întâmplă, SĂ FIE SCLAV! Eu nu sunt de acord cu asta deloc, aşa că VĂ ROG, TREZIREA DIN „DOAR RUGĂCIUNE”! Dacă ne mulţumim cu puţin -> nu ne interesează să ducem o viaţă mai bună, deci -> acceptăm viaţa mizeră pe care o avem acum, adică -> ne acceptăm condiția de sclavi muncitori în Sistemul de exploatare. Împăcarea cu sclavia nu ne mai oferă niciun motiv  să căutăm să înţelegem Sistemul de exploatare, pentru că ne mulţumim să trăim în el ca nişte sclavi. Astfel de oameni sunt PERFECŢI pentru cei care conduc lumea din umbră…

– Renunţarea la banul public – dacă nu ne interesează ce se întâmplă cu banii munciţi de noi care ajung la bugetul statului, atunci logic că nu ne interesează nici cine şi cum îi foloseşte, deci implicit, nu ne interesează faptul că PE MUNCA ŞI SPINAREA NOASTRĂ ESTE ALIMENTAT SISTEMUL DE EXPLOATARE .

– Obedienţa faţă de autoritate, Încrederea în autoritate şi Nepunerea la îndoială a informaţiilor primite de la autoritate şi nici a bunei credinţe a autorităţii – “Statul îţi vrea binele”, “Nu gândi cu propriul creier, gândim noi pentru tine! Stai liniştit! Ai încredere în noi că îţi vrem binele!”, ”FNI veghează!” etc.

– Gândirea pe termen scurt – noi, cei mai mulţi români şi ceilalţi oameni care se află într-un astfel de Sistem de exploatare se luptă să supravieţuiască de pe o zi pe alta, de la o lună la alta. Aşa este gândit sistemul. Din cauza asta, noi NU suntem învăţaţi, setaţi să gândim pe termen lung. Noi gândim pe termen scurt: ”ce gătesc când ajung acasă?”, ”cu ce mă îmbrac diseară?”, ”am ce să mănânc mâine?”,  “am cu ce să plătesc salariile angajaţilor săptămâna viitoare?”, “am bani de concediu luna viitoare?”, ”am bani să plătesc rata / chiria luna viitoare?”, “am bani să plătesc taxa la facultate semestrul viitor?” etc etc etc. Noi gândim în termeni de ZILE, SĂPTĂMÂNI, LUNI şi maxim maxim UN AN – DOI înainte.

Doar PRIN EXCEPŢIE există oameni – sclavi în Sistemul de exploatare care îşi planifică viaţa pe mai mult de un an. Noi, oile care gândim pe termen scurt, suntem “educaţi” să gândim pe termen scurt încă din şcoală. ÎN CONTRADICŢIE CU NOI, se află cei care conduc lumea din umbră, cei care au pus în aplicare Sistemul de exploatare, care l-au gândit şi care îl gestionează în prezent. EI GÂNDESC TOT TIMPUL PE TERMEN LUNG, adică în ANI, ZECI DE ANI şi SUTE DE ANI înainte !!! Ei fac ceva AZI, AICI pentru ca peste 10, 20 de ani se se întâmple ceva ÎN ALTĂ PARTE. Ei gândesc pe termen lung şi foarte lung. Total diferit față de noi! Noi gândim pe termen scurt şi foarte scurt.

DIN CAUZA ACESTEI DIFERENŢE NOUĂ NE ESTE GREU SĂ PRICEPEM LUMEA REALĂ ÎN CARE TRĂIM, pentru că ea FUNCŢIONEAZĂ după regulile LOR, celor care acţionează din umbră şi gândesc pe termen LUNG. Din cauza asta noi nu putem pricepe că ne aflăm într-un Sistem de exploatare şi că suntem sclavi. Pentru că pur și simplu nu-l putem înțelege, cuprinde, cu mintea noastră distrusă premeditat. Din cauza asta adevărul din jurul nostru nu ne este clar, pentru că suntem limitaţi în gândire, în înţelegere a ceea ce se întâmplă, pentru că gândim pe termen scurt. E o mare problemă. Dacă vrem să pricepem cum acționează cei care conduc lumea din umbră trebuie să începem să ”ne punem în papucii lor”, să ne imaginăm că suntem ei și să vedem imaginea de ansamblu și cum funcționează lucrurile/lumea, PE TERMEN LUNG!

Lipsa de interes – din cauza distrugerii mentale oamenii nu conştientizează ce este relevant pentru viaţa lor şi ce nu, aşa că nu sunt interesaţi de subiecte precum Noua Ordine Mondială, conspiraţii planetare, conducători din umbră, guvernul mondial, cip-uri, supravegherea totală a omului, sclavia modernă etc etc etc, pentru că au impresia că nu îi vizează, DEŞI, ÎN REALITATE, ACESTE LUCRURI LE AFECTEAZĂ VIAŢA ENORM! Lipsa de interes apare şi din cauza fenomenului numit disonanţă cognitivă. Este vorba despre faptul că oamenii nu pot face faţă psihic adevărului, aşa că îl ignoră

– Egoism – în mod premeditat Sistemul de exploatare în care trăim este făcut de aşa natură încât oamenii să se lupte pentru binele lor şi eventual al familiei lor, dar ATÂT! Restul nu mai contează, pe restul oamenilor trebuie călcat în picioare ca să ajungi tu cât mai sus şi să-ţi fie ţie cât mai bine. Se cheamă Legea junglei şi reglementează viaţa noastră a românilor în prezent. Din păcate unii oameni bogaţi sunt atât de cretini încât cred că pe ei nu îi afectează Sistemul de exploatare.

– Valori morale distruse şi Lipsa de patriotism – fără valori morale societatea o ia razna şi este mai uşor de exploatat, controlat, distrus. În mod premeditat ne sunt atacate Biserica, religia şi credinţa, ne este atacată familia tradiţională, iar patriotismul dispare o dată cu distrugerea identităţii naţionale.

– Nevoie de dovezi clare negru pe alb – oamenii distruşi mental nu mai pot gândi cu propriul creier, nu mai pot lega informaţiile, nu le mai pot pune cap la cap, nu mai pot rezolva singuri puzzle-ul ca să priceapă imaginea de ansamblu – ei au nevoie de “ajutor” extern, de dovezi concrete, ceva palpabil, dar nu sunt dispuşi nici măcar să caute (e greu să citeşti pe internet). De multe ori însă, privind realitatea reală în care trăim, dovezile nu sunt CLARE, pentru că lucrurile relevante se întâmplă PE ASCUNS, deciziile se iau din umbră, iar efectele se simt pe termen lung, nu imediat. Din păcate însă, mulţi dintre oamenii care au nevoie de dovezi concrete, hârtii semnate, contracte clare, ştampile, înregistrări video, audio etc ca să creadă ceva anume, NU VOR CREDE nici măcar când sunt puşi în faţa dovezilor clare – vezi, de exemplu, filmuleţul cu Băsescu care îi dă o palmă unui copil (+ prima lui reacţie la filmuleţ) şi pe românii naivi care l-au crezut pe mincinosul Băsescu în loc să creadă ce le spun ochii  şi creierul: un ins dă un dos de palmă unui copil. Oamenii ăştia care au nevoie de dovezi sunt cei care susţin chestii de genul “conspiraţiile sunt doar teorii”, fără să fie dispuşi să caute să citească mai multe detalii ca să vadă dacă sunt doar teorii sau sunt pe bune. Sunt aceiaşi oameni care spun “şi ce, dacă mă supraveghează ăia şi ştiu totul despre mine, care e problema? Atâta timp cât nu fac nimic rău…”. Perfect! Şi din păcate sunt mulţi care gândesc aşa… Ehe.

– Renunţarea la luptă şi demoralizarea – “nimic nu se mai poate face!”, “nu poţi schimba lumea!”, “nu poţi tu să schimbi Sistemul, îţi pierzi timpul degeaba!” etc – toate aceste concluzii la care ajungem pentru că suntem distruşi mental în fiecare zi, sau care ne sunt inoculate în creier prin mass media au un singur scop: să renunţăm la luptă încă dinainte de a începe cu adevărat – exact ce-şi doresc cei care patronează Sistemul de exploatare – să nu ne răsculăm niciodată. Faptul că ”nimic nu se mai poate face” este doar una dintre multele ILUZII în care trăiesc românii astăzi.

Alte chestii care ne împiedică să vedem adevărul dur din jurul nostru:

– Lupta zilnică pentru supravieţuire – nu ai timp/chef să te ocupi de chestii de ansamblu, de binele cetăţii când tu eşti muritor de foame. Primează interesul individului în faţa a orice. Ordinea priorităţilor e ceva de genul ăsta: Bunăstarea Individului – Bunăstarea familiei lui – Bunăstarea grupului din care face parte – Bunăstarea Comunităţii din care face parte – Bunăstarea Patriei din care face parte – Bunăstarea omenirii – Bunăstarea Planetei şi a întregii creaţii. Cei mai mulţi oameni de pe planetă sunt ţinuţi premeditat la nivelul la care să se chinuie să îşi asigure Bunăstarea Individului și a familiei, dar fără să o obţină vreodată ca să treacă la nivelele următoare pentru că atunci ar deveni periculos pentru Sistem. Aici de bază este SĂRĂCIA – dacă ţii oamenii săraci le tai orice elan de a lupta împotriva Sistemului. D’asta românii sunt ţinuţi aşa săraci (şi popoarele în general, nu doar românii). Ca să se lupte non stop (eventual între ei) ca să supravieţuiască de la o zi la alta. O astfel de situaţie este ideală pentru cei care conduc lumea din umbră.

Lupta pentru supravieţuire duce la alt fenomen care ne împiedică să vedem adevărul:

Lipsa de chef şi mai ales LIPSA DE TIMP pentru a te informa, pentru a căuta ADEVĂRUL – timpul este printre cele mai importante elemente de care trebuie să profităm. Şi cei mai mulţi dintre români AU TIMP, doar că nu îl folosesc în mod util. PIERDEREA DE TIMP şi RISIPA TIMPULUI sunt ideale pentru cei care conduc lumea din umbră, aşa că ei ne “oferă” nenumărate moduri prin care să ne irosim timpul, ORICE ca să nu căutăm adevărul despre Sistemul de exploatare. ORICE CA SĂ NU ÎNŢELEGEM CE SE PETRECE ÎN JURUL NOSTRU şi să rămânem ignoranţi.

Iată câteva moduri prin care TIMPUL românilor şi, în general, al oamenilor de pe planetă este IROSIT PREMEDITAT:

– gunoi mediatic la TV, pe internet, în ziare şi reviste, programe tv cretine, emisiuni imbecile, sport de proastă calitate, filme, cărţi şi muzică de relaxat (“anesteziat”) creierul, pornografie, site-uri socializare, băutură, pariuri, jocuri calculator etc etc etc – de astea se scapă relativ uşor, dacă eşti conştient că sunt lăsate să existe în jurul nostru special ca să ne pierdem timpul şi să ne disturgem creierul (şi viaţa de familie);

– BIROCRAŢIE, mii de acte ca să primeşti ceva, dosare peste dosare necesare pentru un rahat, ANI DE ZILE CA SĂ ÎŢI REZOLVI O PROBLEMĂ ÎN INSTANŢĂ, mii de taxe şi impozite, mii de controale de la mii de instituţii, COZI la orice – la instituţii publice, la plata impozitelor şi taxelor, la plata facturilor, la bănci, la supermarketuri, la benzinării, AMBUTEIAJE în trafic, aglomeraţie în trafic – vezi Bucureşti, LIPSĂ LOCURI DE PARCARE – pierzi timp până găseşti unde să laşi maşina etc etc etc – de astea se scapă greu, pentru că ele sunt adânc înrădăcinate în Sistem, putând fi schimbate doar după eliberarea funcţiilor de conducere ale statului de mafioţii criminali care ne conduc acum, şi înlocuirea lor cu oameni de bună credinţă patrioţi.

Alt motiv din cauza căruia românii nu pot vedea adevărul:

– Bunătatea nativă a poporului român– faptul că suntem un popor foarte vechi (de peste 7000 de ani pe acelaşi teritoriu) ne-a făcut să avem astăzi dezvoltată în noi o BUNĂTATEA NATIVĂ şi nişte caracteristici (genetice) de OAMENI BUNI, sedentari, statornici, care zic “treacă de la mine” când cineva le greşeşte şi sunt dispuşi să ierte foarte mult doar ca să nu fie ceartă şi să fie pace. Alte caracteristici dezvoltate de poporul nostru statornic, sedentar: cooperare, colaborare, ÎMPĂRŢIREA RESURSELOR – de aceea când noi muncim şi alţii se bucură şi ei de munca noastră, nu ne supărăm aşa uşor (“treacă de la mine”). Bunătatea nativă, treacă de la mine, împărţirea resurselor etc au dus la o rezistenţa pe termen lung la nedreptăţi şi greutăţi + acceptarea lor – poporul român este veşnic răbdător. În plus, bunătatea nativă ne face să fim NAIVI şi să credem că şi ceilalţi oameni din jurul nostru sunt tot aşa, buni ca şi noi, când de fapt unii sunt nişte LUPI MALEFICI care abia aşteaptă să ne sfâşie dacă le oferim ocazia. Iar noi…le oferim ocazia în fiecare zi (prin lipsa de reacţie)…iar ei…PROFITĂ! Pentru că noi suntem buni, ne este greu să vedem RĂUL în alţi oameni, mai ales atunci când aceştia se dau drept “de-ai noştri” (vezi politicienii care sunt la conducerea României și care NU sunt ai nostri! NOI OAMENII BUNI NU PUTEM CONCEPE SĂ FACEM CRIME, RELE, CHESTII GRAVE, SĂ FACEM COMUNITĂŢI ÎNTREGI DE OAMENI SĂ SUFERE, SĂ FURĂM FĂRĂ JENĂ DE LA UN POPOR ÎNTREG etc. DIN CAUZA ASTA NE ESTE GREU SĂ CONŞTIENTIZĂM CĂ ASTFEL DE LUCRURI CHIAR SUNT FĂCUTE PREMEDITAT DE CĂTRE ALŢI OAMENI. NOI NU PUTEM SĂ ÎNŢELEGEM CĂ UNII OAMENI SUNT CHIAR ÎNTR-ATÂT DE RĂI, PENTRU CĂ NOI NU SUNTEM AŞA ŞI AVEM IMPRESIA GREŞITĂ CĂ TOŢI OAMENII SUNT CA NOI. NOI NU PUTEM PRICEPE CĂ SUNTEM CONDUŞI DE OAMENI PUR ŞI SIMPLU RĂI, CRIMINALI (la propriu!), noi le acordăm o şansă, şi încă o şansă şi încă o şansă, chiar şi după multe multe greşeli şi crime împotriva poporului. Noi pentru că suntem BUNI și NAIVI subestimăm GRAVITATEA lucrurilor pe care conducătorii politici le fac – “lasă mă, o fi greşit şi el” / “n-o fi ştiut şi el ce se întâmplă în subordinea lui” / “eh, nu cred că a furat chiar aşa mult” / “eh, a mai făcut şi lucruri bune” etc etc etc. Mare greșeală să acorzi atâtea șanse și atâta bunăvoință acestor CRIMINALI care ne conduc astăzi……

RECAPITULARE:

Acestea sunt principalele lucruri care îi împiedică pe oameni să vadă LUMEA REALĂ din jurul lor: şcoala, mass media, televizorul, poluarea, mâncarea otravă, vaccinurile, pastilele, biserica (într-o anumită măsură), distrugerea mentală, mulţumirea cu puţin,  renunţarea la banul public, obedienţa faţă de autoritate, încrederea în autorităţi, gândirea pe termen scurt, lipsa de interes, egoismul, valori morale distruse, lipsa de patriotism, nevoia de dovezi clare, renunţarea la luptă şi demoralizarea, lupta zilnică pentru supravieţuire, lipsa de chef pentru a te informa, lipsa de timp pentru a căuta adevărul, gunoi mediatic, birocraţie, cozi, aglomeraţia din trafic şi… BUNĂTATEA NATIVĂ A POPORULUI ROMÂN – o calitate minunată a românilor, dar care parcă ne sapă mormântul în prezent…

sursa: ceicunoi.wordpress.com // argumentpress.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • De ce crede autorul ca “oamenii nu inteleg ADEVARUL” este o curiozitate careia si-a gasit raspuns; unul personal fara indoiala.
    Dar concluzia – conform careia “ROMANII NU INTELEG REALITATEA DIN JUR” nu este caracteristica unui ganditor documentat suficient si nici animat de [suficienta ori reala] buna-credinta.
    Nota: expertiza asupra “pietei= romanii” (autoritatea cunoasterii) poate avea doar caracter local, nu este acceptabila expertiza regionala (care este statistica, fara elemente de personalitate!) ori “universala” – referire la “romanii” (de altfel imprastiati acum cu milioanele inafara granitelor actuale si istorice), la “adevarul” si la [termenul general, imprecis ] “din jur”.
    Din JURUL CUI – a individului, grupului, tarii, omenirii… sau din JURUL A CE? – a “casei”, orasului, tarii, continentului, planetei?
    … Adica noi, romanii (oriunde am fi?) sintem disociativi cognitiv, … supravietuim ca niste schizofrenici… tinuti intr-o [prima] indobitocire, continua, practicata de Biserica?
    Care este scopul neatins din cauza acestei (crede autorul) ne-intelegeri a realitatii?
    Si care “jur” ar trebui romanii sa-l influenteze… cu ce sop? Ca milioane din acesti ne-intelegatori de realitate l-au de-legitimat pe marinar … pana a venit “jurul” peste ei, adica UE si SUA sa-l tina la post, in slujirea strainatatii.
    Care realitate? – imbogatirea prin mijloace “corecte politic”? – de exemplu prin redeventa pentru exploatari cu cianuri ori extactie gaze de sist? Ori cea “adusa” de sovietizarea dez-nationalizarii aduse prin inchinarea tarii la UE?
    ————-
    Foarte multe adevaruri si o fundamentala necunoastere a mesajului religios, care viciaza “constructia” sistematizata cu scop de iluminare a cititorului.
    Observand ca mesajul este formulat astfel incat sa inceapa “lista neagra explicativa” cu … Biserica, pot sa constat validitatea primelor cai de distrugere mentala, scoala si – as zice – in special mass-media, cu efectul generarii de imprersie colectiva.
    In cazul de fata, mintea – evident – nu este distrusa ci deviata in confuzie generatoare de iritare, nemultumire = “furie” suficienta pentru a scrie astfel de articol.
    Pare un eseu inspirat de “convingeri” induse din exterior… sa fie propria orientare? – remarc discursul specific papistasismului si sectarismului care atat are de “facut”: sa “demaste” Ortodoxia .
    Convingerea “personala” ii da curajul inconstient (de fapt) sa localizeze/identifice principala sursa a raului: BISERICA!
    O fi, cea a autorului – din articol – pare a fi orice altceva decat ce nationala, ORTODOXA.

