Economie

“Violul planetei noastre” – Green: Death Of The Forest (Green: Moartea pădurii)

urangutanDocumentarul “Green: Death Of The Forest” (“Green: Moartea pădurii”), regizat de Patrick Rouxel, prezintă ultimele momente din viaţa unui urangutan, care a rămas fără casă, după ce pădurea tropicală din Indonezia a fost distrusă, scrie Daily Mail.

Rouxel a realizat acest documentar emoţionant pentru a arăta că despăduririle masive conduc la “violul planetei noastre”. Pe lângă imaginile triste cu Green care aşteaptă să moară apar şi cadre cu copaci care sunt tăiaţi şi cu produse realizate în urma despăduririlor.

Urangutanul a fost dus la un refugiu din Kalimantan, Indonezia, după ce a fost salvat de pe o plantaţie de palmieri. Green a avut hemoragie cerebrală care a dus la paralizia părţii stângi a corpului. Patrick Rouxel a filmat urangutanul trei zile la rând, în final fiind prezentat doar patul în care a zăcut.

Documentarul nu are cuvinte. “Green: Death Of The Forest” a primit 35 de premii internaţionale la diferite festivaluri despre viaţa sălbatică.

Rouxel a spus că Green a primit îngrijiri medicale după ce a fost salvată, dar “a murit de tristeţe pentru că a pierdut totul”.

sursa: jurnalul.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu