Economie

Valeria Novodvorskaia:„Unirea cu România este singura șansă și soluție de securitate pentru R. Moldova”

unireacuromaniaCunoscuta jurnalistă rusă, Valeria Novodvorskaia, recomandă Republicii Moldova să se detașeze cât mai curând de Federația Rusă și să ia o decizie strategică, conform rgnpress.ro. „Unirea cu România este singura șansă și soluție de securitate pentru R. Moldova. Nu trebuie să acordați prea mare atenție Transnistriei. Rușii nu întorc niciodată nimic”. Novodvorskaia a făcut această declarație ieri seara, în timpul unei intervenții telefonice în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV, transmite Romanian Global News.
Jurnalista susține că acum este cel mai potrivit moment pentru R. Moldova de a scăpa de comuniști.
„Comuniștii obțin tot mai puține voturi și sperăm că degrabă vor ajunge la gunoi. Lucrurile se vor schimba dacă în următorii trei ani PCRM va fi înlăturat de la putere. Dvs aveți un politician bun cum este Mihai Ghimpu, care a avut curajul să nu vină la rușinoasa paradă de 9 mai de la Moscova. Tot el a încercat să readucă pe ordinea de zi adevărul istoric. Aceste lucruri trebuie să i le explicați poporului. Tineretul nu are nevoie de comunism și standarde sovietice”, crede Novodvorskaia.

Referindu-se la soarta Federației Ruse, cunoscuta jurnalistă rusă susține că pe aceasta nu o așteaptă nimic bun. „Rusia rămâne în aceeași mlaștină. Ea este condusă de oameni demenți și cu apucături maniacale. Dar chiar și așa trebuie să vă țineți departe de Rusia, acest dragon, chiar și în ultimele clipe de viață este capabil să sugrume”, recomandă Novodvorskaia.
Valeria Novodvorskaia este o militantă pentru drepturile omului, opozantă a regimului Putin şi fondatoare a partidului de dreapta Uniunea Democratică.

Sursa: Cotidianul.ro

Abonează-te la newsletter