    Pot sa arat contrariul a tot ce “pune in carca” Bisericii – de fapt a oamenilor Bisericii (frati, fii, tati, veri, … mosi ai nostri si din neamul nostru):
    – Biserica nu ne invata sa fim lenesi,
    – Biserica nu ne invata sa ne scufundam in iluzie (asta fac misticii orientali cat si adeptii/ratacitii New Age, inchinatori Satanei),
    – Biserica nu ne invata sa fim supusi fata de puterea lumeasca ci smeriti si ascultatori fata de Dumnezeu, respectand puterea lumeasca FARA CALCAREA LEGII DIVINE – ceea ce face posibil sa nu slujesti la 2 Domni… s.a.m.d.
    s.a.m.d.
    Ca sa asculti ce se poate auzi din gura oamenilor Bisericii trebuie sa mergi la Biserica… nu sa “iei de bun” ce iti picura altii in ureche…
    ……….
    Logica si rationamentul (articolului) sunt fals sustinute prin disectie profana a … sacrului = eroare intelectuala (chiar daca mascata de “celebritati”) si hulirea Domului.
    Analiza tehnica (materialista!) prezinta informatii reale, enumerare factorilor care determina “mersul lumii” este valida.
    ——–
    … Si eu traiesc in lumea apuseana, dar am inteles (ascultand in mod direct. sonor – live sau recorded) cele care sint “spuse” de oamenii din Biserica noastra, Ortodoxa.

  • Daca erati curios despre autor puteati sa intrati foarte usor si rapid la sursa, si gaseati detalii.

    Ati preferat in schimb sa lasati aici un comentariu cu mult bla bla filosofic si ati ales sa va legati de 0.05% din articol (partea cu biserica) transformand cei 0,05% in punctul central al articolului, ceea ce nu era deloc.

    De fapt, e simplu, v-a zgandarit o propozitie la punct sensibil (biserica) si gata, concluzia e simpla – tot articolul e de rahat. Si autorul la fel. :) Perfect!

  • Domeniul bisericii este cel al sufletului nu cel al mintii.Recent psihologia a confirmat ca cele doua notiuni sunt distincte si nu sinonime,bolile psihice afectand entitatea numita suflet.De unde si multi psihopati de geniu,autisti carora mintea le functioneaza stralucit…Conceptia grobiana materialista e depasita de fizica cuantica,biocentrism etc.etc.

  • Problema masoneriei starneste pasiuni,mai ales contra,fiind calul de bataie al ,,conspirationistilor,,.Lucrurile nu sunt insa chiar atat de simple -oridecate ori probl. ne sunt prezentate in termeni schematici,dualisti ,tr sa ne punem intrebari-,si s-ar putea sa fie vorba de o tinta falsa.Chiar adeptii teor. consp. ar putea fi instr unei stratageme,a unei ,,conspiratii,, ,daca se vrea ,de un soi mult mai prozaic.Sunt constient ca aceste consideratii pot provoca o adevarata ura printre adeptii ,religiei, conspirationiste.
    Spus in cateva cuvinte ,curentii marginali ,oarecum anarhici,evazivi,pot fi ,ajutati,stimulati,in generarea si dezv lor,controlati de la distanta ,foarte utili in anumite circumstante.Ei au un rol de supapa si pe cel de perna de amortizare. Dar cel mai important rol este acela de diversiune,de abatere a atentiei.Minunat instrument politic,inventarea unor inamici din umbra -spioni,teroristi, ,,sectanti,, ,etc. ,menit sa dinamizeze o mare parte a publicului.Nu e de mirare ca tema aceasta a masonilor,iezuitilor,evreilor etc -mai nou a ,,reptilienilor,, ,a jucat un rol esential mai ales in regimurile radicale.Ea joaca un rol imp. si in regimurile democratice ,insa in formulari mai voalate,mai difuze,la granita dintre real si fictiune.Strategia aceasta ,a ,,inamicilor ascunsi,, este de cand lumea.Asadar,tocmai aici este diversiunea,ca sa zic asa , ,,diversiunea diversiunii,, .Scopurile sunt mult mai prozaice, pt. ca sunt imediate si f pamantesti -puterea politica ,in diversele ei forme,pt. care orice mijloc a devenit practic permis.S-a luat de buna ideea ca ,,religiile,, sunt opiumul poporului.Sa inventam atunci noi ,,religii,, sa le aducem la zi,in vestminte cat mai atractive.Toate acestea se intampla in laboratoarele Puterii.
    In ceea ce priveste francmasoneria propriu-zisa,daca ne ref doar la fm. moderna ,aceasta a jucat ,la vremea ei ,acelasi rol al unui complex de cercuri si cerculete,mai mult cenacluri fil.-literare ,ale ,,marginalilor,, , neconventionalilor ,adica ,pe scurt , ,,revolutionarilor,, ,care ,ce e drept ,aveau o cu totul alta tinuta int. decit agitatorii si anarhistii de azi.Erau infiltrate de agentii regimurilor autoritare ,agenti care , se pare, tocmai ei erau cei care aduceau in prim plan ,,temele,, ,in vederea a ceea ce am putea numi defulari controlate.Toata aceasta miscare destul de confuza a devenit repede o moda,un mediu de intilniri mai libere,chiar si in sensul mai vulgar,unde puteau circula si fermenta ideile .Astazi ,un asemenea mediu,mult mai adecvat ,este internetul,desigur,tinut si el,in ciuda tuturor asigurarilor ,sub un control strict. Proliferarea undelor de cea mai joasa frecventa psihica ,a porn. ,nu pare cu totul intamplatoare.Este o ,,defulare controlata,, ,dar poate fi si altceva.Aceste unde sunt cel mai usor de starnit si de directionat la nivel colectiv -vezi ce se intampla in media ,cu impl. politice directe -,dar acesta e un joc f periculos,ce se int. ,mai devreme sau mai tarziu ,imp. celor ce-l practica.Dar sa revenim.Ca de-atatea alte ori, unda revolutionare a crescut si a crescut,pana ce ascapat de sub control si a inghitit totul.Dar ,crizele trecute ,sistemele politice s-au restructurat ,s-au adaptat noilor conditii.Cred ca masoneria de azi e o relicva romantioasa ,pt. cei cu gusturi mai subtiri,flacai tomnatici si printi de musama.Astazi ,regulile jocului s-au schimbat si mijloacele sunt mult mai hard.

    Ps TIN SA PRECIZEZ CA CELE MAI MULTE IDEI SUNT PRELUATE,COMPILATE,CA SA NU FIU AC. DE PLAGIAT.

  • Ca sa vezi pamantul cat este de frumos trebuie sa te inalti vreo cateva sute de km ,ca sa intelegi sistemul trebuie sa iesi din el ,sa-l vezi din afara lui ,fiind in sistem ,nu-l poti intelege si nici explica. PUNCT . ACUM 2000 ANI ISUS A SPUS VETI CUNOASTE,, ADEVARUL” SI ,,ADEVARUL VA VA FACE LIBERI .CUGETATI LA ACEASTA !

  • n-ai cu cine sa discuti: romanii cred ca “ferma animalelor” e carte pentru copii. bine ca se inghesuie la coehlo, ca pseudointelectualii.

    apar poze pe fb cu un puradel “nu ma judeca ca sunt sarac, daca sunt fericit”. pai, e fericit ca ma-sa si ta-su au bani de alcool din alocatia si ajutoarele sociale la care cotizeaza fraierii care muncesc 8+ ore zilnic. se ia de la altii ca sa li se dea lor.

    fb… unealta de a cretiniza oamenii. inteleg filmuletele nostime cu animale, copii, blonde care parcheaza aiurea. dar sa imi planga raspopitii, ca ce minunati erau ei (ex. cleopa, arsenie boca, azi-maine ips daniel), e stupid. poate sunt popi minunati acum, care traiesc. de ce nu se duc la acei “duhovnici” (se poarta asa ceva acum)?

    oameni care cumpara de la mega image, desi preturile sunt mai mari decat la supermarketul care e cu 5 minute mai incolo. nici macar economie pentru ei nu fac. “e mai aproape” – da, dar ai paguba de 10 lei, la fiecare cumparatura.

    studenti care se plang ca taxele sunt prea mari (mai putin de 5.000 lei anual), si care vor sa absenteze de la cursuri, seminarii si lucrari practice. care nu vor sa auda de logica, nu se implica in discutii.

    romanii sunt inerti. poate nu sunt prosti, dar nu le e drag sa gandeasca. de cand s-au delasat, nu mai sunt potriviti nici pentru munca la banda. acolo ai nevoie de oameni seriosi, care isi fac treaba cu grija, nu mahalagii cu smartphone care se viseaza patroni cu masini scumpe (pentru care isi cumpara carnetul de sofer).

  • In primul rand avem nevoie de autoritate. Dar de una care sa ne conduca,nu doar de una care sa … se conduca. Avem nevoie de autoritate care sa ne reprezinte,nu care sa se reprezinte. Avem nevoie de autoritate care sa ne apere interesele,nu care sa-si apere interesele. Deoarece,fara autoritate ar domni haosul. Si-asa hotii fura ca in codru,daramite sa-i lasi liberi. Sa poata fura? E drept,si autoritatea fura,dar niciodata de un asa ,,profesionalism” precum un hot.

  • Oameni buni, legea sufletului este una complexa iar ce a mintii una subtila.
    La nivel colectiv legea sufletului este una care guverneaza si nu una care poate fi manipulata. Noi in subtil colectiv conducem aceasta planeta. SIMTITI asta in sinele vostru! Si linistea profunda va respira in minte. Multumesc!

  • Pt Mihai….zici ca ai nevoie de autoritate sa ne conduca… casa ta cine o conduce? Cine hotareste ce si cum in familia ta?Oamenii asteapta sa fie condusi de unii sau de altii…. GRESIT … Oamenii trebuie sa fie responsabili si sa se conduca singuri… ca o familie sa hotarasca impreuna si sa se implice , sa fie responsabili impreuna nu sa fie ca oile conduse de ciobani.. un asemenea sistem il ofera mieritocratia, care propune o societate fara partide politice in care oemnii se implica direct in luarea hotaririlor importante pentru tara…mai multe pe meritocratia.ro

  • Pe când un eseu în care să ni se explice de ce noi, cei care înţelege, nu ne putem uni într-o acţiune comună, coerentă? E clar că nu e nevoie ca toată populaţia să se trezească ci e suficient ca noi cei care vedem să ne unim şi să ne apucăm de treabă. Ce ne împiedică?

  • Legat de Biserica: Biserica nu condamna bogatia si nu a condamnat-o niciodata. Iov, unul din marile modele biblice a fost foarte bogat. Avram si altii la fel. Din contra, bogatia este considerata o binecuvantare a lui Dumnezeu. Biserica si Iisus condamna legarea sufletului de bogatie, atasamentul de ea, folosirea irationala, imorala a ei. Biserica considera ca Dumnezeu te binecuvanteaza cu bogatie ca sa te folosesti de ea ca de un instrument de binefacere nu ca-ti faci un idol din ea. In rest ai perfecta dreptate si se mai pot adauga si alte moduri in care ne sunt manipulate vietile. Din pacate lovesc din ce in ce mai mult in copii si ii indoctrineaza iar parintii lor dorm in galosi si cred ca asa e normal in zilele noastre.

  • Articol bun, de actualitate. Preluați-l și răspândiți-l pe rețele de socializare. Poate fi aprofundat, sitematizat și dezvoltat. Să facem o dezbatere pe tema degradării condiției de om pe youtube. Dacă vă hotărâți anunțați-mă și pe mine.